Menu

Doplatok

Trvanie výzvy: 25. septembra 2022 - 20. januára 2023

Cieľ výzvy

Doplatok na auto pre ztp dieťa

Autor výzvy

Príbeh

Doplatok

Milí darcovia ,obraciam sa k vám s prosbou o pomoc

Dobrý deň 

Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. Keďže mame dcérku ztp a minulý rok začala navštevovať základnú špeciálnu školu,24.6 sme požiadali urad prace a sociálnych vecí o príspevok na auto. Ten nám bol minulý týždeň aj schválený, vyhoveli všetkým podmienkam. Keď mi pani telefonovala,povedala ze mame si priniesť predfakturu na úrad v lehote dvoch týždňov. Žiaľ my sme pochodili autobazary a nenašli sme vhodné auto pre dcérku.  Tým pádom sme pozastavili konanie v tejto veci na šesť týždňov.  

Dcerka ma osem rokov,je ležiaca, ma 100% mieru poruchy. Ma tracheostomiu,peg na kŕmenie. Cestujeme s nou do školy 100km. Pri nakladaní do nízkeho auta je veľmi ťažká manipulácia s nou ,vložiť ju do autosedacky. Keďže ma tracheostomiu potrebuje aj priestor okolo seba na odsavačku a veci s tým spojené. Nenakladám u do auta len koli skole,ale veľmi casto chodíme cvicit k terapeutom,na rehabilitačné pobyty a aj na kontroly k lekárom. Pozerali sme vyššie auta ,také ako by vyhovovalo a bolo by na dlhšiu dobu pre ňu (tento príspevok dava úrad na dobu siedmich rokov) je drahšie ako sme čakali. Ešte nie tak dávno sme mali iné informácie o cenách a tak nemáme možnosť doplatiť viac. Samozrejme ze sme sa pripravovali na kúpu,na doplatok,zbierali sme 2% z daní, ale žiaľ nie toľko, koľko by v tomto čase bolo potrebné.  

Veľmi pekne prosím o pomoc. Viem,veľa čítam,že nie vždy sa takáto vyzva stretne s kladným komentárom,ale pri dieťatku z vážnym zdravotným stavom je mat auto nevyhnutnosť . Pozná to ten ,kto zažíva, stretáva, alebo pozná rodičov chorého dieťatka.  

Ďakujem veľmi pekne 

Aktualizácie

Vyzva12. nov 2022

Milí darcovia

Naša vyzva trvá ešte mesiac a ja vás prosím o pomoc pri jej naplnení. 

Veľmi pekne ďakujem 

Dakujeme 10. okt 2022

Dakujeme velmi jpekne za podporu . Je to pre nás dosť dôležité . 

Dakujeme 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?