Menu

Už sa z nás stali školáci

Trvanie výzvy: 25. septembra 2022 - 31. augusta 2023

Cieľ výzvy

Cieľom našej výzvy je vyzbierať potrebné peniažky na naše pravidelné rehabilitačné cvičenia (2 x do týždňa), podporné terapie (špeciálny pedagóg 1 x týždenne, hipoterapia 1 x týždenne, múdre hranie a hravá angličtina 1 x do týždňa, muzikoterapia 2x do mesiaca, plávanie 1 x do týždňa) v našom okolí nakoľko už sme školáci a pobyty mimo nášho bydliska by nám komplikovalo školskú dochádzku. Mesačné náklady na všetky rehabilitačné cvičenia a podporné terapie sú okolo 800€.

Príbeh

Už sa z nás stali školáci

Ahojte voláme sa Sárka a Ondrejko a už sa z nás stali školáci. Od septembra sme nastúpili do prvých ročníkov základných škôl. Boli by sme veľmi radi keby sme mohli s mojim bračekom Ondrejkom chodiť do rovnakej základnej školy no bohužial to nie je možné. Keďže Ondrejka veľmi nepočúvajú ručičky a nožičky musí chodiť do špeciálnej školy kde má svoju asistentku, ktorá mu pomáha pri učení. Rodičia nás každé ráno vozia do školy (každého do iného mesta) a my tam chodíme veľmi radi lebo vieme, že keď raz budeme veľkáči chceli by sme pomáhať výnimočným detičkám ako sme my dvaja.

Sárka a Ondrejko sú už skoro 7 ročné dvojičky, ktoré sa narodili predčasne v 32 týždni a už od prvej chvíle na tomto svete museli bojovať o svoj život. Štart do života mali veľmi ťažký no nevzdali to, zabojovali a bojujú so svojim hendikepom doteraz. Sárka a Ondrejko majú detskú mozgovú obrnu a iné pridružené diagnózy. Pravidelne navštevujú rehabilitačné cvičenia,  ktoré im pomáhajú zlepšovať ich zdravotný stav, aby sa krok po kroku posúvali k svojmu cieľu a to byť aspoň trošku sebestačný. Popri pravidelných rehabilitačných cvičeniach  navštevujú rôzne podporné terapie, kde si rozvíjajú jemnú motoriku a svoju psychomotorickú stránku. Sárka a Ondrejko v septembri nastúpili do 1 ročníkov základných škôl a my, ako rodičia by sme im chceli uľahčiť tento štart do novej etapy ich životov.

Ondrejko a Sárka chodia pravidelne rehabilitovať 1 x do týždňa v Poprade (sukromné centrum), 1 x do týždňa chodí k nám fyzioterapeut domov, pomedzi to navštevujeme podporné terapie v Poprade, ako múdre hranie, hravú angličtinu, orofaciálnu a bazálnu stimuláciu, muzikoterapiu, plávanie, hipoterapiu.  Chceme sa sústrediť už len na všetky dostupné terapie v blízkom okolí nášho domova pretože už je náročné (aj finančne, fyzicky a psychicky ) vycestovať z domu na rehabilitačné pobyty. Aj tu u nás pod Tatrami máme dostatočne kvalifikovaných terapeutov, ktorý pomáhajú našim výnimočným deťom. 

Netušíme, ako logisticky a časovo budeme zvládať skĺbiť školu, rehabilitácie, terapie a učenie no veríme tomu, že si nájdeme nejaký systém, lebo tam kde je vôľa je aj cesta.

Pevne veríme, že to zvládneme a aj vďaka vašej pomoci a finančnej podpore za ktorú nesmierne ďakujeme  všetkým  našim  darcom.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?