Menu

Terapie elektrickými impulzmi v Berlíne pre Kristiánka

Trvanie výzvy: 26. septembra 2022 - 26. septembra 2023

Cieľ výzvy

Zabezpečenie finančne nákladnej terapie elektrickými impulzmi v Berlíne, aby sa Kristiánkovi vrátil zrak.

Príbeh

Terapie elektrickými impulzmi v Berlíne pre Kristiánka

Kristián sa narodil ako zdravé dieťa, ale v troch mesiacoch mu diagnostikovali hypopláziu zrakových nervov a chiazmy. Je to vrodené a zriedkavé ochorenie, ktoré je možné zlepšiť. Najviac by mu pomohli terapie elektrickými impulzmi v Berlíne. Pomôžme Kristiánkovi vidieť všetkú krásu života.

Dobrý deň. 

     Prihovárame sa Vám ako rodičia dvojročného synčeka Kristiánka. Narodil sa začiatkom septembra 2020 ako zdravý chlapec bez komlikácií. Keď mal tri mesiace pani pediatrička si všimla, že zvláštne gúľa očami. Táto veta nám zmenila celý život. Nereagoval na svetlo ani na predmety. Následne mu diagnostikovali hypopláziu zrakových nervov a chiazmy. Je to vrodené a zriedkavé ochorenie. Ľudia môžu vidieť všetko až nič. Na začiatku cesty sme cítili beznádej. Postupne sme zisťovali, čo by nášmu vytúženému dieťaťku pomohlo, aby toho videl čo najviac. Naša rodina, okolie a dobrí ľudia nám veľmi pomohli na tejto ceste. Bez pomoci by sme to nezvládli.

     Nevzdávame sa a bojujeme, ako sa len dá. Kristiánkov zdravotný stav sa dá zlepšiť, a tým aj kvalita jeho života. Často navštevujeme ordinácie rôznych lekárov, každý deň stimulujeme jeho zrak svetielkami, špeciálnymi svetelnými tabuľami a senzorickými hračkami. Pravidelne navštevujeme Centrum včasnej intervencie pre rodiny so zrakovým a viacnásobným postihnutím v Rači. Kde nás učia, ako čo najlepšie stimulovať zrak. Chodievame na rehabilitácie pre axiálnu hypotoniu a diastázu brušných svalov. Navštevujeme rôzne podporné terapie, a mnoho ďalších vecí, vrátane užívania špeciálnych výživových doplnkov, stravy a vitamínov. Kristiánko je usmievavý chlapček, ktorý rád objavuje svet. Má rád hudbu a rád tancuje.

     Túžime po tom, aby Kristiánko videl všetku krásu. V tom mu najviac pomáha jedinečná terapia elektrickými impulzmi v Berlíne na Fedorov Restore Vision Clinic in Berlin v trvaní 10 dní. Impulzy stimulujú retinálne bunky a zdokonaľujú prenos signálu do mozgu. Najlepšie je absolvovať ju každých 7 až 12 mesiacov počas vývoja mozgu, kým je neuroplastický. Aj vďaka Vašej podpore sa nám ju podarilo absolvovať dvakrát a badáme pokroky. Kristiánko štvornožkuje a nenaráža do stien. Vie sa orientovať v priestore. Vidí aj malé predmety v jeho blízkosti. Smeje sa na svetielkach. Vie rozlíšiť predmety. Rád si pozerá knižky. Hrá sa s tabletom, kde má špeciálne aplikácie na trénovanie zraku. Nosí okuliare, aby mu priblížili predmety. Ľavým očkom vie zaostriť. Nedávno začal rozlišovať farby. Pre nás je to nesmierna radosť a zázrak.  Stále má nistagmus a nevidí do diaľky. Dúfame, že tretia terapia, ktorá nás čaká koncom Novembra 2022  mu umožní vidieť do diaľky.

     Bohužiaľ zdravotné poisťovne štandardne nepreplácajú naklady s Kristiánkovou liečbou v Nemecku. Náš rodinný rozpočet nepostačuje na úhradu všetkých nákladov spojených s liečbou. Aby sme mu mohli dopriať všetko potrebné na ceste za jeho zdravím, žiadame Vás o pomoc a podporu. Bez Vašej pomoci by sme to nezvládli. 

Na účel liečby sme zriadili Občianske združenie, cez ktoré je možné darovať 2% z daní. 

Ďakujeme z celého srdiečka za Vašu pomoc.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?