Menu

Podporme malého Sebastiána

Trvanie výzvy: 25. októbra 2022 - 25. októbra 2023

Cieľ výzvy

Biofeedback, TSMT senzoricko-mororické cvičenia,neurorehabilitačné pobyty v Giraltovciach, výživné doplnky, centrum pre autistov,delfíny...

Autor výzvy

Príbeh

Podporme malého Sebastiána

Pani Silvia sa stará o svojho 6-ročného syna Sebastiána sama. Sebkovi bol diagnostikovaný detský autizmus a expresívna porucha reči. Snom jeho maminy je, aby sa mu zlepšilo porozumenie a rozprávanie. Pomôcť mu môžu rôzne terapie a cvičenia.

Naše každodenné motto: "AUTIZMUS NÁS NEZASTAVÍ"

Sebik je 6 ročný autista, ktorý stále nerozpráva no veľmi sa snaží. Nie autisti niesu iba vysoko inteligentný nadaný ľudia. Je to mentálna porucha vo väčšine sú plne odkázaný na pomoc iných.

Ja ako mamka samoživiteľka s snažím mu zabezpečiť pomoc a terapie čo je finančne náročné aj keď pracujem, postavili sme sa ako tak na nohy, zobrala som hypotéku a zabezpečila strechu nad hlavou aj keď to treba opravovať no máme, hurá. Sebik má domov ktorý bude iba jeho :) 

Vzdelávam sa aby som mohla pomôcť Sebkovi aj iným deťom a tomu sa začínam venovať momentálne aj profesne. Odovzdať skúsenosti ďalej. Napriek mojej obrovskej snahe prežiť a zaplatiť všetko nielen terapie ale aj bežný život aby mu nič nechýbalo, sa to rieši len veľmi ťažko. 

Náklady na terapie, pomôcky, centrá... to je neúnosné pre jednu osobu. Sebik má len jednu šancu kým je malý, a čas uteká :( 

Sebik sa narodil v roku 2016 ako planované bábätko. Všetko bolo v poriadku počas tehotenstva aj po pôrode. Keď mal Sebik 15 mes. bol očkovaný MMR vakcínou po ktorej prestal reagovať, rozpravať, chodiť, vnímať. Rozpadol sa nám svet - doslova. Dlhoročný vzťah s jeho otcom sa skočil pod tlakom a stresom z toho čo sme riešili. 

Dg. Detský autizmus a expresívna porucha reči. Dostal ZŤP na 70%.

Sebik chodí na EEGBiofeedback, senzorickú integráciu, užíva drahé výživové doplnky, cvičí TSMT senzoricko-motorické cviky, chodí na plávanie, keďže miluje vodu. Chodíme aj na koníka veľmi ho to baví. Navštevuje súkromné centrum pre autistov, kde chodí veľmi rád a kde ho učia komunikovať pomocou kartičiek a znakov.  

Absolvoval aj plávanie s delfínmi vďaka zbierke a dražbe, ktorú zorganizovali pre nás dobrí ľudia. Momentálne má za sebou pobyt na poliklinike v Giraltovciach kde sa mu komplexne venovali v programe pre tieto deti. Absolvoval vodoliečbu, logopédiu a masaž tváre kvôli reči, mobilizáciu krčných stavcov, parafínové zábaly, senzorickú stimuláciu v snoezelen miestnosti, oxygenoterapiu, bol vyšetrený odborníkmi. Momentálne chodí do hyperbarickej komory vďaka nadácií TA3 a pánovi Káčerovi.  

Používa množstvo pomôcok ako kusatko, ktoré mu pomáha zvladať stres. Senzorické pomôcky hmatové, svetelné a pod. 

Mojim najväčším snom je, aby začal rozprávať a zlepšilo sa aj porozumenie reči. Verím, že sme na dobrej ceste. Sebik je veľmi šikovný. Nevzdávame sa. 

Zo srdca ďakujem za každé euro, ktoré mi pomôže to všetko zaplatiť a Sebik dostane nutnú podporu aby napredoval. 

Sebik a mamka Silvia 

Aktualizácie

Hipoterapia11. aug 2023

Jazda na koni, tým ako sa koník pohybuje spojené s cvičením počas jazdy s fizioterapeutkou podporuje nervový systém čiže aj mozog dieťaťa. Je potrebné jazdiť dlhodobo min 2x za týždeň. Jedna jazda stojí od 15 do 25 eur. 

Hyperbarická komora11. aug 2023

Komora s kyslíkom pod tlakom okysličuje mozog a tým pádom sa Sebik ľahšie učí nové veci. Je potrebné opakovať 10 dňový cyklus čo najviac. Jeden cyklus stojí od 250 do 400 eur. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?