Menu

Pomoc v núdzi pre tetu a jej neter

Trvanie výzvy: 9. novembra 2022 - 9. mája 2023

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je zaplatiť si jedlo, ošatenie, inkaso a uzdraviť sa

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc v núdzi pre tetu a jej neter

Pomoc v núdzi a uzdraviť sa

Dobrý deň milí darcovia, prosíme Vás o pomoc, ktorú veľmi potrebujeme. Neviem písať o našej životnej situácii, lebo je veľmi ťažká. Prosím Vás mohli by ste si prečítať tento text aj keď nie je súvislý, lebo ho neviem lepšie napísať kôli zlej finančnej situácii.

V septembri tohoto roku mi dal zamestnávateľ počas skúšobnej doby výpoveď po skončení PN, ktorá trvala 3 týždne. Mala som vybraté znamienka na odporučenie lekára. V októbri som nastúpila do novej práce. Krátko po nastúpení do práce mi lekári diagnostikovali začiatočné štádium rakoviny kože. Momentálne som po operácii. Operovali ma dňa 25.10.

Žijem spolu s tetou. Teta má 74 rokov a je chorá. Má choré koleno a denne používa barle. Nevieme žiť z peňazí, ktoré máme. Ja som mala v septembri výplatu cca 350€, teta má dôchodok vo výške 410€. Keď som pracovala (pred PN), finančne som pomáhala sestre, ktorá poberá čiastočný invalid.dôchodok vo výške 207€. Dala som jej občas z výplaty 15€, čo je pre ňu tiež málo peňazí.

Doma ťažko pracujeme a živoríme. Ťažko pracujeme v záhrade, denne si zohrievame vodu na riad, wc splachujeme aj dažďovou vodou. Minulý rok som chodila po vodu na polievanie záhrady do neďalekého potoka. Tento rok bol potok takmer vyschnutý a v záhrade sa nám neurodilo takmer nič. Nemáme dostatok oblečenia a topánok. Nemôžeme si kúpiť základné veci, ako je uterák, či pyžamo. 
Nezvládame vôbec zdražovanie. Raz mesačne nám dáva slov. katolícka charita potraviny, ktoré nám vydržia najviac 3-4 dni. Dáva nám tiež nejaké oblečenie. 

Viac rokov som bola nezamestnaná nemala som mobil, ani počítač. Teta ťažko „odložila“peniaze a kúpila mi pred 2 rokmi mobil a predtým počítač. Takto som si našla prácu.
Keď sme chodili so sestrou na stredn. školu zomreli nám rodičia. Vychoval nás otec spolu s jeho mamou a sestrou (teta). Mama nás od narodenia nechcela. Kým sa rodičia rozviedli (mala som 7 rokov) mama nás veľmi bila a kričala na nás. Správala sa k nám zle, keď tam otec nebol.

Starí rodičia, maminy, ktorí ešte žijú sa o mňa a o sestru nezaujímajú. Nemáme peniaze na jedlo, ošatenie, ťažko si zaplatíme inkaso. Teta a sestra potrebujú mesačne aj cca 30€ na lieky.
Viac rokov žijeme tak, že nemáme dostatok oblečenia a topánok, ktoré potrebujeme. Nemáme tiež iné základné veci, o ktorých je ťažko písať. 

Dňa 13.10. mi dal zamestnávateľ výpoveď a v súčasnosti poberám nemocenské 12€ za deň. Nemala som peniaze na cestu do Banskej Bystrice, kde ma operovali (bývam vo Zvolene). Peniaze na cestu a na zakúpenie náplastí mi dala Slovens.katolícka charita. Momentálne si hľadám prácu a po vyliečení chcem ísť do novej práce.

Neviem prosiť o pomoc, lebo nám nikto nikdy nepomohol, ale skúsila som napísať. Chcem Vás poprosiť dobrí ludia či by ste nám pomohli. Nevládzeme žiť takýto život. Ďakujeme.

Aktualizácie

Ďakujeme všetkým darcom 30. jan 2023

Chceme sa poďakovať všetkým darcom za peniaze, ktoré ste nám poslali. Za vyzbierané peniaze si kúpime jedlo, ošatenie a zaplatíme si inkaso. Peniaze si tiež necháme, ak by sa nám pokazil v domácnosti nejaký spotrebič. Pred pár dňami sa mi pokazil počítač, chcela by som si ho dať opraviť. Ďakujeme Vám dobrí darcovia za každú Vašu pomoc.

Ďakujeme všetkým darcom14. jan 2023

Chceme sa poďakovať všetkým darcom, ktorí nás podporili. Za peniaze, ktoré ste nám poslali, sme si zaplatili inkaso v sume 171€ a nedoplatok za plyn v sume cca 196€. Tiež som si zaplatila cestovné, keď som si hľadala prácu. Naša situácia je naďalej veľmi nepriaznivá. Od dňa 10.11. nemám žiadny príjem. Nemala som schválenú podporu v nezamestnanosti zo dňa 09.12, nakoľko mi pracovníčka z Úradu práce soc. vecí a rodiny povedala, že budem mať nárok na podporu. Následne na to, som si v decembri minulého roku podala na Úrade práce soc. vecí a rodiny Žiadosť o hmotnú núdzu, čo je suma 68,80€, ktorú som ešte nemala schválenú (doteraz som nemala doručené rozhodnutie z ÚPSVaR) Dňa 11.1. som sa zamestnala, prácu mám ale len počas zastupovania PN, pričom od 1.2. prácu už nemusím mať. ... Denne používame s tetou zodraté uteráky, osušky, spodné prádlo, pyžamo, nemáme drogériu, ktorú potrebujeme... Riad umývame vo „vajdlingoch“, lebo nemôžeme púšťať v drese teplú vodu, je to pre nás drahé. Nemáme peniaze na zaplatenie inkasa, jedlo, ošatenie.... Potrebovala by som zároveň do práce viac ošatenia, aby som si ho mohla prestriedať. ... trocha viac z nášho príbehu... S tetou žijeme ťažko a v chudobe od roku 1998, kedy zomrel môj otec. Pred cca 5 rokmi mi zomrela starká (otcova mama), ktorá nám finančne pomáhala. Starká mala tiež nízky dôchodok, a to len vo výške 230€, lebo nikdy nepracovala (vo veku 58 a 60 rokov vychovala mňa a moju sestru). Žila ťažko a v chudobe. Na konci života oslepla. .... chcela som študovať medicínu, nemohla som, lebo živiteľ rodiny bol otec. Nepíšem Vám milí darcovia preto, aby sme mali lepší život, chceli by sme s tetou, aby sme mali zabezpečené základné životné potreby a aby som mohla chodiť do práce. Ďakujeme Vám veľmi pekne za každú Vašu pomoc.

Prosím o pomoc dobrých ľudí12. dec 2022

Vopred sa chcem veľmi poďakovať darcovi, ktorí nám pomohol. Vážime si Vašu pomoc. Za peniaze si teta zaplatila kaderníka a zvyšok si necháme na zaplatenie nájomného. Chcela by som Vás milí darcovia poprosiť aj naďalej o Vašu pomoc. Naša situácia sa veľmi zhoršuje. Od dňa 10.11. som evidovaná na Úrade práce ako nezamestnaná. Nevieme si kúpiť základné veci, ktoré potrebujeme a žije sa nám bez nich ťažko. Takmer mesiac mám tiež zápal močových ciest, lebo si hľadám prácu v topánkach, ktoré nie sú teplé. Je pre mňa zároveň drahé liečiť sa. Máme tiež vysokú spotrebu kúrenia a vody, lebo chodievam častejšie na wc a je mi zima. Nemáme tiež jedlo, ktoré potrebujeme. Ak by sa nám v domácnosti pokazil nejaký spotrebič, nevieme si ho kúpiť. V kuchyni sa nám pokazila linoleová guma, na niektorých miestach som ju prelepila lepiacou páskou, niekde máme už betón. Náš život je ťažký a nezvládnuteľný. Chcela by som sa uzdraviť a nájsť si prácu. Za Vašu pomoc Vám veľmi pekne vopred ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?