Menu

Finančná zbierka pre štvornohú slečnu Annie (fr. buldocek)

Trvanie výzvy: 4. decembra 2022 - 31. januára 2023

Cieľ výzvy

Financna zbierka na pokrytie nakladov operacie platnicky 10.5r fenky francuzskeho buldocka "Annie", ktorej hrozi ochrnutie na zadne labky z dovodu vyskocenej platnicky.

Autor výzvy

Príbeh

Finančná zbierka pre štvornohú slečnu Annie (fr. buldocek)

Haf kamosi! Som 10.5r slecna francuzskeho buldocka, milujem dobrych vysmiatych ludi, rada sa vozim v aute a najviac zo vsetkeho mam, ked sa so mnou podelite o jedlo. Mam vyskocenu platnicku, ktora mi neumoznuje sa tak blaznit ako doteraz a preto by som Vas rada poprosila touto cestou o pomoc.

Pac, Vasa Annie

Mily citatel, ak citas tieto riadky, tak uz mozno vies, ze citas pribeh o pomoc pre nie standardneho dvojnozca.
Vec sa ma tak, ze mam o par labiek viac a o chlpov ani nehovoriac. Volam sa Annie, a som Francuzska buldocica a aj napriek svojmu veku, mam energie na rozdavanie a radost zo zivota. Ved by aj nie, ked sa moj tatino o mna prikladne stara, niekto by ba povedal, ze ma az rozmaznava. Som s nim uz pomaly 11 rokov a aj napriek tomu, ze vyzeram ako anjel, viem byt niekedy pekne tvrdohlava.

Ako to uz vacsinou byva, |clovek mieni, zivot meni", ci v tomto pripade pes mieni? Za cely svoj zivot som nemala ziadne vazne zdravotne problemy. Az doposial. Posledne dva mesiace uz nemozem tak vystrajat ako kedysi. Skoncili mi nahanacky za mackami, dotahovacky s kamosmi v parku a o vyskokoch na gauc ci do teplej postele ani nehovoriac. Najprv sa zdalo, ze ide len o presilenie alebo len natiahnuty sval. Ale kedze stav sa nezlepsoval, skor sa naopak zhorsoval, zacala som zaostavat na prechadzkach, mierne kryvat ci tahat zadnu labku za sebou. Neostavalo nam nic ine, ako sa len na vysetrenie k nasmu veterinarovi. Tatino bol velmi prelaknuty, ale nas pan doktor ho utesoval, ze situacia nemusi byt taka vazna ako sa na prvy pohlad zda. Prv, ze mozno pojde len o nejaky vnutorny zapal. Ale po kompletnej prehliadke sa ukazalo, ze som zdrava ako ryba a krv mam ako mladica. Tak neostavalo nic ine len podstupit magneticku rezonanciu, ktora by nam povedala viac. Urobili sme si mensi vylet do Trencina, na NEUROVET kliniku, kde ma vzal laskavy personal pod vedenim MVDr. Pavlusa. Bola som statocna a z narkozy som sa rychlo zobudila a to aj napriek tomu, ze tesne pred vysetrenim mi zistili, ze mam na srdiecku selest, takze riziko, ze sa neprebudim z narkozy bolo na mieste. Pan doktor po uspesnom vysetreni tatinovi vysvetlil, kde je problem a co sa deje. Vec sa ma tak, ze mam vyskocenu platnicku, ktora mi tlaci na miechu a tym stracam citlivost v zadnych labkach. Aby toho vsak nebolo malo, tym ze som buldocek, tak mame vrodenu predispoziciu na vrodenu deformaciu niektorych stavcov. A co by cert nechcel, tak ta vyskocena platnicka je prave na jednom z tychto stavcov. Riesenie je jedine a to podstupit operaciu platnicky. Tym, ze som este stale mobilna, prognoza je priazniva a pan doktor hovoril o 90-95% uspesnosti, samozrejme, je tu stale riziko, ze sa moze nieco stat - ze sa implant neujme, ze nastane komplikacia pri operacii, alebo sa rana infikuje a pod. Avsak riziko ochrnutia na zadne labky je vyssie ak operaciu nepodstupim a musela by som mat len dozivotne kludovy rezim (nie ze by mi to nosenie na rukach hore a dole schodami prekazalo, ale predsa nahanacka v parku je o inom). Tatino bol velmi zroneny, lebo viem, ze by mi zniesol aj modre z neba. Stal pred tazkym rozhondutim, ci podstupit operaciu? Ak ano, ci to moje srdiecko zvladne? A ak ano, kde vezmeme na to financne prostriedky?Tatino nevahal, objednal ma na dalsie vysetrenie k panovi Kardiologovi, dostala som lieky, ktore teraz uzivam na selest. Po kompeltnom vysetreni ma pan kardiolog ubezpecil, ze nevidi ziadne riziko, preco by som operaciu nemohla podstupit. Selest nie je takeho velkeho stupna a ako povedal, na svoj vek som velmi cula, zdrava a plna energie. A ked videl moje RTG snimky, tiez len potvrdil, ze aby som mohla zit plnohodnotny zivot je nevyhnutna operacia. Lieky ci obstreky a infuzie tu nezaberu.

Tak a preto som tu. Ako som spominala vyssie, operacia, ktoru budem musiet podstupit nesie zo sebou nielen zdravotne riziko ale je aj financne narocna - predpokladane naklady su 2500-2700 Eur. Tatino je velmi empaticky a dobrosrdecny clovek, ktory sa rozda pre druhych a hlavne pre tych, ktori to najviac potrebuju, aj ked sam ma malo. To je jedna z veci, pre ktoreho ho mam velmi rada a chcela by som mu robit este radost zo zivota. Preto by som Vas chcela touto cestou poprosit o financnu pomoc a zaroven Vam aj podakovat za kazdy obdrzany financy prispevok. Dakujem velmi pekne, pac kamosi…

Vasa Annie.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?