Menu

Vianočný zázrak 2022: splňme priania seniorom

Trvanie výzvy: 29. novembra 2022 - 30. januára 2023

Cieľ výzvy

Plniť osamelým seniorom v domovoch dôchodcov vianočné priania v podobe vecí, ktoré sú pre nich finančne nedosiahnuteľné, hoci sú existenčné alebo vytúžené. Tento rok sa skladáme napríklad na: invalidné vozíky, masážne kreslá, polohovaciu posteľ, hudobné nástroje, rôzne nákladné zdravotné a polohovacie pomôcky, nábytok, stacionárne bicykle, biolampu, bicykle, posilňovaciu vežu, návštevu zubára, projektory, elektrickú kolobežku, hracie stoly a mnoho ďalších želaní.

Príbeh

Vianočný zázrak 2022: splňme priania seniorom

Urob vianočný zázrak a zlož sa na vianočné darčeky pre osamelých seniorov v domoch dôchodcov

Projekt Vianočný zázrak už šiesty rok prepája vianočné priania osamelých seniorov v zariadeniach sociálnych služieb v a ľudí, ktorí majú záujem im tieto priania splniť a vrátiť do ich životov kúsok Vianoc. Splnením želaní chceme sprostredkovať trochu radosti ľuďom, ktorí sú na sklonku života sami a pre ktorých sú Vianoce obdobím smútku a prázdnoty. Zmeň to s nami.

V roku 2021 sa do Vianočného zázraku zapojilo viac ako 7 000 seniorov z približne 200 zariadení na celom Slovensku a podarilo sa nám vyzbierať sumu presahujúcu 18 000 Eur. Bola použitá na nákup invalidných vozíkov, masážnych kresiel, polohovacej postele, antidekubitných matracov, vysádzacieho kresla, načúvacieho prístroja, protézy, sanity, hojdačky, elektrickej píly, vŕtačky, bežeckých pásov, stacionárnych bicyklov, saxofónu, harmoník, kyslíkového generátora, biolampy a mnohých ďalších želaní.

Do roku 2020 sa Vianočnému zázraku podarilo každý rok zdvojnásobiť svoj rozsah a dosah. Finančné zbierky boli až 2 a súhrnne sme vyzbierali viac ako 17 000 Eur, ktoré boli použité na kúpu nasledovných darov (výpočet je neúplný): 3x elektrický invalidný vozík, trojkolka pre seniorov, invalidný vozík, vysádzacie kreslo, chodiaci pás pre seniorovchladnička s mrazničkou, heligónka, 2x čistička vzduchu, holandský biliard, 3x stacionárny bicykel, tablet, vozík servírovací, televízor, pomôcky na polohovanie, antidekubitné a masážne pomôcky, pohlcovač vlhkosti, biolampa (+farebná terapia), 6x overal pre seniorov, 2x automatická práčka, koberec, 2x stolnotenisový stôl, multifunkčný herný stôl (kalčeto), 2x masážne kreslo, 2x kávovar, teleskopická tabuľa.

V roku 2019 sa v rámci zbierky Vianočného zázraku podarilo vyzbierať 10 000 Eur. Boli použité na kúpu existenčných darov pre seniorov, napríklad: elektrický invalidný vozík, invalidné vozíky, germicídny mobilný žiarič, masážne kreslá, rehabilitačné rotopedy, prístroj na precvičovanie končatín vhodný po mozgovej mŕtvici, biolampa s farebnou terapiou... Okrem uvedených prianí sme kúpili i dary vytúžené, ako kávovar,  umývačka riadu, či elektrická rúra. Zážitkové priania sa z dôvodu pandémie koronavírusu nepodarilo v roku 2020 zrealizovať a čakajú na svoje uskutočnenie po pominutí pandemického stavu. 

V roku 2018 sme rozdali darčeky v hodnote 5000 Eur, napríklad elektrické masážne kreslo, polohovacie postele, prenosný dýchací prístroj, televízory, výlet pre seniorov na pútnické miesto Hora Butkov pri Ladcoch, polohovacie hniezda, nafukovaciu vaničku na kúpanie, rotoped...

V roku 2017 sa nám podarilo zložiť sa na elektrický vozík v hodnote 1800 Eur pre pána Jozefa z Michalovského domova seniorov.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?