Menu

Ulzibat mi umožní lepší pohyb

Trvanie výzvy: 2. januára 2023 - 27. mája 2023

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je čo najskôr vyzbierať sumu 3400€, ktorá bude použitá na uhradenie operácie Ulzibat.

Príbeh

Ulzibat mi umožní lepší pohyb

Cvičením sa približujem k plnohodnotnému životu. Operácia Ulzibat mi uľahčí nie len cvičenie ale hlavne život.

Ahojte, volám sa Dominika, mám 24 rokov a môj príbeh poznáte z predchádzajúcich výziev, v ktorých som zbierala peniažky na rehabilitáciu.

Táto zbierka je síce trošku iná, no pre mňa aktuálne veľmi dôležitá.

Veľmi túžim po tom, aby sa môj zdravotný stav neustále zlepšoval a som neopísateľne šťastná a vďačná, že sa mi vďaka implantácii neurostimulátora a pravidelnej rehabilitácii polepšilo natoľko, že už toho zvládam úplne sama oveľa viac, ako predtým.

Avšak aj napriek pravidelným rehabilitáciám a každodennému domácemu cvičeniu mám niektoré svaly a šľachy stále skrátené a stuhnuté.
Okrem toho, že ma to obmedzuje v niektorých pohyboch, ktoré sú pre správne fungovanie tela veľmi dôležité, mi toto skrátenie a stuhnutie svalov spôsobuje nemalé bolesti.

Po konzultácii s mojou fyzioterapeutkou a taktiež s jedným lekárom, ktorý sa podieľa na operáci ULZIBAT, som sa ju rozhodla absolvovať.

ULZIBAT je najmodernejšia metóda, po ktorej nemusí mať pacient niekoľko týždňov sadry. Pár dní má len zalepené, prípadne obviazané.miesta vpichov.
Ide o zákrok, pri ktorom sa prerežú mikroskalpelom niektoré svalové vlákna, aby sa uľavilo napätiu svalov.

Počas jedného zákroku môžu urobiť cca 29 vpichov, čo znamená, že by mohli naraz urobiť všetky miesta, ktoré sú potrebné.

Po operácii sa mi uvoľnia nohy , zlepší sa mi rotácia a funkcie kĺbov, čo mi opäť o niečo zlepší rovnováhu.

Ja a moja fyzioterapeutka to nakopneme a posilníme cvičením, vďaka čomu už budem môcť možno robiť všetky športy, ktoré mám rada, no ktoré ešte teraz robiť nemôžem.

Úžasné je, že touto operáciou sa mi dokážu dokonca uvoľniť aj svaly na tvári, čo mi pomôže k tomu, aby bola pre mňa výslovnosť oveľa menej náročná, aby nebola bolestivá a hlavne bude oveľa viac zrozumiteľná.

Taktiež mi uvoľnia aj svaly na rukách, čo bude mať za následok, že ruky budú ohybnejšie a tým pádom samozrejme funkčnejšie.

Tento zákrok túžim absolvovať čo najskôr, ale operácia sa robí v Českej republike, čo poisťovňa neprepláca, a preto ma to bude stáť 3400€.

Uvedomujem si, že je to vysoká suma, no pre mňa bude znamenať nový život, na úplne inej úrovni.

Ďakujem preto z celého srdca každému, kto sa rozhodne mi akýmkoľvek spôsobom s realizáciou tejto mojej veľkej túžby pomôcť.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?