Menu

Pomôžme Miškovi s financovaním operácie očí v Londýne

Trvanie výzvy: 15. januára 2023 - 15. januára 2024

Cieľ výzvy

Operacia očí v Londýne

Príbeh

Pomôžme Miškovi s financovaním operácie očí v Londýne

Miško má necelý rok no diagnózu, ktorá ho bude sprevádzať do konca života. Krátko po narodení absolvoval operáciu sivého zákalu a rodičia sa dozvedeli, že Miško nikdy nebude vidieť. Jediné čo jeho očká vedia rozoznať je svetlo od tmy. Nádejou je operácia v Londýne, ktorá mu pomôže zachovať aspoň to, aby videl svetlo.

Ahojte,moje meno je Miško. Na tento svet som prišiel 15. októbra 2022. Celá moja rodina mala z môjho narodenia veľkú radosť, lenže to netrvalo dlho.Na druhý deň po mojom narodení mne a mojej rodine oznámili, že mám zelený zákal. Všetci sme ostali v šoku. Pár hodín na to nám doktori povedali, že to nie je zelený, ale sivý zákal. To nám odľahlo, pretože zelený zákal spôsobuje slepotu a bol som objednaný na vyšetrenie do Bratislavy, ktoré som musel absolvovať v narkóze, a to čo najskôr. Dňa 15.11. 2022 som oslávil svoj prvý mesiac. Na operáciu som bol objednaný 17.11. 2022. Celá moja rodina verila, že operácia všetko vyrieši, prebehne bez komplikácií a po prvýkrát uvidím moju maminku, ocka a sestričku. Lenže to sa nestalo. Doktori povedali maminke a ockovi, že nevidím a myslia si, že mám Norrieho syndróm. Norrieho syndróm je genetická choroba, kvôli ktorej nikdy neuvidím moju maminku, ocka, sestričku... dokonca ani seba. Nebudem si vedieť predstaviť ako vyzerá dúha či hviezdy na nočnej oblohe. S týmto syndrómom sú spojené aj iné komplikácie, ako napríklad : strata sluchu, epileptické záchvaty, mentálne poruchy a iné. Akoby sa nám zrútil svet. Zrazu boli všetky ostatné problémy také nepodstatné. Táto choroba je veľmi vzácna, na svete sa nachádza len 500 prípadov. Moja maminka a ocko mali ale stále pocit, že vnímam a reagujem na svetlo. Preto sa rozhodli kontaktovať ľudí, ktorí sa s touto chorobou stretli. Spojili sa s rodinou, ktorá im odporučila doktora v Anglicku. S ním sme absolvovali niekoľko telefonátov a nakoniec sa moji rodičia rozhodli podstúpiť operáciu, ktorá mi môže zachovať to, že vidím svetlo.Táto operácia je ale veľmi drahá a poisťovňa ju neprepláca. Aj keď mám úžasnú rodinu, ktorá mi bude chcieť finančne pomôcť, nebude to stačiť. Preto Vás prosím o finančnú pomoc. Ďakujem Vám zo srdiečka za každý finančný dar a za nádej vidieť aspoň časť z toho čo vidíte Vy.

Aktualizácie

Kontola zamnou5. júl 2023

Ahojte po mojej prvej kontrole pán doktor zistil že na ľavom očku sa mi sietnica čiastočne prichytila a vnímam svetlo. Doktori sa domnievajú že vnímam z veľkej blízky aj predmety. Žiaľ práve očko sa zachrániť nepodarilo. O rok ma čaká ďalšia kontrola v Londýne a medzi tým kontroly u nás. Ďakujem 

Operacia zamnou , čaká ma kontrola7. máj 2023

Ahojte mám už za sebou operáciu a čaká ma kontrola opäť v Londýne. Celá rodinka veríme že bude všetko v poriadku a nebudem potrebovať ďalší zákrok. Všetkým vám z celeho srdiečka ďakujeme že ste mi pomohli a pomáhaťe. Bez vašej pomoci by to bolo ťažké.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?