Menu

Pomoc pre Mili

Trvanie výzvy: 24. januára 2023 - 30. apríla 2024

Cieľ výzvy

bunková terapia Reconvel

Príbeh

Pomoc pre Mili

Uľahčiť nástup do prvého ročníka základnej školy.

Naša Mili sa narodila veľmi predčasne v 25tt s váhou 830g. Narodila sa z dvojičiek, ale sestrička Barborka po pôrode zomrela. Emília tiež bojovala o život, schudla po pôrode na 760g. Dostala silné zakrvácanie do mozgu III-IV stupňa , retinopatiu očí /hrozí slepota/, bola pripojená na pľúcnej ventilácií /nevedela sama dýchať/. Po mesiaci sa stav skomplikoval a Mili dostala aj sepsu, na ktorú skoro zomrela.
Mili sa však nevzdala, zabojovala a po troch mesiacoch strávených v nemocnici ju s váhou 2450g pustili domov.
Náš boj sa vtedy len začal. Našli sme dobrých ľudí ktorý nám poradili a pomohli. Dozvedeli sme sa že len pravidelným rehabilitovaním jej môžeme pomôcť napredovať. Začali sme v Martine na rehabilitačných pobytoch , potom v Dunajskej Lužnej, ale aj doma tri krát denne.
Chodili sme veľa po Slovensku po odborných ambulanciách. Časom sme začali navštevovať aj súkromné centrá. Všetok svoj čas a peniaze sme minuli, aby sme pomohli Emílií. Kedže máme aj staršiu dcérku Terezku, nebolo to vôbec jednoduché.
Po roku Mili diagnostikovali DMO kvadruspastickú formu, mikrocefáliu, inkontinenciu a rôzne diagnózy. Do roku a pól bola ležiaca. Pravidelným rehabilitovaním a nevzdaním sa začala Mili napredovať. Najprv sa pretočila, postavila na štyri. Začala štvornožkovať, zlepšilo sa sedenie a teraz keď má sedem rokov sa snaží postaviť na nôžky, aj keď je to veľmi slabé. Len vďaka cvičeniu a stimulovaniu sme sa dostali až sem.
Mili sa vďaka dobrým ľuďom dostala do škôlky medzi zdravé deti. Má osobnú asistentku a veľmi sa jej v škôlke medzi detičkami páči. Teraz je už predškoláčka a veľa úsilia musí vynaložiť na prípravu do školy. Aby to zvládla.
dozvedeli sme sa o bunkovej terapií Reconvel, ktorá jej popri cvičeniu pomáha hlavne mentálne. LIečbu berie od júla 2022 a sú viditeľné pokroky. Preto by sme chceli v terapií pokračovať, ale liečba je finančne náročná a pol roka terapie stojí až 5940 euro. Preto prosíme o pomoc, aby mohla zvládnuť školu a postupne sa zaradiť do života. Veľmi by sme jej to priali. Je to naše stále usmiate slniečko. Ďakujeme.

Ďalšie informácie

Facebook
občianske združenie MILI

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?