Menu

Operácia pre Miška, aby ho nôžky neboleli

Trvanie výzvy: 12. februára 2023 - 31. júla 2023

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je pokryť náklady za liečbu v zahraničí pre môjho milovaného syna.

Príbeh

Operácia pre Miška, aby ho nôžky neboleli

Pomôcť mojim nožičkám sa dá v zahraničí (Viedeň) je tam špecializovaný lekár na moju vývojovu vadu.

Ahoj, volám sa Miško a čoskoro oslávim svoje 6 narodeniny.

O tri mesiace musím absolvovať operáciu u špecialistu vo Viedni.
Narodil som sa s vývojovou vadou nožičiek PES EQINOVARUS CONGENITUS (Noha je nepohyblivá, smeruje nadol a rotuje dovnútra. Vyzerá veľmi nezvyčajne, pretože kosti, svaly, šľachy a väzy sa zle vyvinuli.).
Liečbu som začínal na Slovensku, moja mamka vtedy nemala žiadne informácie o tejto diagnóze. Lekárovi, ktorý ma sadroval od narodenia mamka verila v nádeji, že bude všetko v poriadku. Sadrovanie však nepomáhalo a keď mi sadrička nedržala a padala z nohy, mamka pochopila, že niečo nie je v poriadku. Vystrašená volala pánovi doktorovi. Jeho odpoveď, že ju máme nasunúť-natlačiť naspäť mamku natoľko zaskočila, že sa rozhodla liečbu ukončiť a hľadať pomoc inde – u lekára odborníka, ktorý má s touto diagnózou skúsenosti.



Pomoc našla v Občianskom združení PECKA, kde nás nasmerovali a pomohli, boli sme sa poradiť vo Viedni u špecialistu ako ďalej s mojimi nožičkami, aby som raz mohol pekne chodiť.

Tam mi nožičky potom aj správne pán doktor „opravil“ úplne inými sadričkami ako na Slovensku. Potom keď som ich už mal „rovné“, tak mi pán doktor urobil zákrok na predĺženie achilovky, aby mi nožičky ďalej mohli rásť.



Keď som mal rok, začal som chodiť. Každý pol rok sme chodili do Viedne na kontrolu, do 5 rokov som nosil dlahy-topánočky na tyči, najprv noc a deň, neskôr už len na spanie. Pri poslednej kontrole to,ale už nebolo dobré, achilovka je znova skrátená a potrebujem ešte ďalší zákrok, dúfajme posledný. Ešte pred operáciou mi nasadia dva krát sadry, aby boli nožičky pripravené a následne mi urobí pán doktor transfer šliach, lebo moje nožičky mali ťažkú deformitu a achilovka nestíha tak rýchlo rásť ako ja , bolia ma a nesprávne ukladám chodidlo pri chodení..

Žijem už len s mamkou a bratom, pri rozchode rodičov to bolo ťažké, všetka starostlivosť o nás je teraz na mamke. Ocko veľmi nechce prispievať finančne na liečbu a ani s kontrolami vo Viedni jej nepomáha, o všetko sa stará sama.

Môj starší braček Adrianko má tiež zdravotné problémy, je autista a čaká ho operačný zákrok. Potrebuje celodennú starostlivosť, mamka preto nemôže pracovať a dostáva len opatrovateľský príspevok, je to pre ňu veľmi ťažké.



Prosím Vás všetkých o pomoc pri financovaní mojej operácie nožičiek vo Viedni.

Veľmi by som chcel raz mamke pomáhať aj pri starostlivosti o bračeka, ktorého veľmi ľúbim a k tomu potrebujem mať nožičky bez bolesti. Pán doktor vo Viedni hovoril, že budem chodiť ako všetky ostatné deti a veľmi sa na to teším.


Každému, kto sa nám rozhodne pomôcť, ďakujeme.

Na moju liečbu je potrebné vyzbierať: 10 230 €

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?