Menu

Rehabilitácie pre Patrika k samostatnej chôdzi

Trvanie výzvy: 27. marca 2023 - 27. marca 2024

Cieľ výzvy

Podpora na pokrytie synčekových rehabilitácií.

Autor výzvy

Príbeh

Rehabilitácie pre Patrika k samostatnej chôdzi

Patrik dôsledkom zakrvácania do mozgu pri narodení, trpí diagnózou s názvom kvadruparéza. Denne cvičí, aby rozhýbal svaly a mohol sa aspoň s pomocou postaviť na nohy. S maminou chodí pravidelne aspoň raz za mesiac na rehabilitácie. Čaká ho nástup do školy, ale na to, aby mohol do nej chodiť, potrebuje pravidelne cvičiť. Väčšinu z rehabilitácii poisťovňa neprepláca. Pomôžme Patrikovi chodiť bez pomoci.

Patrik sa narodil predčasne v 25. týždni tehotenstva. Jeho štart do života bol sťažený aj so zakrvácaním do mozgu 4.stupňa. Následkom je diagnóza kvadruparéza. Dlho bol na pľúcnej ventilácii, prekonal sepsu, ale vďaka zdravotníkom Novozámockej JIS sme všetko zvládli. Nemocnicu sme opustili presne na dátum jeho pôvodného termínu narodenia. Od jeho narodenia už ubehlo šesť rokov, máme za sebou veľa krásnych chvíľ, ale aj veľa sĺz z boja za zdravie. Od 4. mesiaca jeho života denne cvičíme, mesačne raz chodíme na jeden alebo dvojtýždňové rehabilitácie, ktoré ho posúvajú vpred. Krásne sa posadí, sedí, postaví sa pri nábytku a s pomocou chodí. V roku 2019 a 2022 bol operovaný v Čechách metódou fasciomyofibrotomia sec. Ulzibat, keď s malými rezmi uvoľnili kontraktúry v nohách a v ľavej ruke. Vďaka zákroku sme vedeli nacvičovať aj osvojiť chôdzu bez kríženia nôh. Nasledujúci rok je nevyhnutné, aby cvičil nepretržite, aby sme udržali priaznivý stav po operácii. Vďaka pravidelným rehabilitáciám a domácim cvičeniam napreduje. Popri všetkom chodí do škôlky so mnou, keďže nám škôlka nezabezpečila asistenta. Keďže v škôlke je menej času ako jeho rovesníci, doma ho pripravujem na školu. Týždenne raz chodí k nám špeciálna pedagogička, ktorá nám veľmi pomáha v napredovaní aj v tomto smere. V tomto roku nás čakajú veľké výzvy. Hlavne nástup do školy, ale predtým ešte veľa práce, aby čo najlepšie zvládol svoje povinnosti. Tešíme sa a verím, že to spolu zvládneme. Chceme mu zabezpečiť plnohodnotný život, pravidelné rehabilitácie, ktoré absolvujeme už šiesty rok, sú finančne náročné. Dvojtýždenná rehabilitácia nás stojí 1200 € (cvičenia + ubytovanie bez stravy). Poisťovne tieto rehabilitácie žiaľ nepreplácajú. Z vyzbieranej sumy by sme vedeli zabezpečiť intenzívne terapie na jeden rok. Náš cieľ je aby chodil samostatne a veríme, že tento cieľ je na dosah.

Aktualizácie

Podakovanie12. dec 2023

Milí Darcovia!

Pozdravujeme vas z nasho posledneho tohto rocneho rehabilitacneho pobytu 👋 Patrik krasne napreduje a popritom s radostou plni svoje povinnosti v skole😍 Som vam vdacna za kazdu malinku podporu 🙏

Prajeme vam krasne sviatky, veľa lasky! 🎄❤️

Poďakovanie2. sep 2023

Milý darcovia! Vďaka vám Patrik absolvoval cez leto 4 týždne rehabilitácií, na ktorých usilovne a vytrvalo cvičil a rozvíjal sa. Popri svojich povinnostiach aj oddýchol a zbieral nové zážitky. Som vám vďačná, ďakujeme pekne! 

Poďakovanie28. máj 2023

Ďakujeme za vašu podporu!

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?