Menu

Tomáško potrebuje rehabilitácie a veľa cvičiť, aby bol z neho raz silný chalan

Trvanie výzvy: 6. mája 2023 - 6. mája 2024

Cieľ výzvy

Rehabilitácie, terapie a špeciálne pomôcky pre Tomáška

Autor výzvy

Príbeh

Tomáško potrebuje rehabilitácie a veľa cvičiť, aby bol z neho raz silný chalan

Keď sa Tomáško narodil, chýbali mu niektoré pršteky, iné mal spojené. A to neboli jeho jediné problémy. Dodnes papa iba tekutú stravu, nosí plienky a hovorí len niekoľko slabík. Ale jeho stav sa vďaka rehabilitáciám neustále zlepšuje. Len keby neboli také drahé...


Tomáško je veľký bojovník, ktorý si za 5 rokov svojho života už veľa zažil. Má za sebou rehabilitačné pobyty,  tri náročné operáciea ďalšie ho čakajú.  Tomáško je veľmi šikovné a veselé chlapčiatko, ktoré má chuť žiť a všade rozdáva radosť a lásku. Jeden fyzioterapeut nám raz povedal, že sme si vymodlili rozhýbanie Tomáškových svalov, pretože mal byť doživotne ležiaci. Tomáškovi sa výrazne zlepšil stav spoločne s rehabilitáciami, ktoré majú obrovský význam.

Tomáško vďaka Pánu Bohu chodí po vlastných nôžkach. No stále nevie ísť sám po schodoch, a ani nevydrží dlho chodiť pešo. Má stále slabý chrbátik a nôžky.

Keď bol Tomáškov brušku, všetko bolo v poriadku. No po jeho narodení sa zistilo žemu chýbajú pršteky a niektoré má spojené spolu (syndaktília). Na ďalších vyšetreniach mu zistili vrodenú chybu na srdiečku (ductus), ochabnuté svalstvo (hypotónia), zúžené dýchacie cesty (stridor), nezostúpené semenníky a neskôr aj oneskorený celkový psychomotorický vývoj a  má inkontinenciu III. stupňa. Až do jeho prvých narodenín sme si mysleli na základe vyšetrení, že má poruchu sluchu, no našťastie sa to neskôr už nepotvrdilo. Tomáško je ZŤP.  Kvôli jeho zdravotnému stavu je sledovaný vo viacerých odborných ambulanciách – na ambulancii plastickej chirurgie, na neurológii, kardiológii, metabolickej amb., pneumológii, urológii, psychiatrickej amb., genetickej amb., ORL, očnej amb., kožnej amb., logopedickej amb., endokrinologickej amb. , psychologickej amb. Pravidelne každý týždeň od troch mesiacov sme chodili cvičiť na rehabilitácie. Tri krát sme boli na rehabilitačnom pobyte v Dunajskej Lužnej, kde sa Tomáško vždy výborne rozhýbal a po poslednom pobyte začal chodiť.

Tomáško papá iba mixovanú alebo pomletú stravu a aj z toho niekedy zvracia. Nosí plienky, zatiaľ nerozpráva, vie vysloviť iba pár slabík a zvukov. No rád sa smeje a teší sa spoločnosti detí a veselých ľudí.  Je to náš zázračný chlapček, ktorý sa rád hrá a vymýšľa každý deň nové huncútstva. Má čarovný úsmev a pri pohľade do jeho nebesky modrých očí, si uvedomím, že ten život stojí za to. Ďakujem Pánu Bohu za Tomáška, za všetky naše deti a za manžela, ktorý je mojou veľkou oporou.

Momentálne je Tomáško povážnej operácii pravej ručičky, pri ktorej mu rozdeľovali dva prsty, jeden presunuli na miesto chýbajúceho pršteka. Prštek má prichytený klinmi a museli mu dať aj transplantát z bruška, pretože na prštekoch mal málo kože. Má to celé pozašívané, dobre sa to hojí chvála Pánu Bohu. Doma mu to každý deň preväzujeme. Po zahojení ručičky a bruška, Tomáška čakajú veľmi dôležité rehabilitácie, ktoré mu pomôžu pri rozhýbaní a spevnení prštekov, ručičiek, chrbátika a nožičiek.

Cez školský rok Tomáško chodí do špeciálnej materskej škôlky, kde sa mu veľmi páči a sú tam veľmi zlaté a obetavé pani učiteľky. Rehabilitačný pobyt, ktorý bude Tomáško teraz po operácii veľmi potrebovať, stojí takmer 3000,- bez stravy a ubytovania. Z finančného hľadiska je to pre nás veľmi náročné. Práve preto by sme sa chceli obrátiť s prosbou na vás, keďže rehabilitácie a terapie sú vynikajúce a veľmi dobré pre nášho odvážneho bojovníka, ktorý sa len tak nevzdá.

Milujúci rodič by urobil a dal všetko, aby pomohol svojmu dieťaťu skvalitniť život. Ďakujeme Pánu Bohu za všetko čo pre nás robí, ďakujeme za všetko čo nám dal. Sme vďační za každý dar od vás. Nech vás dobrý Pán Boh odmení a požehná.


Aktualizácie

Rehabilitácie v Axis centre v Piešťanoch 29. apr 2024

Priatelia, podarilo sa zrealizovať Tomáškovi rehabilitácie v Axis centre v Piešťanoch. Aj vďaka vám a vďaka poisťovni Dôvera, Tomáško rehabilituje, cvičí.. Každý deň sem budeme dva týždne od 29.4 dochádzať 70km tam a naspäť. Prosíme vás ešte o pomoc pri uhradení cestovného, keďže kvôli ďalším deťom ktoré máme, potrebujem byť každý deň poobede doma. 


Ďakujem veľmi pekne, vďaka Pánu Bohu za všetko. 

Ďalšia operácia ručičky 26. mar 2024

S Tomáškom som bola na kontrole v BA na ambulancii plastickej chirurgie, a pán prednosta mu naplánoval ďalšiu operáciu, tentoraz ľavej ručičky na júl. 

Dovtedy ešte stihneme ísť na rehabilitačný pobyt do Axisu, a aj vám veľmi pekne ďakujeme, že tam Tomáško pôjde. Vaše finančné príspevky na veľmi pomáhajú aj na uhradenie ďalších terapii, ktoré Tomino veľmi potrebuje. 

Ďakujeme. 

Rehabilitácie 27. feb 2024

S Tomáškom chodíme pravidelne na rehabilitácie ručičky, orofaciálnu stimuláciu, kontrolné vyšetrenia do BA a tiež do špeciálnej škôlky, keďže je Tomáško predškolák. Niektoré z týchto cvičení sú finančne dosť náročné a bez vašej pomoci by sme ich nemohli realizovať. 

Ďakujeme vám veľmi pekne. 

Tomáškove cvičenia a logopédia 10. okt 2023

Ahojte kamaráti, Tomáškovi sa ručička pekne hojí, no má ten upravovaný prštek dosť zohnutý. Začali sme v októbri chodiť 2x týždenne na rehabilitačné cvičenia, aby sa mu to uvoľnilo. Budú potrebné ďalšie operácie a rehabilitácie aby prsty fungovali v poriadku.

Na rehab. pobyt sme nakoniec v auguste nešli, pretože mu to lekár ešte neodporúčal z dôvodu hojenia rany. 

Momentálne začíname riešiť aj spoplatnenú logopédiu, kvôli tomu aby sa Tomáško naučil používať žuvacie svaly v ústach. Na to aby mohol jesť normálnu stravu a začať rozprávať. Každý deň chodíme do škôlky, kde sa mu veľmi páči. 

Operácia ručičky 23. aug 2023

Tomáško mal v júli vážnu operáciu pravej ručičky. Chirurgicky mu rozdelili dva pršteky, jeden mu presunuli viac do stredu na miesto chýbajúceho stredného prsta. Keďže na prštekoch bolo málo kože, transplantovali mu vlastnú kožu z bruška. Chvála Bohu sa všetko dobre hojí. Dosť výdavkov máme na obväzový materiál, veľa sa toho minie, pretože mu to každý deň preväzujeme a dávame repíkové obklady.

Koncom augusta plánujeme ísť na rehabilitácie do Dunajskej Lužnej. Tomáško momentálne veľmi potrebuje rozcvičiť pršteky. Má ich už takmer dva mesiace zabalené v obväzoch. Po operácii to bude náročné.. 

Ďakujeme vám srdečne za to, že pomáhate nášmu Tomáškovi. 

Ďalšie informácie

Facebook
Lucia Baráthová

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?