Menu

Pomoc pre Matejka s nepočujúcim uškom

Trvanie výzvy: 12. mája 2023 - 24. decembra 2023

Cieľ výzvy

Nakoľko má Matejko diagnostikovanú trvalú inkontenenciu moču a stolice, financie budú použité na plienky, hygienu, drogériu. Keďže zaostáva vo vývine reči, potrebuje špeciálne logopedické hry a hračky na vývoj motoriky a reči. Ďalej použijeme financie na špeciálnu stravu, pretože má problémy s bruškom. Taktiež sa nám zídu na cestu do nemocnice do Bratislavy, vyšetrenie v Banskej Bystrici a cestu do špeciálneho centra pedagogiky. 22.6 nás čaká vyšetrenie kde Matejkovi bude vyskúšaný kostny preparát Adhear systém BAHA

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Matejka s nepočujúcim uškom

Dnes už 4-ročný Matejko nemá vyvinutý sluchovod na jednom ušku. Toto sluchové postihnutie spôsobilo neskorý vývin reči, celkovej motoriky a oneskorenie psychologického vývinu. Navyše potrebuje aj špeciálnu dietu a má trvalú inkontinenciu. Rodina so štyrmi deťmi, z ktorých najstaršie ide práve na vysokú, to nemá ľahké.

Dobrý deň, som Matejkova mamička a chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o pomoc pre môjho synčeka. Matejko sa narodil 2. 5. 2019 a od narodenia bol veľmi nepokojný, plačlivý, pani lekárka to pripisovala kolikám, mliečku a podobne.

Keď mal Matejko 5 mesiacov pri bežnom kúpaní som si všimla, že s jeho uškom nieje niečo v poriadku, ako rástol, vždy sa mi zdalo menšie ako to pravé a moje obavy sa naplnili v ten deň, keď som zistila, že Matejko nemá vôbec vyvinutú dierku v ušku 
Pani doktorka na druhý deň potvrdila to že Matejko ma nevyvinutý zvukovod – diagnóza znela „atrézia zvukovodu“. Nasledovali vyšetrenia, u mňa kopec sĺz, strachu a nekonečnej lásky k môjmu dieťaťu.


Dnes je už  4-ročný chlapček. Rozprávať sme začali len nedávno, nakoľko jeho sluchové postihnutie spôsobilo neskorý vývin reči, celkovej motoriky a oneskorenie psychologického vývinu. Navštevujeme špeciálne ambulancie: logopéda, psychológa, neurológa a ambulanciu v detskej nemocnici v Banskej Bystrici. Máme za sebou prvú operáciu na chirurgickom oddelení, čaká nás ešte vyšetrenie v nemocnici Sv. Cyrila a Metoda v Bratislave.

Matejko má špeciálnu stravu, nakoľko má problémy s bruškom, musíme mu variť iné jedlá bez glutamanu a lepku, jedlá obsahujúce veľa vlákniny, železa a kyseliny listovej. Často je chorý, musím mu kupovať lieky, chodíme po lekároch na kontroly. Tým, že máme ambulancie veľmi ďaleko, musíme chodiť autom, minieme veľa na benzín.

Matejko ešte nosí plienky, má trvalú inkontinenciu moču a stolice. Od 1. 7 2022. nám poistovna zrušila preplácanie plienok, takže ich musíme hradiť zo svojho.  Kvôli diagnózam som s ním musela zostať doma na predĺženej rodičovskej dovolenke. Matejko ma ešte troch školopovinných súrodencov vo veku 8, 12 a 19 – najstarší syn ide na vysokú školu.

Nakoľko som ja musela ostať s Matejkom doma, manžel všetko ťahá z príjmu ktorý je 600 €, no niekedy aj menej. Splácame hypotéku, na dom a iné výdavky. Ja môj celý príjem, ktorým je materská, využívam pre Matejka a aj to nám je málo. 


Aktualizácie

Pomaličky napredujeme 5. nov 2023

Na začiatku by som chcela veľmi pekne poďakovať za všetky finančné dary za pomoc ,priania veľmi si to vážime a ďakujeme , 🙏 Matejko návštevuje centrum včasnej intervencie, Centrum pedagogiky kde nám veľmi pomáhajú, máme tam surdopeda ktorý nám neskutočne pomáha, začiatkom novembra sme boli na kontrolu na neurológii v Banskej Bystrici kde nám pani lekárka pomohla s predpisom plienok na ktoré má Matejko nárok a bude mu ich preplácať poisťovňa čo nám veľmi pomôže ,nakoľko máme veľa účtov platenia,a Matejko potrebuje stále viac musela som si nájsť prácu  na 4  hodiny na skrátený úväzok kým je Matejko v škôlke do práce chodím autom približne 40 km  verím,že pôjdeme pozitívne ďalej vďaka milujúcej rodine a dobrým ľuďom okolo nás za všetko v mene Matejka ďakujeme ❤️ ( finančné dary použijeme na podporu Matejka platím škôlku, cesty k lekárom,benzín hygiena ,strava ,lieky , poplatky v centre ) 

Z celého srdca ďakujeme za každý finančný dar pre môjho synčeka Matejka19. sep 2023

Chcela by som touto cestou poďakovať všetkým darcom za neskutočnú pomoc , Matejko začal chodiť od septembra do škôlky na adaptáciu zatiaľ na 3 hodinky kde má prideleného asistenta , učí sa motorike kreslí ,lepí spoznáva tvary , od októbra ideme návštevovat Centrum včasnej intervencie kde nám pomôžu s napredovanim tak isto navštevujeme Centrum špeciálnej pedagogiky, z posledneho vyšetrenia foniatrie kde Matejko bol nám diagnostikovali na ľavé uško 100 percentnu stratu sluchu, bude potrebovať ešte CT vyšetrenie ktoré nás čaká vzhľadom na vek neskôr dali sme veľký pokrok v hygienických návykoch kde už sa dokáže pýtať cikať ,plienky používame na večer a na stolicu s tým máme ešte problémy ale verím ,že Matejko bude napredovať a bude to len lepšie 🙏 zo srdca všetkým ďakujeme a všetky finančné dary použijeme pre Matejka na jeho potreby ako sú hygiena, oblečenie, nálepky a baterky do načuvacieho prístroja, logopedicke pomôcky ,cesty k lekárom ĎAKUJEME ❤️

Ideme „ďalej“28. júl 2023

Chcela by som v mene môjho synčeka poďakovať všetkým darcom za neskutočnú pomoc , ktorú si veľmi vážim z celého srdca ďakujem ?? Matejko absolvuje ďalšie vyšetrenia boli sme v CPP odporúčajú nám kompenzácie na vývoj motoriky a reči , onedlho nám príde nový sluchový aparát na uško poisťovňa nám ho uhradí no nálepky a baterky si musíme kúpiť sami , 7 nálepiek stojí podľa toho čo som sa informovala 50 eur a menia sa vždy pri kúpaní a spaní , ideme na ďalšie vyšetrenie do Banskej Bystrice na foniatriu, neurológiu ,na všetky vyšetrenia chodíme autom viac ako 50 km . Podľa odporúčania z CPP by mal byť Matejko zaradený do programu sluchovo postihnutých, chodiť medzi detičky do škôlky aspoň na dve hodinky kde by potreboval 100 percentného asistenta , ja ako jeho mama urobím pre svoje dieťa aj nemožné a verím ,že moje dieťatko bude napredovať a bude žiť ako iné detičky z úsmevom na tvári,ešte raz všetkým dobrým ľuďom ďakujeme ..Matejkova mamina

Matejko absolvoval doležité vyšetrenie 27. jún 2023

22.6. sme absolvovali vyšetrenie v Nemocnici  Sv .Cyrila a Metoda v Bratislave , kde Matejko dostal na skušku načuvací sytém Baha 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?