Menu

Pomôžte dôchodkyni s veľmi nízkym dôchodkom

Trvanie výzvy: 7. augusta 2023 - 10. októbra 2023

Cieľ výzvy

Akákoľvek finančná pomoc pomôže. Peniaze chcem použiť na nákup nevyhnutných potravín, konkrétne chlieb, rastlinné maslo, diétna šunka, plátky syra, mlieko, čaj.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžte dôchodkyni s veľmi nízkym dôchodkom

Pani Viera kvôli svojím zdravotným problémom poberá len invalidný dôchodok. Ten jej však priznali len na 40%. Z tak nízkeho invalidného dôchodku jej po zaplatení nájomného a ostatných výdavkov neostane takmer nič. Pomôžme pani Viere so zabezpečením základných životných potrieb.

Viera Čičváková má invalidný dôchodok vo výške len 195,80 eur.

Myslím si, že jej príbeh je dostatočne zrozumiteľný. Nemôže pracovať, a aj tak v Medzilaborciach by ju nikto nezamestnal ani na 4 hodiny. Je na čiastočnom invalidnom dôchodku (psychické ťažkosti) s ocenením posudkového lekára 40 %. Pokiaľ dostane dôchodok len 195 €, zaplatí za byt, plyn a elektrinu, tak koľko jej asi ostane na živobytie? Počítajte so mnou. Mám na Vás otázku, či dokážete pomôcť 57-ročnej žene, ktorá poberá invalidný dôchodok vo výške 195 €, zaplatí nájomné za byt 103,85 €, plyn 16 € a elektrina 9 € (mesačne); daň za byt ročne 8,20 € a daň za odpad ročne 20 €. Ešte užíva viacero liekov, za niektoré platí. Zvyšok ostáva na prežitie. Skúste sa vžiť do jej situácie, že jej ostáva veľmi málo peňazí na jedlo. Na iné aj tak nemá. Pomôžete jej? Dá sa pomôcť jednorázovo, dá sa pomôcť pravidelnou menšou čiastkou. Som jej sused, a veľmi jej finančne pomáham, aby neživorila, ale môj dôchodok na to celkom nestačí. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?