Menu

Pomôžte Maťkovi napredovať

Trvanie výzvy: 22. septembra 2023 - 31. decembra 2023

Cieľ výzvy

Doplatok na pre Maťka potrebné auto

Príbeh

Pomôžte Maťkovi napredovať

Prosím pomôžte Maťkovi, aby mohol naďalej cestovať na potrebné terapie, liečenia a napredovať. Maťko podľa predpovedí lekárov mal byť ležiace dieťa, ale vďaka intenzívnemu cvičeniu, rôznym terapiám, dvom operáciám Maťko dokáže prejsť krátku vzdialenosť a stále sa nevzdáva. Na to, aby mohol absolvovať všetky dôležité terapie je potrebné nové auto, pretože to staré rodine dosluhuje. Každé euro pomôže.

Ahojte dovoľte nám predstaviť nášho Maťka. Maťko je dnes už 12 ročný chlapec, ktorý má za sebou toho naozaj veľmi veľa. Napriek tomu sa nevzdáva a bojuje s úsmevom na tvári. 

Jeho príchod na svet bol veľmi komplikovaný a hneď musel bojovať o život. Našťastie boj vyhral. Skončil však v umelom spánku na umelom dýchaní. Pridusený s ťažkou infekciou pľúc a nálezom na mozgu. Po 17 dňoch ho začali pomaličky prebúdzať. Bol sondavaný, keďže nemohol a ani nevedel papať. Hneď ako sa dalo, začali sme cvičiť, brať injekcie na podporu mozgu. Predpovede lekárov neboli vôbec dobré, mal byť ležiace dieťa, ale on sa nevzdal a vďaka intenzívnemu cvičeniu, rôznym terapiám a dvom operáciám dnes už dokáže prejsť kratšiu vzdialenosť sám s doprovodom, rozpráva, chodí do školy, kde je integrovaný medzi zdravé deti. Je veľmi šikovný a stále sa posúva v pred. Na všetky tieto terapie a lekárske vyšetrenia ho vozím na aute, ktoré nám už bohužiaľ dosluhuje. Požiadali sme o príspevok na auto, ale aj tak musíme mať ešte na doplatenie. A tu nastal náš problém všetky finančné prostriedky idú na Maťkove rehabilitácie a cvičenia, čiže nemáme dosť na doplatok za auto, ktoré je pre Maťka dôležité. Preto Vás chceme poprosiť o pomoc. Za akúkoľvek pomoc z celého srdca ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?