Menu

Rehabilitácie pre Miroslava

Trvanie výzvy: 17. augusta 2023 - 17. augusta 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Vyzbierať hlavne na rehabilitačné pobyty v Adeli a aj v Ostrave v Arcada Medical Center, ďalšie terapie doma, masáže, vitamíny, doplnky výživy

Príbeh

Rehabilitácie pre Miroslava

Miroslav utrpel ťažký úraz hlavy, ktorý ho natrvalo vyradil zo života, dovtedy zdravého človeka, no on svoj boj nevzdáva. Pravidelné intenzívne rehabilitácie a terapie sú pre neho jedinou možnosťou na zlepšenie zdravotného stavu. Pomôžme Miroslavovi absolvovať potrebné rehabilitácie.


Dátum 4.1.2021 si budeme pamätať navždy. Bol to deň keď sa Miroslavovi otočil život o 180°. Obyčajné pošmyknutie, pri ktorom sa väčšina ľudí zdvihne, opráši si oblečenie, prípadne dostane sádru na ruku, nohu a ide si životom spokojne ďalej.


Miroslav zostal pripútaný na ľôžko s doživotnou diagnózou Bdelá kóma. Výsledky CT a vysvetlenie neurochirurgov zneli: ťažké poškodenie mozgu a porozumenie na úrovni čerstvo narodeného dieťaťa. Miroslav, náš medicínsky zázrak, búra tieto vysvetlenia a prognózy, napriek ťažkému a nezvratnému poškodeniu mozgu v rozumovej a intelektuálnej časti svoj boj nevzdáva, usilovne cvičí, napreduje či už za pomoci fyzioterapeutov alebo s nami. Vie dať najavo nepohodlie, bolesť a konečne naznačí úsmev, keď ho niečo poteší, rozumie vačšine vecí, čo od neho chceme. Rád pozerá svoje už od detstva obľúbené české filmy, ale hlavne dokumenty o rybách. Síce ani lekári nevedia potvrdiť, či im rozumie, ale rád ich sleduje a je pri nich kludnejší a potom aj uvolnenejší pri cvičení.
Toto všetko by sa nanovo nenaučil, bez láskavého prístupu maminy a blízkej rodiny a hlavne bez veľmi potrebných terapií, cvičení, logopédie, masáži, ktoré sme museli zaradiť do týždenných plánov a hlavne pravideľných intenzívnych rehabilitačných pobytov, ktoré by mal navštevovať a absolvovať aspoň 4x do roka, čo je minimum pri jeho diagnóze. Okrem bežne dostupných cvičení, terapií, masáži, liekov a výživových doplnkov skúšame aj alternatívne metódy, aktuálne je to akupunktúra a špecialne TuiNa masáže, vychádzajúce z čínskej tradičnej medicíny.


Snažíme sa zohnať peniaze na terapie všemožnými spôsobmi, či už z grantov, nadácií, podujatí, aj predajom háčkovaných hračiek, ktoré vyrábam popri starostlivosti o Miroslava. 
Okrem toho Miroslav potrebuje vitamíny, doplnky výživy, keďže stravu prijíma len cez PEG, rehabilitačné a ošetrovacie pomôcky, podložky, na ktoré minieme vačšinu jeho invalidného dôchodku, kedže to už je nadštandart a poisťovňa to neprepláca.


Preto by sme Vás touto cestou chceli poprosiť o akýkoľvek, aj maličký príspevok. Chceli by sme s Miroslavom okrem cvičenia doma, absolvovať ďalšie rehabilitačné pobyty v Adeli a aj v Ostrave v Arcada Medical Center (cena pobytu v Adeli na 14dní je cca 5000€, Arcada 20 dní cca 8000€), ktoré sa špecializuje na pomoc ľuďom s neurologickým ochorením a teda by tam tiež mohli pomôcť Miroslavovi napredovať. 


Hoci viem, že Miroslav už nebude taký ako pred úrazom, on to nevzdáva a každý deň nám ukazuje chuť a silu do života a svojim potmehúdskym úsmevom nám chce povedať, že dobre bude ....


Na pripojených fotkách je Miroslav pred úrazom, čerstvo po prepustení z nemocnice po úraze a aktuálny diplom a fotky z ostatného pobytu v Adeli.


V mene Miroslava Vám všetkým ĎAKUJEME 


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?