Menu

Pomoc pre Šimonka opäť bez problémov kráčať

Trvanie výzvy: 7. septembra 2023 - 30. apríla 2024

Cieľ výzvy

Peniažky využijeme na ťažkú operáciu nášho syna, aby mohol plnohodnotne žiť, chodiť a hrať sa s deťmi.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Šimonka opäť bez problémov kráčať

Bojovník Šimonko si toho už zažil v nemocnici veľmi veľa. Po jeho narodení mu lekári diagnostikovali ľudovo povedané konskú alebo golfovú nohu. Absolvoval už viacero operácií a momentálne stojí pred ďalšou dôležitou operáciou k tomu, aby sa mu zlepšila chôdza. Pomôžme Šimonkovi postaviť sa bez problémov na nožičky.

Náš syn Šimonko sa narodil v januári 2018, ako naše prvé a vytúžené dieťa. Už v 20. tt tehotenstva sme sa dozvedeli, že Šimonkové nožičky nebudú v poriadku. Diagnóza znela Pes equinovarus congenitus, ľudovo povedané konská alebo aj golfová noha. Dovtedy pre nás neznáme slová sa stali po narodení syna skutočnosťou. Začali sme zisťovať ako a kde nám pomôžu a žiaľ zistili sme, že na Slovensku to asi nebude.
Naša cesta za zdravými nožičkami začala vo Viedni pri Doz. Dr. Christofovi Radlerovi. Ako 15 dňové bábätko dostal svoje prvé sadry na obe nožičky. Celkovo ich bolo päť a potom nasledovala prvá operácia Tenotómia, ktorú absolvoval ako 3-mesačný. Dostali sme dlahy, ktoré musel mať najprv 23 hodín denne a dnes už ako 5-ročný ich stále musí nosiť 12 až 14 hodín denne.
Tu by sme si radi povedali, že našemu trápeniu je koniec, pretože toto je bežný postup pri danej diagnóze. V januári 2020 sme však museli abslvovať ďalšiu operáciu, kde mu museli do ľavého kolena vložiť 4 skrutky, pretože noha od kolena nadol rotovala do x v dôsledku nesprávne vyvinutej nožičky. Šimonko ma ľavú nožičku kratšiu, chýba mu na nej jeden prst a dva má zrastené. Chôdza za ktorú sme toľko bojovali sa zrazu stávala nemožnou. Prvý pár skrutiek zo stehennej kosti išiel von v auguste 2020 a ďalší pár v decembri 2020. Nožička sa krásne vyrovnala, žiaľ rozdiel v dĺžke narástol na 3 cm. Začali sme hľadať vhodný typ topánky a spôsob jej podlepenia, aby mohol chodiť. Čas plynul, hybnosť nožičky sa zmenšovala stále viac a chôdza sa zhoršovala. Časom by došlo k najhoršiemu a Šimon by prestal chodiť. Až sme na poslednej kontrole teraz v auguste vo Viedni počuli verdikt, ďalšia operácia. Subtalárna osteotómia. V skratke, preseknutie kosti v členku a následne zrotovanie a fixovanie nohy. Od začiatku sme však vo Viedni samoplatcovia. Každá jedna sadra, röntgen, kontrola či operácia nás stála nemalé peniaze. No neľutujeme ani jedno €, pretože vďaka všetkému Šimon chodí. Po operácii očakávame veľkú zmenu k lepšiemu. Zlepšenie chôdze a pohybu, ktorý má tak rád. Miluje bicykel a začína s plávaním. Na termín operácie zatiaľ stále čakáme(zima 2023/jar 2024), no rozpočet na ňu nám už zaslali. Ide o sumu 12 073€.

Šimonko však okrem boja s nožičkami, zvádza boj aj so svojím srdiečkom. V budúcnosti ho čaká operácia srdiečka, ktorá mu má zabezpečiť jeho správne fungovanie a odstrániť dlhodobé užívanie liekov. To je však už iný príbeh. Ideme postupne rad za radom a bojujeme o zdravie nášho syna.
Nie sme rodina, ktorá peniaze rozhadzuje, ale šetrí na operácie pre syna a preto budeme vďační za každú i keď len malú pomoc. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?