Menu

Jakubko - malý bojovník s veľkým srdcom

Trvanie výzvy: 18. septembra 2023 - 15. novembra 2023

Cieľ výzvy

Vyzbierať Jakubkovi na príslušenstvo k vozíku a na cvičenia

Príbeh

Jakubko - malý bojovník s veľkým srdcom

Jakubko je 8 ročný chlapec, ktorý od narodenia bojuje o svoj lepší život. Jakubkovi bola po ťažkom pôrode diagnostikovaná detská mozgová obrna - spastická tetrapégia. Jeho najblížší sa však nevzdávajú a Jakubko má za sebou už veľké množstvo pravidelných cvičení, rehabilitácií, delfinoterapiu. Jakubko však stále nerozpráva a nevie chodiť, preto potrebuje ďalšie cvičenia a invalidný vozík, ktorý mu síce schválila zdravotná poisťovňa, no príslušenstvo k vozíku, musí uhradiť rodina. To je veľmi finančne náročné. Každé euro rodinke pomôže.

Jakubkov príbeh sa začal pred 8-mimi rokmi, keď sa v 34 tt narodil náš vytúžený syn. Deň, ktorý nám pripomína, že v slove beznádej, je nádej, nádej že raz bude všetko ako má byť a že Jakubko bude zdravý ako väčšina detičiek. Po ťažkom pôrode a chybe lekárov sa Jakubko narodil pridusený, preto museli jeho malé telíčko oživovať. Po takomto „štarte do života“ musel malý, veľký bojovník stráviť cca mesiac v inkubátore. Všetko prebiehalo ako malo do momentu, kým lekári nezanedbali jeho starostlivosť a kvôli ich chybe dostal Jakubko otravu krvi a silný zápal pľúc. Jakubko prestal dýchať, dva dni za neho dýchali prístroje. Po dvoch dňoch boja o svoj život začal náš Jakubko dýchať sám a o pár dní ho pustili domov. Žiaľ v 9.mesiaci nám na bežnom neurologickom vyšetrení pani doktorka oznámila že nás synček má detskú mozgovú obrnu -spastická tetrapégia.

Slová, ktoré nechce počuť žiadny rodič. V hlave vám prebieha, čo bude ďalej a ako to zvládnete. Začal boj, na ktorý sme neboli ani jeden pripravený, ale vzdať sme sa nemohli a nechceli. Túžba chodiť a chuť do života Jakubka nám ukázala, že každý aj ten maličký pokrok má pre nás obrovský zmysel. Začali sme chodiť po rôznych rehabilitačných centrách, cvičili sme Vojtovu metódu, bobatha a pravidelne chodíme aj nacvičenia Play Wisely zamerané na rozvoj mentálnej stránky, jemnú aj hrubú motoriku. Krok po kroku hoci veľmi pomaly sa posúva dopredu.

Vďaka Vám a Vašej zbierke sa už podarilo v minulosti Jakubkovi zabezpečiť terapiu - plávania s delfínmi, vďaka ktorým urobil Jakubko obrovský pokrok čo sa týka pohybu. Jakubko má dnes 8 rokov. Ostala som s mojím synčekom sama a ako každý slobodný rodič, bojujem zo všetkých síl, aby som Jakubkovi zabezpečila finančne všetko čo potrebuje. Nakoľko však Jakubko stále nerozpráva a nevie chodiť, stále má veľa zdravotných problémov, je pre nás veľmi ťažké dopraviť Jakubka do špeciálnej školy, ktorú začal navštevovať. Na vozík, ktorý nám bol schválený zdravotnou poisťovňou, sa dopláca ešte dos ťvysoká suma, navyše k vozíku sú potrebné popruhy (5 bodové ), ktoré ochránia Jakubka pred samotným pádom z daného vozíka. Tieto samotné popruhy (ich cena je 800,00€) ako aj ďalšie veci, ktoré sú potrebné na vozík, už zdravotná poisťovňa neuhrádza, preto sme sa rozhodli pre zbierku na doplatok zavozík a príslušenstvo k nemu ako aj na ďalšie cvičenia.

Verím, že toto je pre nás obrovská šanca na zlepšenie nášho, najmä Jakubkového života. Aj vďaka Vám môžeme byť o krok bližšie k nášmu vytúženému cieľu, k postavenia sa Jakubka na nohy, k premiestňovaniu Jakuba do školy a na cvičenia. Za každé Vaše prečítanie, ale aj zdieľanie príspevku, či akúkoľvek finančnú pomoc Vám zo srdca s Jakubkom ďakujeme.

Jakubko s maminkou


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?