Menu

Po ozonoterapii Katka prestala chodiť, pomôžte jej prosím rehabilitovať

Trvanie výzvy: 25. septembra 2023 - 25. septembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cvičenia a vitamíny, ktoré zlepšujú môj zdravotný stav. Absolvovať neurorehabilitačný pobyt v zariadení Levita, navštevovať zariadenie Neurogym v Banskej Bystrici

Príbeh

Po ozonoterapii Katka prestala chodiť, pomôžte jej prosím rehabilitovať

Ahojte priatelia, Katka má 35 rokov, je mama dvoch detí. Vždy bola veľmi živé a usmiate žieňa. Pred tým, ako sa jej stalo čo sa jej stalo, venovala sa bicyklovaniu, korčuľovaniu, prechádzkam v prírode, samozrejme svojej práci, keďže bola operátorka vo výrobe. Špeciálne rehabilitácie a pravidelné cvičenia jej môžu pomôcť zlepšiť zdravotný stav. Pomôžme Katke dosiahnuť jej cieľ a vrátiť sa do bežného života.


Rozpoviem Vám môj príbeh, ktorý sa začal 28.10.2021, kedy som absolvovala CT s ozonovým obstrekom v Žiari nad Hronom, pani doktorka mi oddiaľovala operáciu. Lenže na tento rok 2021 nikdy nezabudnem. Otočil sa mi život o 180°. Už na vyšetrení nastali komplikácie, keď sa doktori nevedeli trafiť na to správne miesto. Nakoniec mi trafili nervový koreň a tým mi poškodili nervy.

Myslela som, že tie bolesti prejdu. Po týždni ma museli akútne hospitalizovať do Bojnickej nemocnice s tým, že ma nebudú nohy niesť. Absolvovala som veľa vyšetrení, silných analgetík, infúzií a lumbálnu punkciu. Ale nič nepomohlo a na nič neprišli. Prišla som do Bojnickej nemocnice padajúca na ľavú nohu a po 1,5 mesiaci ma prepustili ako nechodiacu. Bez invalidného vozíka a chodítka zo slovami: VŠAK DETI VÁM VODU PODAJU! Takže si asi viete predstaviť aké to bolo. Rehabilitovať som začala vo februári, kedže moje telo na všetko zle reagovalo a veľmi protestovalo. Prešla som z invalidného vozíka na chodítko s podpazušnou oporou, potom na dve francúzske palice a nakoniec na jednu palicu. Za ten rok 2022 som absolvovala liečbu na klinike chronickej bolesti, 3 zákroky v Bratislave, kde mi pichali medzi stavce. Ale bolesti a mojej neposlušnej nohy ma nevedel nikto zbaviť.

8.11.2022 som sa dostala do Ružomberka na operáciu platničky čo mi vysušili ozónom. Ale po operácií sa mi zdravotný stav nezlepšil.

13.3.2023 som bola prijatá v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej, kde som prišla o dvoch francúzskych paliciach. Tým, že to tam bolo pre mňa veľmi náročné a moje telo dostalo veľmi zabrať, sa môj  zdravotný stav zhoršil. Začala som padať a už som neprešla viac ako 35m v bradlovom chodníku s doprovodom. Od vtedy som opäť odkázaná na invalidný vozík.

Teraz som absolvovala rehabilitácie v neurorehabilitačnom centre Levita v Lehniciach. Bola som tam 2 týždne, za čo som veľmi vďačná, že som sa tam mohla dostať vďaka ľuďom. Makala som tam každý deň 3 hodiny čo bolo dosť náročne a vyčerpávajúce. Cvičila som na stroji Lokomat, kde som bola zavesená a odľahčená o polovicu svojej váhy a kráčala som na bežiacom pase a mala som zafixované nohy a ťahy na špičkách. Potom so mnou chodili na stroji Andago, kde som bola tiež zavesená a odľahčená. Neskôr so mnou cvičili polodrepy a nejake cviky s nohami. Naučili ma ako spevniť kríže, aby som necítila take bolesti pri každom pohybe. Cvičenia v Levite mi pomáhaju napredovať vpred. Za čo som veľmi vďačná.

Každou rehabilitáciou sa posúvam o malý kúsok bližšie k vysnívanému cieľu.

Čakajú ma neurorehabilitácie, aby som sa vrátila do starého života a mohla plnohodnotne žiť. Kedže tu v Prievidzi nemajú pre mňa vybavenie na to, aby mohli so mnou cvičiť. Obraciam sa preto na Vás s veľkou prosbou, či by ste mi nepomohli finančne, kedže si špeciálne rehabilitácie nemôžem sama už finančne dovoliť.

Za každú Vašu pomoc Vám budem veľmi vďačná a vopred Vám veľmi pekne ďakujem.

A láskou Katka 


Aktualizácie

Môj priebeh cvičenia 21. dec 2023

cvičenie Redcord v Bojniciach.

 Neurorehabilitačné centrum LEVITA cvičenie na stroji Lokomat a Andago

nurorehabilitačné centrum Neurogym v Banskej Bystrici, ktoré navštevujem každý mesiac na 2 týždne .

Je to cesta na dlhé trate ale treba makať a nevzdávať sa. Intenzívne cvičnie mi velmi pomáha.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?