Menu

Pomôžme zabezpečiť terapie a liečbu pre Leuška

Trvanie výzvy: 9. októbra 2023 - 9. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Terapie-delfinoterapia, terapeutická pobytová liečba, hyperbarická komora, ABA terapia, stomatologické a stomatochirurgické ošetrenie.

Príbeh

Pomôžme zabezpečiť terapie a liečbu pre Leuška

Byť mamou je veľká vec. Ale byť mamou neobyčajného dieťaťa, je fakt "iná káva". Dieťa so špeciálnymi potrebami vás naučí veľkej pokore, naučí vás a bude milovať tým najvzácnejším spôsobom-čistým a úprimným. Diagnózu máme potvrdenú 4 nezávislými odborníkmi. Prijatím faktu, že má môj chlapček autizmus, že je na spektre sa vo mne prebudil nekontrolovateľný strach, keď nie je pri mne a o jeho budúcnosť. Bojím sa, aby sa mu niečo nestalo, aby ľudia pochopili, čo chce, ako chce a aby priali môjho synčeka takého, akým v skutočnosti je.

Milí darcovia a všetci ľudia s veľkým a láskavým srdcom. 

Byť mamou je veľká vec. Ale byť mamou neobyčajného dieťaťa, je fakt "iná káva".
Keď sa narodil, zamilovala som sa. Zamilovala som sa do človeka tak maličkého a krehkého, že som sa často pýtala, či je to vôbec možné. Neviem, či je možné niekoho tak veľmi milovať, ale asi je, keď to tak cítim, však? 
Očakávate, že dieťa bude prosperovať, napredovať, no niekedy sa naše túžby priečia osudu. Ale zrejme TEN HORE vie, prečo nás obdaroval niekým tak výnimočným.
Dieťa so špeciálnymi potrebami vás naučí veľkej pokore, naučí vás a bude milovať tým najvzácnejším spôsobom-čistým a úprimným. Asi každému milujúcemu rodičovi by sa ťažko počúvali slová o tom, že jeho dieťa je iné, sama som s tým bojovala dlho. Otázky prečo práve on, ako ho bude vnímať okolie, či bude mať normálny život. Niektoré ma mučia dodnes. Ale.. Naučila som sa, že popieraním mu nepomôžem.


Diagnózu máme potvrdenú 4 nezávislými odborníkmi. Prijatím faktu, že má môj chlapček autizmus, že je na spektre sa vo mne prebudil nekontrolovateľný strach, keď nie je pri mne a o jeho budúcnosť. Bojím sa, aby sa mu niečo nestalo, aby ľudia pochopili, čo chce, ako chce a aby priali môjho synčeka takého, akým v skutočnosti je. 


Moje meno je Mirka, mám 45 rokov a som maminkou úžasného, usmievavého a láskyplného synčeka Lea, ktorý má 7 rokov a práve nastúpil do špeciálnej základnej školy pre detičky s autizmom /od 8.00-11.30h./. Kedže som s Leuškom od jeho narodenia sama, tak môj jediný príjem je len opatrovateľský príspevok, ktorý ledva a doslova natesno pokryje prenájom bytu a stravu.                                                                                      

Môjmu synčekovi Leuškovi bol diagnostikovaný detský autizmus v stredne ťažkej forme, pervazívna neurovývinová porucha, vývojová disfázia a expresívna porucha reči. Leuško takmer nerozpráva.. Pre každého milujúceho rodiča je nesmierne ťažké, ak nemôže alebo sám nedokáže svojmu dieťaťu pomôcť, aby aj on mal šancu a nádej posúvať sa a napredovať, rozvíjať svoje motorické a komunikačné schopnosti.              

Ale žiaľ, bez vašej pomoci to nemáme šancu zvládnuť a stojíme na mieste. Každý deň je pre nás veľmi dôležitý, pretože Leuško veľmi potrebuje čím skôr pravidelné terapie, ktoré sú však extrémne finančne nákladné a pre jedného rodiča, ktorý sa o svoje dieťatko navyše stará sám je nepredstaviteľné a nemožné ich dokázať uhradiť. Leuško tiež potrebuje rôzne probiotiká, výživové doplnky, no v prvom rade tie drahé liečebné terapie, vdaka ktorým sa jeho zdravotný stav, funkcia centrálnej nervovej sústavy, motorické a komunikačné schopnosti dokážu výrazne zlepšiť- delfinoterapia, hyperbarická komora, ABA terapia, snoezelen..                         

Jeho jemná ale aj hrubá motorika je výrazne oslabená, reč minimálna, porozumenie veľmi slabé. Dalším problémom sú Leuškove slabé očká, aktuálne má už predpísané nové dioptrie č 5. Taktiež potrebuje urgentne stomatologické ošetrenie v úplnej narkoze, čo je pre mňa tiež finančne náročné. Nuž, je toho naozaj veľa..           

Preto obrátiť sa s prosbou o pomoc k dobrým ľudom som považovala v našej situácii za jediné možné východisko a riešenie, pretože čas je pre nás veľmi dôležitý a rozhodujúci, ale nádej zomiera posledná a ja aj keď s malou dušičkou dúfam a verím, že s vašou pomocou by sa nám konečne podarilo pohnúť sa z miesta a dostať Leuška na terapie k moru, na nevyhnutné liečebné a terapeutické pobyty v nádeji v tú najlepšiu budúcnosť a pokrok pre môjho milovaného chlapčeka.                                                                                                                                                                                                                                                                                        Za každú Vašu láskavú pomoc pre Leuška Vám budem Všetkým z celého srdca nesmierne vdačná.                  Veím, že spoločnými silami dáme Leuškovi šancu na kvalitnejší a plnohodnotnejší život a budúcnosť. 

Aktualizácie

Potrebujeme Vašu pomocnú ruku.11. apr 2024

Milí priatelia, darcovia. Výzva pre Leuška je takmer v polovici trvania, avšak stále nám chýba pomerne značná časť finančných prostriedkov potrebných na Leuškove terapie, ktoré by mu veľmi pomohli rozvíjať reč a motoriku - delfinoterapiu by sme chceli absolvovať teraz v lete, ale doposiaľ vyzbierané finančné prostriedky na úhradu nákladov nestačia. Leuško tak stále čaká na svoju šancu môcť nepredovať ako iné detičky.

Náročné niekoľkohodinové stomato-chirurgickê ošetrenie Leuška v celkovej anestézii, ktoré bolo naplánované na december je tiež v nedohľadne, keďže jeho cena bola vyčíslená na +- 2600 eur a doteraz vyzbierané finančné prostriedky to nepokryjú. Preto potrebujeme Vašu pomoc a budeme nesmierne vďační za každý jeden dar. 

Leuškova mamička.

Prosba o pomoc s nákladmi na liečbu pre Leuška. 13. mar 2024

Milí naši priatelia, darcovia. Obraciam sa k Vám všetkým opäť s velikánskou prosbou o pomoc, pretože stále nám chýba pomerne značná časť finančných prostriedkov na terapie pre môjho synčeka. Za každý jeden Váš doteraz poslaný dar Vám všetkým srdečne ďakujem, naozaj si to nesmierne vážim a som Vám vďačná. Leuško oslávi posledný marcový deň presne na veľkonočnú nedeľu svoje narodeninky. Touto cestou by som Vás chcela veľmi pekne poprosiť o pomoc pri naplnení našej výzvy, keďže pre mňa samú je nemožné uhradiť náklady na všetky potrebné terapie a liečebné pobyty, nakoľko sa to z opatrovateľského prispevku zaplatiť jednoducho nedá. Vopred Vám všetkým srdečne ĎAKUJEM za každý jeden dar. 

Leuškova mamička.

Prosba o pomoc s uhradením potrebných liečebných terapií.10. jan 2024

Milí darcovia, s veľkou prosbou sa k Vám prihováram opäť - Leuško stále čaká na svoju šancu absolvovať potrebné liečebné terapie a rehabilitačné pobyty, ktoré by mu veľmi pomohli a posúvali ho výrazne vpred, avšak doposiaľ vyzbierané finančné prostriedky ani zďaleka nepokryjú potrebné náklady na Leuškovu liečbu. Zatiaľ sme preto časť vyzbieraných prostriedkov použili na zakúpenie nových dioptrických okuliarov s odľahčenými šošovkami pre Leuška. Teraz je našou prioritou však už jeho napredovanie a liečba a preto budem veľmi vďačná za každú Vašu finančnú pomoc, aby sa čo možno najskôr podarilo začať s terapiami. Veľké ďakujeme patrí všetkým, ktorí nám pomôžu a prispejú tak k šanci napredovať, na ktorú Leuško stále čaká.

Ďakujem Vám za každú pomoc pre Leuška 🙏 Ďakujem❤️ /aj za každé zdieľanie11. okt 2023

Milí darcovia, v prvom rade sa chcem všetkým, ktorí nám už prispeli ešte raz srdečne poďakovať. Veľmi veľa to pre nás znamená. Blíži sa prvý deň "D", ktorý je Leuškovým veľkým prianím a bude pre neho tak veľa znamenať. 2.12.2023 čaká Leuška dlhý trojhodinový maratón plný viac či menej invazívnych zákrokov na zubnej klinike Dent Plus v celkovej anestézii s cieľom zbaviť ho bolestí  a vrátiť Leuškovi krásny zdravý úsmev a aj chuť do jedla. Cena tohto zákroku je už stanovená a po konečnej kalkulácii je to 2600 eur. Bez Vašej láskavej pomoci a podpory však tento zákrok nebude možné zrealizovať, pretože to je vysoko nad moje sily. Chcem vás preto poprosiť a požiadať o pomoc, pretože verím, že s Vašou pomocou by sa Leuškovi podarilo konečne dostať sa do rúk tomu najlepšiemu a najskúsenejšiemu tímu stomatológov a špecialistov, ktorí sa precízne a s láskou starajú aj o deti, s ktorými je inak akákoľvek spolupráca nemožná.


Ďalšie informácie

Web
IG: pomoc_pre_lea

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?