Menu

Pomoc rodine pri nesmierne veľkých škodách po zemetrasení

Trvanie výzvy: 12. októbra 2023 - 12. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

obnova respektíve znovupostavenie rodinného domu, v prípade potreby dokúpenie pozemku

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc rodine pri nesmierne veľkých škodách po zemetrasení

Rodine Kuzmovej neočakávané zemetrasenie úplne poškodilo statiku domu. Dom sa musí zbúrať a postaviť nový. Sú to enormné náklady, ktoré je potrebné vynaložiť na znovu vybudovanie rodinného domu. Pomôžme 6 člennej rodinke so štyrmi deťmi v tejto nesmierne náročnej situácii.

Dobrý deň milí darcovia. 

Dňa 9.10.2023 vo večerných hodinách nás v Baškovciach prekvapilo neočakávane zemetrasenie, ktoré spôsobilo veľké škody na našom rodinnom dome. Celá rodina sme boli doma a nevedeli sme čo sa v tej chvíli deje. Zo začiatku sme si mysleli že nám buchol kotol. Boli sme ako na lodi, celý dom sa nám dvihol a potom sa rozkolísal, nahol sa na jednu stranu, potom na druhú stranu, ako keby sme boli na vlnách. Kto to neprežil, je ťažké si predstaviť, aký je to pocit. Nikomu to neprajeme. 

Sme 6 členná domácnosť, s manželom máme 4 detičky. Najmladší ma 1 rok a 8 mesiacov. Keď sa začali diať v dome tieto veci, utekali sme pozrieť na najmladšieho, ktorý už spal. Bol to strašný pohľad a pocit, keď sme ho našli pod omietkou a zisťovali sme, či vôbec dýcha. Ďalšieho syna sme našli ako sa snaží dostať spod kusov kameňa opadaného zo steny, mal zakrvavené kolená. Ja mám na oku veľkú modrinu. Bola to naozaj hrôza, ktorú sme v tých chvíľach prežívali. Keď zavriem oči, mám to celé stále pred očami.

Výsledok je: z vonkajšej strany sú popukané steny, opadaná omietka, vzhľadom na to, že celý dom je posunutý, má to za následok, že vchodové dvere sú zatlačené, nedajú sa otvoriť, okná sú pokrivené, tiež sa s nimi nedá hýbať, z vnútra máme rovnako všade popadanú omietku zo stien a kamene zo stien. Vrch na streche komína je spadnutý vonku na zemi, časť z neho zostala na pôjde a tá je nahnutá na spadnutie do domu, tak že môže kedykoľvek prepadnúť celkom na prízemie. Statik sa vyjadril, že dom je neobývateľný, nebezpečný a sa musí bezpodmienečne zbúrať. Je to nesmierne náročné opisovať situáciu, keď za pár sekúnd sa z nás stali v podstate bezdomovci.

Týmto by sme Vás chceli veľmi pekne poprosiť o finančnú pomoc, aby sme sa mohli postaviť opäť na nohy a obnoviť si tak dôležitú strechu nad hlavou.

Srdečne Vám všetkým ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?