Menu

Elektrický vozík pre ťažko chorého Juraja

Trvanie výzvy: 21. novembra 2023 - 7. februára 2024

Cieľ výzvy

Vyzbieranie finančných prostriedkov na zakúpenie elektrického invalidného vozíka.

Autor výzvy

Príbeh

Elektrický vozík pre ťažko chorého Juraja

Jurajovi, ktorý je ochrnutý na celé telo a pripojený na dýchací prístroj, poisťovňa nepreplatí elektrický invalidný vozík, aj preto, že ho nemôže sám ovládať. Jeho rodičia sú už v dôchodkovom veku, majú podlomené zdravie a nevládzu ho tlačiť na mechanickom vozíku. Juraj veľmi rád chodí na kultúrne podujatia a prechádzky do prírody. Je to jediná možnosť, ako sa môže dostať medzi ľudí a trochu sa odreagovať.


Ahojte, volám sa Juraj a mám 40 rokov. Ako 15 ročný v roku 1998 som si pri skoku do vody zlomil krčnú chrbticu a poranil miechu. Ochrnul som na celé telo plus som pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Pohybujem sa len na mechanickom invalidnom vozíku, ktorý mi pred 15 rokmi poskytla zdravotná poisťovňa. Pomocou vozíka môžem navštevovať rôzne kultúrne podujatia, chodiť na výlety a prechádzky, len vďaka tomu „môj život“ dostal aký taký zmysel. No je to stále náročnejšie, hlavne pre mojich rodičov, ktorí sú už v pokročilom veku a majú tiež zdravotné problémy. Požiadal som preto zdravotnú poisťovňu o preplatenie elektrického invalidného vozíka, prispôsobeného môjmu stavu, ale moje tri žiadosti za posledných 6 rokov boli zamietnuté. Nepomohla ani žiadosť o pomoc na Úrade komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. Vozík, ktorý by som potreboval, je finančne veľmi náročný, hlavne pre jeho úpravu. Má kontúrované sedenie pre zafixovania tela, vybavenie na dýchací prístroj s externou baterkou a hlavne má polohovanie sedenia pre odsávanie v záklone. Finančná situácia našej rodiny mi nedovoľuje zaobstarať si takýto vozík, ja som poberateľom invalidného dôchodku a rodičia sú tiež dôchodcovia. Potreboval by som pomoc od Vás, dobrých ľudí. Elektrický vozík, ktorý by som si mohol zakúpiť s vašou finančnou pomocou, mi otvorí nové možnosti dostať sa aj na miesta, na ktoré sa teraz nedostanem, načerpať tam energiu, silu a pocítiť trochu slobody. A hlavne by odbremenil otca, mamu, a sestry od namáhavého tlačenia. Ak mi nemôžete prispieť finančne, budem vďačný aj za zdieľanie alebo posunutie mojej zbierky ďalej medzi ľudí aby moja šanca, že zažijem a uvidím zas niečo nové, bola o to väčšia. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem.


Aktualizácie

Ukončenie výzvy6. feb 2024

Dobrý deň, keď som pred mesiacom zverejňoval zbierku na vozík, išiel som do toho s malou dušičkou. Predsa len, vyzbierať takmer 12 000 € nie je maličkosť. Dúfal som, že ak sa mi behom roka podarí priblížiť k cieľovej sume, bude to veľký úspech. O to väčšie prekvapenie bolo, keď už po dvoch týždňoch bola vyzbieraná viac ako polovica a po dvoch mesiacoch je celá suma s rezervou prekročená. Chcem sa vám všetkým, ktorí ste mi prispeli alebo zdieľali môj príbeh, zo srdca poďakovať. Je úžasné vidieť, koľko ľudí je ochotných pomôcť. Dali ste mi možnosť užiť si život o niečo viac, vidieť viac, zažiť viac. Za peniažky, ktoré ste mi poslali, si budem môcť kúpiť lepší vozík, ako som pôvodne zamýšľal, a možno to vydá aj na vozík, ktorý budem môcť ovládať sám. Tým pádom by to bolo zas o niečom inom. Ešte raz sa chcem poďakovať všetkým, ktorí mi prispeli, a jedno veľké ďakujem patrí aj portálu Ľudiaľudom a celému týmu, ktorý za týmto projektom stojí, ste úžasní. 

Týmto moju zbierku s radosťou uzatváram. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?