Menu

Pomoc pre Olíviu chodiť jednoducho a obyčajne

Trvanie výzvy: 16. novembra 2023 - 16. novembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zbierka na operáciu v Brne, aby som mohla jednoducho a obyčajne chodiť

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Olíviu chodiť jednoducho a obyčajne

Malá Olívia má len tri roky. Krátko po narodení jej zistili, že má jednu nožičku kratšiu ako druhú. Teraz ju čaká operácia v Brne na predĺženie nožičky, aby mohla tancovať, skákať, plávať. Ide o finančne náročný zákrok. Podporme Olíviu, aby mohla bez problémov chodiť.

Zdravíme všetkých ľudí, ktorí pomáhajú iným ľuďom. V dnešnej dobe je to vzácnosť. 

Volám sa Olívia Halmešová a sú mi tri roky. Narodila som sa preto, aby som mohla žiť, tancovať, skákať, plávať.. no hlavne CHODIŤ! Krátko po narodení mi zistili, že mám jednu nožičku kratšiu ako tú druhú. Skrátenina bola asi 2 cm. Pokiaľ som nevedela chodiť, ako tak sa to dalo, nožička nebolela, len...

...len rozdieľ medzi nožičkami nebol už 2 cm, ale 3 cm. Bolo mi povedané, že ochorenie, ktorým trpím je pomerne vzácne, no dá sa upraviť - operáciami. Dnes mám tri roky a moje nožičky majú rozdieľ približne 5 cm. Maminka a tatko mi dávajú robiť, pre mňa, zaujímve topánky či papučky. Operácie sa dajú robiť i tu na Slovensku a to tzv. vonkajšími fixátormi (to je niečo ako mal ,,Forrest Gamb´´). Avšak môj 5-ročný braček, pravdebodobný asperger možno aj s ADHD by mi to neustále ťahal, musela by som chodiť často na kontroly a to si rodičia nedokážu predstaviť, nakoľko je maminka so mnou na predĺženom rodičovskom a tatinko sa snaží robiť viacej v robote, aby nás ako tak zabezpečil. Operácia v Brne - to je môj cieľ! Predĺženie nožičky za pomoci tzv klinu, vo vnútri nožičky. O preplatenie poisťovňou môžem len snívať, nakoľko sa takáto operácia na Slovesnku realizuje, no v takomto veku to nejde. Tak sa spoločne ako rodina snažíme každý deň užívať naplno, aj keď je toho veľa razy nad ľudské sily.

Ďalšie informácie

Facebook
nemám

Web
nemám

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?