Menu

Prosíme o pomoc pre pani Máriu na dofinancovanie osobnej asistencie

Trvanie výzvy: 2. decembra 2023 - 2. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Pomoc pri dofinancovaní osobnej asistencie ako jedinej možnosti fungovania v bežnom živote

Autor výzvy

Príbeh

Prosíme o pomoc pre pani Máriu na dofinancovanie osobnej asistencie

Pani Mária je osoba s ťažkým zdravotným postihnutím. Od detstva trpí neurologickým ochorením - progresívna svalová dystrofia. V dôsledku ťažkej formy svalovej dystrofie má trvalú skoliózu, deformity trupu a končatín. Pohybuje sa pomocou elektrického invalidného vozíka a kvôli ťažkostiam s dýchaním používa v noci podpornú pľúcnu ventiláciu - dýchací prístroj s nosovou maskou.


Pani Mária je slobodná, žije sama v jednoizbovom bezbariérovom byte s pomocou viacerých osobných asistentiek a invalidný dôchodok je jediným zdrojom jej príjmu.

Je dlhoročnou užívateľkou osobnej asistencie. Potrebuje nepretržitú pomocpri všetkých úkonoch cez deň aj v noci. Schválený denný rozsah pomoci cezosobnú asistenciu má však len 18h. Aby mohla prežiť, tak 6h denne musí doplácaťz vlastných zdrojov. Ide o sumu približne 994 € mesačne. Odmena za vykonávanie 1h osobnej asistencie je momentálne 5,52 €.

Aj napriek svojmu zdravotnému znevýhodneniu chce žiť nezávislým a aktívnym spôsobom života. Potrebuje s pomocou svojich asistentiek dôstojnea bezpečne zvládnuť každý nový deň a každú novú noc. Potrebuje zvládnuť svoje dni a noci vo svojom príbytku i mimo neho - keď rieši svoje lekárske a úradné záležitosti, keď potrebuje nakúpiť, ísť do kostola, knižnice, na čerstvý vzduch do prírody alebo sa angažovať v dobrovoľníckych osvetových aktivitách. 

Pani Mária je veľmi milá, láskavá, srdečná a nápomocná. Za akúkoľvek pomoc a podporu pre pani Máriu úprimne ďakujeme. Aj malý príspevok dokáže pomôcť a zmierniť jej každodenné problémy a ťažkosti s dofinancovaním osobnej asistencie.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?