Menu

Spoločne pre Sofiu za rehabilitáciami

Trvanie výzvy: 19. decembra 2023 - 31. mája 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Delfín terapia v Antalyi v Turecku

Príbeh

Spoločne pre Sofiu za rehabilitáciami

Obraciame sa na všetkých dobrých ľudí so žiadosťou o pomoc pre našu dcérku Sofiu. Sofinka mala ťažký štart do života a momentálne má potvrdených viacero diagnóz. Snažíme sa jej, čo najviac pomôcť a uľahčiť jej život. Hľadáme vhodné terapie, ktoré sú však finančne náročné. Založili sme pre ňu občianske združenie „Spoločne pre Sofiu“. Z tohto dôvodu sa obraciame na dobrých ľudí o finančný príspevok - v akejkoľvek výške - sme vďační za každé jedno euro.


Ahoj, volám sa Sofia.

Narodila som sa v januári 2017 a moji rodičia si ma adoptovali v 3 mesiacoch života. Môj príchod na svet bol ťažký. Moja biologická mama počas tehotenstva užívala drogy, čo spôsobilo, že som prišla na svet o 2 mesiace skôr a s váhou len 980 g.

Nakoľko sa ma okamžite vzdala, bola som na všetko sama. Zažila som odvykaciu liečbu v Nových Zámkoch a do 3 mesiacov som poznala len nemocnice a zdravotnícky personál. Keď som konečne dosiahla váhu 2500 g, bola som daná na adopciu. A tak sa stalo, že svoj nový domov som našla v Gbeloch.

Som veľká bojovníčka a od malička sa snažím dohnať mojich rovesníkov. Pomáhajú mi v tom rôzne rehabilitácie a cvičenia. Napriek všetkému úsiliu mi lekári postupne diagnostikovali detský autizmus s mentálnym postihnutím, vývinovú poruchu reči a neskôr pribudla aj epilepsia.

Moji rodičia sa snažia, aby som čo najviac napredovala, a aby mi čo najviac uľahčili život.

V súčasnosti navštevujem 1. rok triedu pre autistické deti v základnej škole Gbely.

Okrem toho navštevujem logopédiu v Skalici, neurologické vyšetrenia v Bratislave, rehabilitácie v Malackách - v centre Šanca pre deti a tiež som absolvovala jeden 10 dňový pobyt na terapii Dr. Veľa, ktorý mi veľmi pomohol v mojom napredovaní. 

Rodičia by ešte chceli vyskúšať delfín terapiu v Antalyi v Turecku. Táto terapia poméha okrem iného odbúravať strachy a fóbie, ktorých mám pomerne veľa. Bohužiaľ, tieto procedúry sú finančne veľmi náročné a ich absolvovanie záleží hlavne od finančných možností.

Len pre predstavu spomeniem náklady na jednotlivé terapie:

-       Delfín terapia v Turecku – 3100 EUR za 10 dní plus náklady na dopravu, stravu a ubytovanie (+ cca 2500,-)

-       Terapia Dr. Veľa – cca 2500 EUR za 10 dní plus náklady na dopravu, stravu a ubytovanie (+ cca 1200,-)

-       Jedna rehabilitácia (30 min) v Šanca pre deti 25 EUR plus náklady na dopravu

-       Hipoterapia – 30 EUR za hodinu plus náklady na dopravu

Nakoľko moja mama musí byť so mnou doma a poberá len opatrovateľský príspevok, celý rodinný príjem musí zabezpečiť môj otec. V dnešnej dobe je veľmi ťažké vyžiť z jedného príjmu, a ešte financovať rôzne terapie a rehabilitácie. Mamka s ockom robia, čo môžu, aby sa mi žilo lepšie. Dávajú mi lásku a tešia sa so mnou zo všetkých mojich pokrokov. Rehabilitačné pobyty sú však finančne nákladné, a preto potrebujem aj podporu dobrých ľudí.

Z tohto dôvodu mi moji rodičia založili občianske združenie „Spoločne pre Sofiu o.z.“, kde môžete prispieť formou daru. 

Za každú pomoc a podporu vám budeme všetci srdečne vďační.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?