Menu

Pomôžte rodinke s dostavbou domu a tak byť spolu aj napriek vážnemu ochoreniu manželky a maminy

Trvanie výzvy: 15. decembra 2023 - 15. marca 2024

Cieľ výzvy

Cieľom je dostať dom do stavu užívania.

Príbeh

Pomôžte rodinke s dostavbou domu a tak byť spolu aj napriek vážnemu ochoreniu manželky a maminy

Veronika, manželka a mamina 5-tich detí prosí o pomoc s dofinancovaním dokončovacích prác na ich novom dome. Vzhľadom na to, že jej zistili rakovinu, potrebuje sa čo najviac izolovať a chrániť od iných chorôb, v ich terajšom malom domčeku sa to žiaľ nedá. Pomôžme rodinke s dostavbou domu.

Milí ľudia.  Touto výzvou by sme Vás chceli poprosiť o finančnú pomoc. Pokiaľ vnímate, že tak chcete aj na základe poznania nášho pribehu urobiť, sme vám vďační a budete v našich srdciah i modlitbách ako naši dobrodinci. 

Volám sa Veronika a som manželka a matka 5 detí ktoré spolu s manželom výchovávame. Detičky majú od najstaršej dcérky 8  a chlapci 7, 5, 3 a 1 a pol roka. Pritlačila nás choroba. Na konci októbra mi zistili rakovinu krvi presnejsie mnohopočetný myelóm.  V súvislosti s ochorením mám veľmi zníženú imunitu, a aby som mohla absolvovať liečbu musím ostať bez infektov. 

To je ale v súčasnom bývaní náročné.  Bývame v malom domčeku asi do 55 m2. To, že sa tam tlačíme, by sme vydržali, keby to neohrozovalo moje zdravie. Vzhľadom na to, že deti chodia do školských zariadení,  je to ďalšie riziko. Musíme teda dostavbu nášho nového domu urýchliť. Dostať dom do štádia, že bude obývateľný (aj keď zďaleka nie dokončený) už nie je ďaleko. Čas nás ale tlačí. Momentálne musíme byť veľmi flexibilní a naše plány sa menia z týždňa na týždeň. Buď som z domu od detí preč ja, alebo sťahujeme deti zo školy na domáce vyučovanie a sú v starostlivosti u starých rodičov. Dlho by som písala koľko ľudí nám pomáha, aby sme to vedeli zvládnuť. A ešte dlhšie koľko dobra nám Boh preukazuje v našich potrebách. Manžel po práci uteká na dom, soboty máme brigády, s  deťmi pomáhajú svokrovci, rodičia i priatelia. Od októbra sa menilo viacero scenárov.  Aby sme mohli žiť čo najviac normálne  sme závislí na väčšom bývaní. V novom bývaní bude dosť priestoru pre nás, ale aj pre tých, na ktorých pomoc sme teraz odkázaní. Tým, že nebudeme tak natlačeni je to bezpečnejšie pre moju imunitu. 

Predpokladám, že na podlahy, dvere, schodisko, dokončenie maľovania, nejaké svetlá, zásuvky,  vypínače , spotrebiče do kuchyne (kuchynskú linku už máme)...budeme potrebovať asi 10 až  15 tisíc.  Na kúpeľňu a záchod by nám  zvyšné peniaze z hypotéky mali stačiť. Máme kopu použitého nábytku, ktorým vieme dom z veľkej miery zariadiť. Vzhľadom na to, že naše auto už nie je celkom spoľahlivé uvažujeme, že časť sumy využijeme aj pri kúpe nového auta, ak by to bolo potrebné.  

Ďakujem za akýkoľvek dar a nech vám to dobrý Boh odmení. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?