Menu

Pomôžme mamine a synovi, ktorí sú obaja ZŤP, pri liečbe rôznych zdravotných ťažkostí

Trvanie výzvy: 23. januára 2024 - 23. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Peniaze z výzvy použijeme na chodenie po rôznych vyšetreniach a kontrolách, na liečbu, na kúpu liekov, na cestovne a základné životné potreby.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme mamine a synovi, ktorí sú obaja ZŤP, pri liečbe rôznych zdravotných ťažkostí

Matúš sa narodil zdravý ako jedno z dvojčiat. Od troch rokov začal mávať silné bolesti hlavy a odpadával. Neskôr mu však pribúdali stále nové diagnózy. Zdravotný stav Matúšovej maminy tiež nie je priaznivý. Obaja sú na invalidnom dôchodku. Pomôžme rodine so základnými životnými potrebami, no najmä na finančne nákladnú zdravotnú starostlivosť.


Veľmi prosím všetkých dobrých ľudí o pomoc pre môjho veľmi chorého syna, ktorého zdravotný stav je veľmi vážny a stále sa zhoršuje. Matúš je mladý muž, ktorý napriek ťažkým diagnózam sa nevzdáva a rozdáva radosť, pomoc, dobro, úsmev všetkým ľuďom okolo, a tým, ktorí to potrebujú, ale napriek veľkej snahe sám sebe pomôcť nevie a nedokáže. Keď mal tri roky začali ho bolievať oči a mával silne bolesti hlavy. Keď mal päť rokov, začal mávať veľké bolesti celého tela, kŕče a odpadával do bezvedomia. Chodili sme po rôznych vyšetreniach, ale diagnózy pribúdali a doktori skúšali rôzne lieky, ktoré by pomohli môjmu synovi. Synovi postupne zistili tetaniu, oslabenú imunitu, nádor za okom-ktorý je zatiaľ neoperovatelny, lebo by syn mohol ochrnúť, alebo oslepnúť. Po celom mozgu ma veľké výrastky. Syn ma reumu a epilepsiu. Epileptické záchvaty máva často a veľmi silne. Keď tieto záchvaty dostane, tak je v ohrození života, lebo je ako v bdelej kóme. Stojí, alebo sedí s otvorenými očami, ale nevníma, nič nepočuje, nič nerozpráva. Nevie pomôcť sám sebe a ani poprosiť o pomoc. Jeho stav je vážny. Navštevuje veľa odborníkov, užíva veľké množstvo liekov, bez ktorých nemôže byt dokonca života. Tento boj trvá už 25 rokov a kvôli týmto diagnózam je na čiastočnom invalidnom dôchodku a je zdravotne ťažko postihnutý. Keď máva tieto silne záchvaty, tak máva silne bolesti a je nevládny aj niekoľko dni. Musí chodiť na pravidelne kontroly a nakoľko chodíme dosť ďaleko a syn by nezvládol cestu vlakom alebo autobusom, stále voláme niekoho, kto nás na kontroly a vyšetrenia odvezie autom. Snažíme sa bojovať celá rodina, ale je to dosť ťažké, lebo aj ja som od roku 2011 na čiastočnom invalidnom dôchodku a tiež zdravotne ťažko postihnutá.Mam diagnózy - cukrovka, astma, problémy s tlakom a zo srdcom, problém s ľavou stranou tela. Som po dvoch vážnych operáciách-mala som dotrhanu brušnú stenu a nádor v bruchu. Tiež chodím na cievne, lebo som mala hĺbkovú trombózu obidvoch dolných končatín. Čakajú ma ďalšie tri operácie-znova mám dotrhanu brušnú stenu a aby toho nebolo malo, tak presne pred rokom ma na osvetlenom prechode pre chodcov zrazil šofér, ktorý nechcel dať prednosť druhému autu a zrazil ma a tak ma čakajú dve operácie noch. Ako ma zrazilo auto, tak ma odhodilo a hlavu som si udrela o obrubník. Od tej doby mám silne bolesti hlavy, chrbtice a oboch dolných končatín. Tiež musím užívať veľké množstvo liekov bez ktorých nemôžem existovať a tiež chodiť po rôznych vyšetreniach a kontrolách. Preto vás - všetkých dobrých ľudí veľmi prosím, pomôžte môjmu chorému synovi, aby sa mohol liečiť. Pomôžte nám v tomto neľahkom boji. Veľmi vám všetkým úprimne zo srdca ďakujeme.

Aktualizácie

Veľmi prosím dobrých ľudí o pomoc12. mar 2024

Ďakujeme z celého srdca všetkým darcom za pomoc, za povzbudivé slova, ktoré si nesmierne vážime a sme vďační za ne. Zároveň vás chceme poprosiť o pomoc v liečbe pre syna a pre mňa. Snažíme sa zo všetkých síl, aby syn mohol viest podľa svojich možnosti plnohodnotný život, napriek ťažkým a nevyliečiteľným diagnózam. Aby mohol absolvovať liečbu, ktorú potrebuje do konca svojho života a ktorá je náročná. Zároveň vás chcem poprosiť o pomoc pre mňa. Mam za sebou viac operácii a mam rôzne diagnózy, ale 15.12.2022 ma na prechode zrazilo auto a od tej doby sa môj zdravotný stav veľmi zhoršil. Mam veľké bolesti hlavy, bolia ma nohy, neviem poriadne chodiť. Čakajú ma tri operácie-mam dotrhanú brušnú stenu a operácie obidvoch nôh. Tieto diagnózy sú následkom od nehody. Obaja so synom sme na invalidnom dôchodku a ztp. Prosím vás dobrí ľudia, kto môžte - pomôžte nám v boji s chorobami a s liečbou. Veľmi vám všetkým ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?