Menu

Pomoc matke pri zabezpečení potrieb malému synovi a dcére so zdravotnými problémami

Trvanie výzvy: 30. januára 2024 - 30. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zaplatenie nájmu, lieky, životné potreby, základné potraviny

Príbeh

Pomoc matke pri zabezpečení potrieb malému synovi a dcére so zdravotnými problémami

Kristína je od januára tohto roku evidovaná na úrade práce, kvôli dcérinmu zhoršenému psychickému zdravotnému stavu. Už minulý rok sa mala problém zamestnať, pretože dcéra nemohla bývať doma sama. Od septembra minulého roku má prerušené štúdium kvôli zdravotným problémom. Kristína má aj 5 ročného syna, ktorý tiež potrebuje jej pozornosť. Pomôžme Kristíne zabezpečiť rodinu.

Dobrý deň.

Som matka dvoch detí. Dcéra 16 a syn 5 rokov. Dcéra sa už tri roky lieči na niekoľko psychických porúch, minulý rok prerušila zo zdravotných dovodov štúdium na strednej skole. Tri roky berie psychiatrické lieky, ktoré jej dodnes nevedia nastaviť. Trpí ťažkými depresiami, poruchou príjmu potravy, ADD, hraničnou poruchou osobnosti, uzkostnymi stavmi. Je emočne nestabilná osoba.

Už minulý rok som mala problém s prácou, kvôli jej panickým atakom a depresiám. Bola som nezamestnaná, a keď som si našla prácu, dcéra musela byť doma sama, jej stav sa začal zhoršovať, preto som bola často doma.

Bývame v podnájme od  minulého roka, kde platíme 720 € mesačne. Škôlku platím synovi dokopy 80-90 € mesačne, čo je strava + réžia, plus škôlka 32€. 

Momentálne si vybavujem opatrovateľský príspevok, keďže má dcéra kvôli hraničnej poruche osobnosti samovražedné myšlienky, panické záchvaty. Potrebuje neustály dohľad a starostlivosť, podávanie liekov, nútené prechádzky, keďže ju nič nebaví a nechce chodiť medzi ľudí. Nedávno ju prepustili z nemocnice, kde bola na prístrojoch lebo pojedla lieky.

5 rokov ju na základnej škole šikanovali deti kvôli tomu, že má inú farbu pleti, nadávali jej neslušne, potom prišla korona a kvôli tomuto všetkému nastali u nej psychické problémy

Vybavujem  aj mestský nájomný byt, pretože nezvládam platiť nájom, a hlavne teraz vo februári neviem z čoho zaplatím nájomné za byt, v ktorom bývame, keď som od 1.1.2024 na úrade práce. Chcem vybavovať nájomný byt od mesta, len musím dať dokopy nejaké papiere, na ktoré čakám z tretích strán. Už len kvôli tomu, že nestačím na taký veľký nájom finančne.  Myslím, že aj to dcére pomôže aspoň trochu s jej psychickými problémami, keď bude mať stabilné bývanie a to, čo potom ušetrím na nájomnom, použijem na jej potreby. Ale samozrejme aj na synove. Momentálne majú na mestskom úrade veľmi veľa (vyše 200) žiadostí o nájomný byt. To mi povedali, keď som si bola pre žiadosť o byt. 

Preto vás prosím milí darcovia, už som mala na tomto portáli výzvu, bohužiaľ som bola nútená požiadať o pomoc znova, pretože sa moja výzva neujala.  Financie, ktoré sa vyzbierali nestačili pokryť všetky výdavky. Ale aj tak všetkým ďakujem, ktorí v minulosti pomohli.

Doteraz mi pomáhala rodina, ale keďže nemám z čoho vracať, nechce mi už nikto pomôcť. 

Prosím vás veľmi pekne o pomoc naplniť moju vyzvu a vopred vám veľmi ďakujem. 

Aktualizácie

Prosím veľmi pekne o pomoc7. mar 2024

Milí darcovia,

veľmi pekne vás prosím o pomoc pri naplnení výzvy.

Som nezamestnaná kvôli psychickým problémom mojej dcéry, čakám na schválenie opatrovateľského príspevku, žijeme z 200 euro mesačne. Minulý mesiac som nezaplatila celý nájom, ktorý mám platiť do 20-teho dňa v mesiaci a tento mesiac tiež nemôžem zaplatiť nájom, pretože nepracujem a som evidovaná na úrade práce od 1.1.2024. 

Žiadala som o nájomný mestský byt, ale minulý mesiac som sa dozvedela, že mám dlho na smetiach za mňa 270.35euro a za syna 153.00euro. Vraj kým to nezaplatim ,nemôžem podať žiadosť o byt. 

Ešte raz vás veľmi pekne prosím o pomoc. Nemôžem si dovoliť bývať s deťmi v drahom podnájme a bojím sa, že keď tento mesiac nezaplatim nájomné vo výške 720 euro plus dlh z minulého mesiaca, že prídeme o strechu nad hlavou.

Vopred vám ďakujem za každú pomoc.

Prosím o pomoc8. feb 2024

Milí darcovia.

V mojej výzve som napísala, že žiadam o nájomný mestský byt.

Včera som však mala telefonát z mestského úradu ,že moju žiadosť zamietli, pretože mám vraj za minulý rok priemerný čistý príjem 545€. Že je to nedostačujúci čistý príjem na ziskanie nájomného mestského bytu. Bohužiaľ ,slovenské platy 🙁

Bývam s deťmi v podnájme v trojizbovom byte, kde mám zaplatiť nájom 720€ do 20.2. Nemám na to financie, keďže od 1.1.2024 som nezamestnaná kvôli zhoršenemu zdraviu mojej dcéry. 

Vybavujem už vyše mesiaca opatrovateľský príspevok , kde odo mňa chcú stále nejaké doklady a potrebujem vraj podať daňové priznanie za minulý rok aby som mala komplet všetky dokumenty k podaniu žiadosti. No čakám teraz len  na ročné zúčtovanie od zamestnávateľov . Bez toho daňové priznanie nemôžem podať .


Preto vás prosím , milí darcovia o finančnú pomoc, aby som nedostala s deťmi na ulici a aby som mohla zaplatiť tento mesiac nájomné .

Veľmi pekne vám ďakujem  

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?