Menu

Delfinoterapia pre Lukyho

Trvanie výzvy: 30. januára 2024 - 30. apríla 2024

Cieľ výzvy

Vyzbierať peniažky na delfinoterapiu

Príbeh

Delfinoterapia pre Lukyho

Luky je takmer 5 ročný chlapček, no trpí diagnózami ako sú detský autizmus a expresívna porucha reči. Potrebuje pomoc so všetkým, s obliekaním, jedením, s hygienou a chôdza mu tiež robí stále problémy, na nerovných povrchoch je neistý a z nových vecí a miest má stále strach. Delfinoterapia by mohla Lukymu pomôcť napredovať, no je finančne náročná. Pomôžme mu stretnúť sa s delfínmi.

Ahojte volám sa Luky a 6.5. budem mať 5 rokov. Narodil som sa ako zdravé dieťa, bol som usmievavý, veselý do 1. roka bol môj vývin bezproblémový. Zvládal som všetko ako moji rovesníci, no nastal u mňa regres. Nech sa moji blízki snažili akokoľvek, prvé kroky som urobil ako 19. mesačný. Prestal som si blabotať a do dnešného dňa som nepovedal ani slovo. Moji rodičia ešte nepočuli odo mňa mama a tata. Vydávam iba monotónne zvuky, ktorým nikto nerozumie. Potrebujem pomoc so všetkým, s obliekaním, jedením, s hygienou a chôdza mi robí stále problémy, na nerovných povrchoch som neistý a z nových vecí a miest mám stále strach.

Navštevujem špeciálnu škôlku, kde rád chodím, ale dlhšie ako 3. hodiny nevydržím. Páčia sa mi zvieratá a veľmi rád sa kúpem v bazénoch. Moji rodičia si veľa čítali o delfinoterapií, a keďže tieto zvieratká majú dobrý vplyv na detičky ako som ja, tak sme sa ju rozhodli absolvovať s nádejou, že mi "delfíny rozviažu jazyk", pomôžu zvýšiť záujem o vonkajší svet a zvýšia moje porozumenie a sebavedomie.

Ďakujem každému za prečítanie môjho príbehu a veríme, že za pomoc, ktorú dostávam, raz poviem veľké ďakujem.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?