Menu

Podporme spoločne rozvoj komunikácie pre deti so znevýhodnením

Trvanie výzvy: 14. marca 2024 - 31. mája 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cieľom projektu je tlač - nákup špeciálnych maľovaných obrazových a textových kartičiek. Tieto kartičky sú nevyhnutné pre účastníkov online kurzu „Znakujeme hravo a ľahko“ a náklady na ich tlač výrazne zvyšujú cenu celého kurzu pre záujemcov – rodičov detí so špeciálnymi potrebami. Druhotným cieľom projektu je podporiť rozvoj komunikácie a hovorenej reči medzi rodičmi a deťmi, prípadne učiteľmi, vychovávateľmi a deťmi - predovšetkým so špeciálnymi potrebami (ako napr. Downov syndróm, porucha reči a sluchu, autizmus, PAS atď.), aby sa tak vyhli frustrácii a nedorozumeniu, a zároveň sa podporila vzájomná komunikácia i vzťah.

Príbeh

Podporme spoločne rozvoj komunikácie pre deti so znevýhodnením

Táto výzva má za cieľ podporiť rozvoj komunikácie pre deti so znevýhodnením (napr. ADHD, Downov syndróm, Porucha reči a sluchu..) a to prostredníctvom finančnej pomoci na nákup a tlač sady špeciálnych maľovaných obrazových a textových kartičiek. Podporme spoločne dobrú vec.

O. z. Rodinka Výnimočných poskytuje špeciálny 3 mesačný online kurz: „Znakujeme hravo a ľahko“ so sadou fyzických obrázkových a textových kartičiek, ako aj podpornými ZOOM stretnutiami. Tento kurz pomáha rodičom, vychovávateľom a učiteľom v podpore rozvoja komunikácie s deťmi so špeciálnymi potrebami. Súčasťou online kurzu je aj distribúcia špeciálneho balíčka – setu obrázkových a textových kartičiek, ktoré im počas celého kurzu výrazne pomáhajú zlepšiť komunikáciu a ktoré sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou a komunikačným prostriedkom medzi rodičom a dieťaťom aj dlho po ukončení kurzu. 

Tlač a distribúcia setu obrázkových a textových kartičiek:

Obrazové a textové kartičky  sú vytvorené talentovanou hluchonemou maliarkou, ktorá si v detstve zažila pocit frustrácie z toho, že jej okolie nerozumie, lebo nemali spoločný jazyk, ktorým by sa dohovorili.

Náklad na jednu sadu kartičiek s celkovým počtom 120 znakov a 150 slov, z rôznych kategórii ako jedlo, farby, blízke osoby, oblečenie, činnosti, dopravné prostriedky atď. pre komunikáciu v bežných životných situáciách) – je v celkovej sume 45,-- EUR s min. celkovým nákladom na tlač 1350 EUR/30 setov.

Väčšina rodín s deťmi so špeciálnymi potrebami má zvýšené náklady a nedostatok finančných zdrojov, a preto je častokrát tento kurz pre nich finančne nedostupný. Našim cieľom je cenovo sprístupniť kurz viacerým rodinám detí so špeciálnymi potrebami, ktoré by si ho inak nemohli dovoliť. Lektorka kurzu a konateľka O. Z. je tiež sama matka 3 detí, z ktorých sú 2 deti so špeciálnymi potrebami. 
Cieľom projektu je tlač - nákup špeciálnych maľovaných obrazových a textových kartičiek. Tieto kartičky sú nevyhnutné pre účastníkov online kurzu „Znakujeme hravo a ľahko“ a náklady na ich tlač výrazne zvyšujú cenu celého kurzu pre záujemcov – rodičov detí so špeciálnymi potrebami. 
Druhotným cieľom projektu je podporiť rozvoj komunikácie a hovorenej reči medzi rodičmi a deťmi, prípadne učiteľmi, vychovávateľmi a deťmi - predovšetkým so špeciálnymi potrebami (ako napr. Downov syndróm, porucha reči a sluchu, autizmus, PAS atď.), aby sa tak vyhli frustrácii a nedorozumeniu, a zároveň sa podporila vzájomná komunikácia i vzťah.
Pre deti s oneskoreným vývinom reči, je veľmi frustrujúce (rovnako aj pre ich rodičov) ak nemajú ustálený nejaký spôsob komunikácie medzi sebou. 


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?