Menu

Lenka, Šimon a Laura - 3 deti s ťažkým ochorením v jednej rodine

Trvanie výzvy: 15. marca 2024 - 31. mája 2024

Cieľ výzvy

Intenzívne rehabilitácie a terapie pre Lenku a jej súrodencov

Autor výzvy

Príbeh

Lenka, Šimon a Laura - 3 deti s ťažkým ochorením v jednej rodine

Príbeh je o Lenke, ale ani jej dvaja súrodenci nemôžu ostať bez pomoci. Lenka má 7 rokov, a tak ako aj u jej súrodencov Laury a Šimona sa vo veku 1 roka spustilo dovtedy nezistené ochorenie, ktoré zapríčinilo vývojové výrazné zaostávanie. Pomôžme im absolvovať rehabilitácie.

Rodina s 3 deťmi a všetkym trom bola diagnostikovaná Detská mozgová obrna a všetci traja už skončili na vozíčku. Ochorenie sa potvrdilo až po 1. roku, keď už začali vývojovo výrazne zaostávať na svoj vek. Predpokladá sa, že ide o genetické ochorenie, ktoré sa ale dodnes nepotvrtilo. Ak to bola náhoda, tak veru krutá. 

Mama je celý čas na opatrovateľskom príspevku a so starostlivosťou o deti v čase, keď otec pracuje v Českej republike na turnusy, jej pomáha osobná asistentka. Laura a Šimon navštevujú denne DSS a Lenka je v špeciálnej škole v Lipanoch. 

Lenka sa v veku 2,5 roka síce naučila štvrornožkovať a chodiť okolo nábytku, časom sa však kvôli zhoršeniu ochorenia stavala na nôžky čoraz menej až prestala úplne. Preto je pre nás neskutočne dôležité, aby mohla mať kvalitné rehabilitácie a mohli sme ju ešte posunúť k väčšej samostatnosti. 

Intenzívna rehabilitácie nám dáva nádej znova ju postaviť, ale tú zdravotná poisťovňa neprepláca a tak je jedinou šancou súkromné neurorehabilitačné centrum. To však musíme platiť ako samoplatcovia. 

Preto sa s úprimnou prosbou obraciam na Vás, milí darcovia, o pomoc pri získaní finančných prostriedkov, ktoré by aspoň Lenke pomohli k jej samostatným druhým krokom. 

Príspevkom na túto výzvu sa Váš dar zdvojnásobí až do výšky 1000 eur. Pravidlá k tejto spolupráci nájdete na nasledujúcom linku: https://blog.ludialudom.sk/pravidla-grantoveho-programu-nasobime-pomoc/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?