Menu

Pomôžme dievčatám po tragickej smrti svojej maminy, najmä mladšej Romanke na živobytie a štúdium

Trvanie výzvy: 26. marca 2024 - 31. augusta 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Vyzbierať dievčatám na živobytie, no najmä Romanke na školu, stravu, osobný život.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme dievčatám po tragickej smrti svojej maminy, najmä mladšej Romanke na živobytie a štúdium

Romanka a Lujza si vytrpeli viac než dosť. Musia čeliť tragickej smrti svojej maminy. Staršia dcéra Lujza je už sebestačná, no mladšia Romanka ešte študuje na vysokej škole a všetky poplatky spojené so štúdiom, ubytovaním, či základnými potrebami sú pre ňu náročné uhradiť. Pomôžme Romanke postaviť sa na nohy a uhradiť potrebné poplatky za štúdium či na živobytie.

Spoločne to dáme ❤️

Ani vo sne by mi nenapadlo, že raz budem písať text o prosbe ľudia ľuďom. 
Že behom sekundy sa zmení život, srdce sa rozlomí na niekoľko častí a príde taká veľká bezmocnosť… čo ďalej so životom, bez takej úžasnej osoby? 
O maminku prišli dievčatá 21.3.2024 tragickou a krutou smrťou. O život ju pripravil bývalý manžel, s ktorým nekomunikovala cez 12 rokov. Roky manželstva s tyranom boli neúprosné a psychicky náročné. Preto sa rozhodla pre lepší život bez neho, a to aj najmä kvôli dievčatám, ku ktorým sa taktiež choval zle. K jeho osobe sa však nemienim vyjadrovať, ide mi o naše dievčatá . 
Hlavne o Romanku, ktorá tento rok začala študovať v Brne zubné lekárstvo. Štúdium výjde okolo 800€ mesačne (nerátam pomôcky, ktoré musia ako študenti mať). 
Tak šikovné dievča s veľkou víziou splniť si svoj sen… tento sen by sa mal vinou jej vlastného otca v sekunde skončiť?
Nie, ani náhodou. V týchto extrémne ťažkých časoch, keď sa musí vyrovnávať so smrťou najmilovanejšej maminky, a namiesto sústredenia sa na štúdium, riešiť veci okolo pohrebu a ďalšie extrémne psychicky náročné povinnosti spojené s jej smrťou, by sme jej chceli pomôcť, a to aspoň finančne. Týmto by sme preto chceli poprosiť všetkých, ktorí majú možnosť Romanke akokoľvek finančne pomôcť, o Vašu podporu. Chceli by sme jej poskytnúť finančnú pomoc, aby mohla doštudovať tak ťažkú a finančne náročnú vysokú školu. Zabezpečiť pre seba jedlo, ubytovanie a aby mohla nejakým spôsobom plnohodnotne žiť . 
Ďakujeme vám za akúkoľvek pomoc vopred. Je neuveriteľné, ako sa dokážu ľudia v tak ťažkých chvíľach spojiť ❤️.
A Janka, odkaz do neba, my veríme, že to celé vidíš a si tu s nami 🩵🪽. Ďakujeme Ti za všetko, za tvoju lásku, pochopenie a snahu vždy chrániť tvoje dievčatá.
Ďakujeme za ten krásny život, ktorý sme mohli s tebou prežiť, a tiež za to, že si nám ukázala, že láska sa netvorí len s rodinou, ale aj s priateľmi. 
Teraz srdce plače, slzy sa kotúľaju, ostalo ohromné prázdno…a my sa bez tvojej prítomnosti musíme naučiť ďalej žiť.
Si naša hviezda, ktorá pre nás jasne žiari, a keď sa pozrieme na nebo, vieme, že si tam a dohliadaš na nás s rovnakou láskou a úsmevom, akými si nás obdarovávala aj tu na zemi.
Nevieme, prečo sa niečo takéto stalo práve tebe, tak úžasnému človeku, ktorého všetci milovali, ktorý rozdával lásku a úsmevy na všetky strany. Nevieme, prečo sa toto muselo stať tvojim úžasným dcéram, ktoré teraz musia žiť svoj život bez teba. Nevieme, prečo sa toto muselo udiať nám všetkým ostatným, ktorým si patrila do života a milovali sme ťa. No odpoveď na tieto otázky už nikdy nedostaneme. 


Možno si dotyčný myslel, že nás to položí, ale je to presne NAOPAK. Vstaneme z kolien ešte silnejší ❤️🫶.


Prajem Vám všetkým veľa lásky medzi všetkými. Buďte k sebe milí a nech sa deje čokoľvek, vždy pri sebe stojte.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?