Menu

Pomôžme získať finančné prostriedky pre základnú školu v Nepále

Trvanie výzvy: 3. apríla 2024 - 31. augusta 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Škola hľadá finančné prostriedky na ihrisko a zlepšenie prostredia pre deti, ktoré ju navštevujú.

Príbeh

Pomôžme získať finančné prostriedky pre základnú školu v Nepále

Škola svätého Xaviera Sadakbari (SXS) sa nachádza vo vidieckej dedinke vo východnom Nepále. Založili ju jezuiti v roku 2012 a jej cieľom bolo vzdelávať deti z marginalizovaných kmeňov v tejto oblasti. Prvé štyri roky bola škola prevádzkovaná v provizórnom prístrešku z bambusových stien a slamenej strechy. Takmer všetci žiaci boli z jednej zo sociálne a ekonomicky najviac marginalizovaných skupín v Nepále známej ako Santali. Väčšina z nich boli deti prvej generácie katolíkov a negramotných rodičov.

V roku 2016 sa Nepálskej jezuitskej spoločnosti podarilo získať dostatok finančných prostriedkov na výstavbu jednoposchodovej budovy v tvare písmena U, ktorá má dostatok učební pre súčasných 426 študentov (182 dievčat a 244 chlapcov). V škole sa vyučuje od materskej školy po 10. ročník. Aby sa dosiahla politika "žiadne dieťa nezostane pozadu", mesačné poplatky v škole sú symbolické (8,40 EUR mesačne). Hoci sú poplatky všetkých žiakov vysoko dotované, v rámci tejto dotácie viac ako 80 % žiakov dostáva nejakú formu štipendia. Z toho 10 % študentov dostáva 100 % štipendium a viac ako 30 %študentov dostáva 60 % štipendium.

FundRaising for St. Xavier’s Sadakbari School, Jhapa, Nepal

St.Xavier’s Sadakbari School (SXS) is situated in a rural hamlet of East Nepal.Established by the Jesuits in 2012, the aim of the school was to educate themarginalized tribal children in the area. For the initial four years the schoolwas run in a makeshift shelter made of bamboo-walls and thatched roof. Almostall the students were from one of the most socially and economicallymarginalized groups in Nepal known as Santals. Most of them were the childrenof first generation Catholic and illiterate parents.

In 2016,Nepal Jesuit Society was able to raise enough funds to put up a single-storiedU-shaped building which has enough classrooms to accommodate its 426 students(girls, 182; boys, 244) currently. The school runs classes from Nursery toGrade 10. In order to achieve the policy of no-child-left-behind, the monthlyfees in the school are kept nominal (8.40 Euro per month). While the fees ofall the students are highly subsidized, within this subsidy over 80% of thestudents receive some form of scholarship or the other. Among these, 10%students are given 100% scholarship and over 30% students are given 60%scholarship.

The schoolis looking for fund to install a play area for primary school children.

 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?