Menu

Finančná pomoc pre Daniela, na terapie pre zlepšenie funkcií mozgu, výrazne poškodeného autonehodou

Trvanie výzvy: 10. apríla 2024 - 31. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

finančná pomoc udržať predovšetkým navštevovanie Hyperbarickej komory na "obnovu" a regeneráciu mozgu

Autor výzvy

Príbeh

Finančná pomoc pre Daniela, na terapie pre zlepšenie funkcií mozgu, výrazne poškodeného autonehodou

Danielovi sa zo dňa na deň zmenil autonehodou život. Z mladého muža, ktorý mal pred sebou veľa plánov, sa stal muž bojujúci o život. Nevzdal sa a aj pomocou svojich najbližších, sa postupne dostal z bdelej kómy a pomalými krôčikmi napreduje a učí sa všetko odznova. Výrazne mu pomáhajú rôzne terapie, rehabilitácie a hyperbarická komora. Je to ale všetko finančne náročné. Pomôžme Danielovi napredovať.


Daniel ma 37 rokov a pracoval v Liptovskom Mikuláši ako manažér v kine. Neskôr začal pracovať v Čechách v Zlíne ako technik premietacích zaradení v kinách a zabezpečoval premietanie na letných filmových festivaloch na Slovensku a v Čechách. Pracoval aj v IT sektore a mal svoju firmu na servis počítačov. Svoju prácu miloval a venoval jej veľa času.
13. januára 2019 sa jemu a jeho blízkym úplne zmenil život... Zo silného, šikovného, sebavedomého, sebestačného a extrémne nebojácneho mladého muža plného pracovných a osobných cieľov stal muž, ktorý bojoval o život a následne začínal úplne odznova ako nevládny človiečik.
Cestou do Čiech mali totiž s priateľkou vážnu autonehodu. Po prevoze vrtuľníkom do nemocnice v Brne, bol ihneď operovaný. Mal početné vnútorné zranenia a zlomeniny, od pomliaždenia pľúc a silnhoé  krvácanie do mozgu, čo mu spôsobilo veľkú stratu pamäti aj reči (nevedel rozprávať, nevedel čo je to stôl, slnko,...bol ako novorodenec, ktorý sa učí všetko spoznávať), až po úplnú nehybnosť pravej strany tela.
Po troch týždňoch bol v kóme prevezený do Nitrianskej nemocnice. Napriek nepriaznivým lekárskym prognózam, že Daniel zostane ležiaci pacient a treba ho dať do ústavu na doopatarovane - citácia lekára, sa ale maminka nevzdávala, odmietla tieto prognózy a „rady“, a začala sama hľadať možnosti a liečby aj po svojej ceste s podporou iných lekárov a terapeutov.
Jeho zdravotný stav sa začal zlepšovať a z bdelej kómy sa po 5-tich mesiacoch postupne prebral. V júli sme si ho zobrali domov. Od augusta 2019 do dnes absolvoval niekoľko pobytov v rehabilitačných zariadeniach, kde sa jeho zdravotný stav postupne zlepšoval. Naučil sa aj sedieť, piť a po trošičke jesť ústami. Začal hovoriť, časom sa dokázal postaviť a za pomoci ortézy urobiť prvé kroky. Tieto rehabilitácie  obsahujú rôzne procedúry so skúseným tímom terapeutov, ktoré sú potrebné na čo najrýchlejšie prinavrátenie Daniela do „zdravého“ stavu. Bohužiaľ sú extrémne drahé, na to, aby tam často chodieval. Popritom navštevuje napríklad logopédiu, zariadenie so špeciálnou pedagogikou, trénuje Biofeedback na podporu jeho uzdravenia. Spolu s maminou, ktorá sa mu dennodenne od rána do večera venuje, sa naučil znovu abecedu, čítať, počítať a písať ľavolu rukou. Avšak tá pravá strana tela, ruka a noha sú stále veľmi silne poznačené zranením mozgu (nevie ich ovládať) a reč a pamäť tiež nie je ešte v poriadku.
No nato, aby mohol naozaj napredovať, je nevyhnutná liečba pre jeho zranenie mozgu (ktorý je alfa omega celému jeho telu) - Hyperbarická komora.
Mamina a rodina sme sa spojili, aby sme nasporili na jednu celú liečbu, ktorá pozostáva z 30 expozícií v tejto hyperbarickej komore, no na ďalšie nebudeme mať financie bez pomoci.... Vôbec sme s odmietavým prístupom jednej poisťovne nerátali a cítime sa zrazu ako „bez rúk“...
Preto táto vyzbieraná suma pôjde predovšetkým na hyperbarickú komoru, ktorá je pre jeho regeneráciu alebo aspoň udržanie tohto stavu mozgu naozaj nevyhnutná a aby ju mohol navštevovať aj naďalej, aspoň pokiaľ sa nepodarí prejsť do inej poisťovne, ktorá túto liečbu zatiaľ z časti hradí. No to je možné až v novom roku...čo je ešte veľa mesiacov.....
Daniel nesmie byť bez hyperbarickej komory tak dlho
.
Ak by sa podarilo vyzbierať zázrakom vyššiu sumu, všetko, naozaj všetko ide pre Danka na jeho liečbu a sedenia v hyperbarickej komore, na “regeneráciu“ mozgu, aby spolu s maminou podporou mohol chodiť na všetky potrebné nutné procedúry, na lieky, na rôzne rehabilitácie, cvičenia, na ktoré chodia skoro každý deň. ĎAKUJEME.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?