Menu

Prosíme o pomoc s rehabilitáciami pre bojovníka Marka, ktorý má len 1 rôčik

Trvanie výzvy: 8. júla 2024 - 31. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Našim cieľom je vyzbierať požadovanú sumu na rehabilitačný pobyt do Axisu, aby sme postavili Marka na nohy.

Príbeh

Prosíme o pomoc s rehabilitáciami pre bojovníka Marka, ktorý má len 1 rôčik

Marko sa kvôli infekcii vypýtal na svet o 3 mesiace skôr. Narodil sa akútnym cisárskym rezom v 28tt. s pôrodnou váhou 1250g a 37cm. Kvôli skorému narodeniu nedokázal dýchať sám a tak bol okamžite na sále zaintubovaný. Po 18 dňoch mu zistili krvácanie do mozgu. Musel podstúpiť 2 operácie. Diagnóza znie 3 komorový hydrocefal. Je to veľký bojovník zvládol to ale musíme bojovať ďalej. Veľmi mu pomôžu potrebné rehabilitácie.

Ahojte, volám sa Maťka a som matka 12. mesačného chlapčeka menom Marko. Na sále musel byť zaintubovaný, pretože nadokázal dýchať sám. Po 18 dňoch sa mu objavilo zakrvácanie mozgu. Podstúpil operáciu na zavedenie rezervoáru. Neskôr prešiel ďalšou oper. kde mu zaviedli VP shunt. Tiež je mierne hypertonický a má aj strabizmus so slabým očným kontaktom. 

Marko žiaľ ešte nedokáže chodiť, sám sedieť, štvornožkovať. Jediné, čo dokáže, je pretočiť sa z bruška na chrbátik a späť. Cvičíme vojtovku, navštevujeme štátne rehabilitácie v Tetise, no posun je doslova minimálny. Chceli by sme absolvovať rehabilitačný pobyt v Axise v Piešťanoch. A však tieto rehabilitačné pobyty sú finančne náročné. Jeden 10-dňový pobyt, ktorý potrebuje, stojí 2890€. Potrebovali by sme ich absolvovať aspoň 2-3x do roka. Budeme však vďační ak sa nám podarí vyzbierať peňiažky aspoň na jeden. 

Je to náročná cesta a dlho som rozmýšlala so žiadosťou o pomoc, ale čo neurobíme pre svoje deti, však. Preto Vás veľmi pekne prosím o finančnú pomoc, aby aj Marko mohol behať za svojim starším bračekom. A žiť najviac plnohodnotný život aký môže. Ďakujeme.

Aktualizácie

Srdečne ďakujeme9. júl 2024

Dobrý deň prajeme,

chceli by sme sa veľmi pekne poďakovať, za neskutočne rýchle vyzbierané financie pre Marka na rehabilitácie. Ďakujeme všetkým darcom, ktorí sa podieľali na pomoci. Veľmi si to vážime a nikdy nezabudneme. Je krásne vidieť, ako sa pre dobrú vec dokážeme my ľudia zomknúť.

Nakoľko nám ešte písalo viacero ľudí, že by ešte radi pomohli, boli by sme radi, ak by sa dala suma navýšiť. Financie by sme použili na doplnkové rehabilitácie vo Zvolene v Mini rehab, kde by sme mali možnosť cestovať pravidelne, tiež za kvalitným cvičením. Na cestu spojenú s tým, a na očné vyšetrenia, ktoré absolvujeme v Bratislave. Čaká nás dlhá cesta, ale pevne veríme, že to s vašou pomocou dokážeme. 

Ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?