Menu

Pomoc pre Juliánu Kohútovú v bdelej kóme

Trvanie výzvy: 26. apríla 2021 - 26. apríla 2022

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je zabezpečiť nákladnú finančne náročnú rehabilitáciu v zahraničí, aby sa Juliáne zlepšil zdravotný stav a mohla sa zaradiť do plnohodnotného života.

Príbeh

Pomoc pre Juliánu Kohútovú v bdelej kóme

Synček Martinko a manžel Lukáš na mňa čakajú doma.

Prosba o pomoc na zabezpečenie dlhodobej finančne nákladnej intenzívnej rehabilitácie pre Juliánu.
Juliána Kohútová je 31 ročná mladá mamička z Prešova, ktorá má s manželom Lukášom iba 1 ročného synčeka Martinka.

V roku 2016 podstúpila prvú operáciu srdca, kde jej odstránili aneuryzmu aorty a vykonali plastiku aortálnej chlopne. V júli 2020 sa im narodilo vytúžené dieťa - synček Martinko. V decembri 2020 sa zúčastnila plánovanej kontroly srdca vo VÚSCH Košice. Tu jej diagnostikovali zhoršenie činnosti operovanej aortálnej chlopne, vykonali ďalšie potrebné vyšetrenia. Na základe nepriaznivých výsledkov podstúpila dňa 26. januára 2021 druhú operáciu mladého srdiečka – reoperáciu, pri ktorej jej vykonali implantáciu umelej aortálnej chlopne. Po 13. dňoch od operácie bola prepustená z nemocnice do domáceho liečenia. Stihla podľa odporúčania z lekárskej správy, navštíviť už len obvodnú lekárku, aby si zabezpečila lieky.

Dňa 11.2.2021 však v skorých ranných hodinách si jej manžel všimol, že Juliána už nedýcha. Snažil sa urobiť všetko pre záchranu svojej milovanej manželky oživovaním. Oživiť sa ju nakoniec podarilo až privolanej RLP. Následne bola Juliana prevezená na ARO do Fakultnej nemocnice v Prešove. Aj tu však jej stav počas hospitalizácie nebol stabilný, viackrát sa zhoršoval a bola viackrát resuscitovaná. Juliána odvtedy ostala v bdelej kóme.

Manžel ostal so synom na materskej dovolenke a spolu s rodinou by sme sa v tomto jej stave /dýcha len pomocou tracheostomie/ nedokázali sa o ňu plnohodnotne postarať.
Jediným možným riešením bolo po prepustení z nemocnice, len dočasné umiestnenie v hospici. 
Jej zdravotný stav si však vyžaduje špeciálnu rehabilitačnú liečbu až v zahraničí, kde jej lekári a rehabilitační pracovníci môžu pomôcť, aby sa mohla vrátiť do plnohodnotného života k synčekovi a manželovi.
Obracali sme sa na rôzne rehabilitačné centrá na Slovensku, ale tie, žiaľ pacientov v takomto stave neprijímajú. Tak sme boli nútení hľadať pomoc v zahraničí, odkiaľ nám prichádzajú pozitívne správy, že ju môžu prijať na intenzívne rehabilitácie /Švajčiarsko, Rakúsko/. Tieto sú však pre rodinu finančne veľmi nákladné, tak sme oslovili ešte Centrum pre funkčnú rehabilitáciu v Krakowe. V tomto centre sa tiež zameriavajú na pacientov v bdelej kóme, prinavracaju im schopnosť obnoviť poškodené funkcie tela, sú zaznamenané pokroky u pacientov už po mesiaci. Cena pobytu v tomto centre mesačne sa pohybuje okolo 6500€, je však prijateľnejšia oproti ostatným.

Veríme, že vďaka tomuto pobytu začne, tak ako aj ostatní, napredovať. Vieme, že to bude dlhá cesta, no nevzdávame sa.

Prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc, aby mohla Juliána absolvovať potrebnú rehabilitačnú liečbu v zahraničí, ktorá je veľmi dôležitá pre jej ďalší život.

Veríme že aj s vašou pomocou sa nám podarí umožniť jej zrealizovať túto rehabilitačnú liečbu a bude sa môcť vrátiť k rodine.

Ďakujeme vopred všetkým ochotným pomôcť, ktorí tak prispejú k jej napredovaniu v uzdravení.
Túto výzvu podporíte aj zdieľaním.

Za vašu ochotu pomôcť Juliáne vopred úprimne ďakuje Juliánina rodina.

Aktualizácie

Pomoc pre Juliánu Kohútovú v bdelej kóme31. dec 2021

Milí priatelia, chceme sa s vami podeliť nielen o Julkine malé pokroky, ale aj  predovšetkým sa vám poďakovať za doterajšiu pomoc a podporu. Dodáva nám silu, keď vieme, že sme v mysliach a dušiach všetkých vás. Vďaka vám sme jej mohli zabezpečiť zatiaľ dva rehabilitačné pobyty.
Po absolvovaní dvojmesačného pobytu v poľskom rehabilitačnom zariadení Votum absolvovala ešte mesačný pobyt v Piešťanoch v rehabilitačnom zariadení Axis. V oboch zariadeniach absolvovala rehabilitačno relaxacny pobyt, kde sa jej dostalo perfektnej starostlivosti, za ktorú ďakujeme celému tímu zamestnancov a aj jej starostlivym opatrovateľkam, ktoré sa o ňu s láskou starali.
Teraz vianočné sviatky trávi so svojimi najdrahšími, ktorým sa svojským spôsobom snaží prerozprávať svoje pocity a predviesť pokroky v pohyboch rukami a nohami zatiaľ len na posteli.
Naša cesta je ešte dlhá, náročná.Napriek tomu je plná dobrodincov kráčajúcich s nami, ktorým sme vďační za každú podporu na našej ceste, za pre nás zatiaľ aj malými Julkinymi pokrokmi. Sú lepšie, inokedy horšie dní, no nevzdávame v napredovaní.
V budúcom roku chceme pokračovať v rehabilitaciach, podľa možností už v spomínaných zariadeniach, podľa termínov, ktoré nám ponuknu.
Ďakujeme všetkým známym a neznámym ľuďom, ktorí nám akokoľvek pomohli a naďalej pomáhajú.
Prajeme vám úspešný štart do nového roka, veľa síl, nech zdravia a šťastia máte stále, z celého srdca praje Julkina rodina


Pomoc pre Juliánu Kohútovú v bdedej kóme 15. sep 2021

Juliána po 7. mesiacoch od upadnutia do bdelej kómy nastúpila na pobyt do Centra funkčnej rehabilitácie VOTUM Krakow. V tomto špecializovanom zariadení potrebuje absolvovať dlhodobú intenzívnu rehabilitáciu. Potrebuje odstrániť spazmy, ktoré nadobudla po upadnutí do bdelej kómy, postaviť sa na nohy, naučiť sa ovládať svoje telo, piť, prijímať potravu.To všetko, čo potrebuje môže dosiahnuť iba dlhodobou intenzívnou rehabilitáciou, ktorá je pre ňu veľmi dôležitá, bez nej sa nemôže vrátiť k svojmu milujúcemu manželovi a 1. ročnému synčekovi Maťkovi.


Ďakujeme Vám všetkým, ktorí ste prispeli na jej liečbu. Veríme, že za pomoci ľudí so šľachetným srdcom, pomocou Vašich štedrých darov sa nám pre mladú mamičku Juliánu podarí zabezpečiť špecializovanú starostlivosť čo najdlhšie.

Ďakujeme z celého srdca za Vašu pomoc Juliáne.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?