Menu

Nádej pre Tamarku

Trvanie výzvy: 26. mája 2021 - 31. decembra 2021

Cieľ výzvy

vyšetrenie a terapie u Dr, Vela vo Varšave, delfinoterapia v Athenach v Grecku, logopedické pomôcky, program - zakúpenie komunikačnej aplikácie v plnej verzii do tabletu ,

Príbeh

Nádej pre Tamarku

Ďakujeme za každú pomoc pre našu Tami - posuňme ju spolu čo najbližšie k samostatnému životu

      Naša Tamarka má už 15 rokov. Veľmi to letí.... Ešte nedávno bola malé bábätko. Síce mala pri narodení problémy, nevedela sama dýchať, museli ju prevážať ako niekoľkohodinové bábo do inej nemocnice, do iného mesta, lebo v celej Bratislave nebol pre ňu voľný inkubátor. Ale už vtedy bola veľká bojovníčka. Z veľmi zlých prognóz sa našťastie ako tak vystrábila , aj vďaka cvičeniu, rehabilitáciám a výživovým doplnkom.

     Ale keď mala 3 roky, prišla zdrvujúca diagnóza - detský autizmus. Zrútil sa nám svet, ale len na chvíľu. Bohužiaľ v tej dobe sme nemaii skoro žiadne informácie, čo táto diagnóza obnáša, nemali sme sa s kým poradiť, nepoznali sme iných  rodičov autistických detí .... špecialistov v tej dobe bolo ako šafránu...

   Napriek všetkému sme začali so všetkými dostupnými terapiami, ktoré sme mali k dispozícii... od logopédie, cez hypoterapiu, canisterapiu , drahé výživové doplnky dovážané zo zahraničia, skenar terapiu, oxygenoterapiu, biofeedback , plávanie atd. Všetky tieto terapie sme si platili sami, mesačne sa náklady na jej terapie a výživové doplnky pohybovali od cca 300 eur až po 1000 eru mesačne, záležalo od intenzity a samozrejme našich možností.

    Avšak sme ešte stále nevyčerpali všetky možnosti, ktoré by jej mohli zlepšiť zdravotný stav aspoň natoľko, aby mohla samostatne fungovať v komunitnom centre, v bývaní s dohľadom .... namiesto toho, aby skončila na psychiatrickom oddelení.

   Tamarka je momentálne neverbálna, ale vytvára si vlastné gestá, veľmi sa snaží komunikovať,  učí sa používať tablet, aby vedela aspoň takto komunikovať, je veľmi citlivá, miluje hudbu, učí sa písať , počítať .... za posledné 3 roky urobila velikánske pokroky ... /každý malý krôčik je pre nás výhra v lotérii/ ...  a to nás ženie vpred, aby sme nepoľavovali a pomohli jej, kým má ešte šancu posúvať sa stále dopredu.

     Práve to je dôvod, prečo Vás chceme poprosiť o pomoc pre našu milovanú Tami. Sú ešte terapie, ktoré by mohla absolvovať, napr. vyšetrenie a terapie u Dr. Vela, ktorý sa venuje handicapovaným deťom, ktorý má výborné výsledky aj u teenagerov. Nastupujeme na prvé terapie 25,06,2021.

     Tamarka veľmi túži aj plávať s delfínmi, veľmi rada pláva, miluje more, delfinoterapia je ďaľšia terapia, ktorá nám dáva nádej na  verbálnu reč, ale aj tieto treba absolovať niekoľkokrát . Prvú delfinoterapiu budeme absolvovať toto leto v auguste v Atenach v Grecku. 

   Takisto aj  terapie v hyperbarickej  komore sú pre autistické deti veľmi sľubné.  ale aj tu je žiadúce absolvovať túto terapiu 5 krát po 10 sedení. Tami má uskladnenú aj svoju pupočníkovú krv v Eurocore, ďaľšou terapiou je transplantácia kmeňových buniek ....

Je toho ešte veľa, čo by sme chceli a mohli urobiť pre našu Tami, ale bohužiaľ úver už nedostaneme a financie máme už len na rozbehnuté pravidelné terapie a výživové doplnky.  Ja ako matka som s ňou na opatrovateľskom príspevku a jediný, kto u nás pracuje je manžel. 

Budeme naozaj vďační za každú, aj maličkú pomoc. 

ĎAKUJEME za našu TAMI :-) Ďakujeme, pretože Nádej umiera posledná ...


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?