Menu

Náš boj s Duchennom

Trvanie výzvy: 17. júna 2021 - 31. augusta 2021

Cieľ výzvy

Absolvovanie rehabilitacií a podporných terapií

Autor výzvy

Príbeh

Náš boj s Duchennom

Sme rodičia pätročného syna, ktorý trpí závažným nervovosvalovým ochorením. Touto cestou sa na Vás obraciame so žiadosťou o pomoc.

Oliverko v lete oslávi 5 rokov. Je to vytúžené dieťatko,  ktorému osud do vienka nadelil silného nepriateľa.  Od narodenia zaostával v pohybe za rovesníkmi.  V 11 mesiacoch sme na základe neurologického vyšetrenia boli hospitalizovaní v nemocnici s podozrením na svalovú dystrofiu. Boli vykonané odbery aj na genetické vyšetrenie.  Po 1,5 roku sme sa dozvedeli výsledok, ktorý  diagnózu potvrdil. Počas nekonečného čakania sme však stále dúfali,  že to nemôže byť pravda.... odvtedy sa začal náš boj. Diagnóza znela Duchennova svalová dystrofia s nonsense mutáciou. Je to genetické ochorenie pre ktoré je typické ochabovanie svalstva od útleho veku. Nevyliečiteľné  ale liečitelné ochorenie. Najdôležitejšie sú pravidelné rehabilitácie, ktoré sú dopĺňané medikamentóznou liečbou, ktorá spomaľuje prejavy ochorenia. Oli pravidelne rehabilituje od prvých mesiacov svojho života, cvičenie je pre nás dennou rutinou. Okrem toho viackrát do roka absolvujeme rehabilitačné pobyty. 

Oliverko je zvedavý chlapček so širokým úsmevom na perách. Napriek svojmu ochoreniu je stále v pohybe. Má obrovskú vôľu napredovať čo je pre nás ako rodičov veľký hnací motor. Ak sa rozhodnete pomôcť  nám v našom boji, finančné prostriedky budú využité na pokrytie rehabilitácií a doplnkových terapií. Úprimne ďakujeme za Vašu pomoc, ktorú si nesmierne vážime ako rodičia pre ktorých je ich dieťa všetkým.  

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?