Menu

Auto

Trvanie výzvy: 20. augusta 2021 - 20. augusta 2022

Cieľ výzvy

Osobné motorové vozidlo

Autor výzvy

Príbeh

Auto

AUTO PRE NAŠE SLNIEČKO

Laurika sa narodila predčastne v 33tt. Je z dvojičiek , no žiaľ druhé dietaťko neprežilo - syndróm umierajúceho dvojčaťa. Keď sa narodila merala 38 cm a vážila 1470g . Bol to taký malý drobček. Dva mesiace sme si nemôhli vziať domov pretože bola veľmi maličká a bola v inkubátore , aby pribrala aspoň na 2200g kedy sme si malý batôžtek šťastia môhli vziať už konečne domov. Bol to najkrajší deň nášho života. Boli sme celá rodina konečne pokope.

Po čase ,keď mala Laura 7 mesiacov , začali sa peukazovať následky predčasného pôrodu.Opakovane sme bolli s nasím slniečkom hospitalizovaný na detskom oddelení. Začali problémy s dýchaním . Odporúčili nás na pľúcnu ambulanciu. Po návšteve u pneumológa v mieste nášho bydliska sme boli veľmi sklamaný , nakoľko lekár nás odbyl s tým , že keď ja ako matka mám ťažkú astmu , tak ju musí mať automaticky aj dcérka. Veľmi nás lekár sklamal lebo viac nič neriešil. Po zlých skúsenostiach s dotyčným lekárom , sme začali pátrať na internete a hľadať lepšiu pneumologickú ambulanciu. Nakoniec sa nám to aj podarilo v Dolnom Smokovci , čo je cca 140 km od nášho miesta bydliska , ale čo neurobíte pre svoje jediné vytúžené dietatko. Hneď nás hospitalizovali. Zotrvali sme tam vyše 2 týždňov. Spravili neskutočné množstvo vyšetrení , kde potvrdili astmu ťažkého stupňa. Hneď nasadili liečbu . Liečba však nezaberala a opakovane sme sa liečili v nemocnici a neraz aj na JIS-ke na kyslíku. K liekom pridali aj ťažké lieky - kortikosteroidy , ktoré poškodili Laurike kosti. Diagnostikovali jej Osteoporózu. Postupom času ako Laurika rástla , pridružilo sa množstvo diagnóz . Navštevujeme diabetológa-endokrínológa kôli nízkemu vzrastu , kde si dennodenne pichá Laurika rastový hormón aby rástla, má nebezpečné hypoglykémie - ktoré sú životohrozujúce. Navštevujeme kardiológa kôli respiračnej arytmii a lekár kontroluje srdiečko aby na rastovom hormóne nenarástlo viac ako by malo. Na gastroenerológiu chodíme kôli bolestiam bruška , kde Laurike potvrdili gastroezofálny reflux a histamínovú intoleranciu , čiže musíme dodržiavať dve diéty. Je to veľmi obtiažne , ale snažíme sa . Na očnom museli nasadiť okuliarky , kde už teraz má dioptrie cez+4 .Na neurológiu chodíme s ložiskami na mozgu - pri narodení mala krvácanie do mozgu , bazilárnu migrénu - s poruchami pamäti. Cievna ambulancia jej lieči cievy na pravej nožičke. Ortopédia , kde tiež ležala opakovane na infúziach , kôli silným bolestiam v krížovej oblasti a v Bratislave na ortopédií v decembri 2020 jej operovali ľavú nožičku s tým , že tento rok v októbri ju čaká operácia druhej nôžky.A nakoniec pneumolódia v Dolnom Smokovci jej liečia ťažkú astmu , silné alergie , je po operácií nosných dutín , nízku imunitu a tracheálny bronchus.

Veľa sme si už spolu preskákali , ale pre zdravie našej jedinej dcérky , spravíme všetko .

Po finančnej stránke je to horšie , nakoľko ja som na plnom invalidnom dôchodku - mám ťažkú astmu , CHOCHP , cukrovku na inzulíne , voperovaný shunt v hlave  a veľa iných diagnóz.Manžel je na čiastočnom invalidnom dôchodku kôli astme a chrbtici a pracuje pomimo ako skladník a vodič VZV.

Veľmi veľa cestujeme a tým že Laurika má slabú imunitu a hypoglykémie veľmi by nám uľahčilo cestovanie po nemocniciach a lekároch auto . Jedno auto sme už mali no žiaľ nevyhovovalo po technickej stránke na dlkšie trasy , čo my cestujeme , darovali sme ho ďalej.

Je ťažké sa starať o choré dieťa , kde väčšinu financií minie človek na lieky , pobyty v nemocniciach , preto chceme týmto spôsobom požiadať o pomoc .

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?