Menu

Rehabilitácie pre Jožinka

Trvanie výzvy: 31. augusta 2021 - 31. augusta 2022

Cieľ výzvy

Zabezpečiť potrebné rehabilitácie v Hendi centrum

Autor výzvy

Príbeh

Rehabilitácie pre Jožinka

Môj sen je chodit

Všetko sa to začalo 15.10.2013

Velmi sme sa tešili na Naše prvé bábätko.Do pôrodu bolo všetko v poriadku.Všetko sa to zmenilo až pri pôrode.Nastali komplikácie.Doktormi bola zle stanovená budúca hmotnost dietata-pomýlili sa viac ako o kilogram.Jožko mal byt odrodený cisársým rezom a nie prirodzenou cestou.Kedže bol velký sa zasekol v rodidlách a musel byt vytahovaný pomocou vex pumpy.

Jožinko pri narodeni nedýchal,neplakal,mal velmi škaredé poranenie na pravej strane hlavičky a s lavou ručičkou vôbec nehýbal.Hned po narodení bol prevezený do FN Trenčín na oddelenie rizikových novorodencov.Po dvoch týždňoch od pôrodu Nám ho konečne pustili domov.Najkrajší pocit pre mamu,ked si môže objat svoje dieťa bez akejkoľvek hadičky.

Vzhľadom ku jeho zdravotnému stavu sme museli začať cvičiť Vojtovu metodu,aby si spevnil svalstvo na celom tele ,ale hlavne ručičku.Naše prvé neurologické kontroly nedopadli vôbec dobre.Ošetrujuca doktorka Nám oznámila,že Jožko bude zrejme ležiaci.Odporučala Nám rôzne rehabilitačné pobyty na rozvoj jeho telesnej a duševnej stránky.

Diagnoza-Detská mozgová obrna -ťažká kvadruspastická forma. Stp.ťažkej perinatálnej cerebrálnej lézii.V.s. lézia pl.brachialis-zmiešaný typ.Psychomotorická retardácia -kineziologický na urovni 2. trimenomu.Infantilná myoklonická epilepsia.Inkontinencia uplná moča a stolice 3 stupeň.

Jožko pravidelne cvičí,chodí na logopédiu,hipoterapiu,canisterapiu.Máme za sebou cvičenia v Tetis-Dunajská Lužná.svetielko Trenčín,Adeli Piešťany,Hendicentrum Piešťany.Veľa krát všetko preplače,ale výsledky sú krásné.Z ležiacej bábiky je teraz krásny chlapček,ktorý si dokáže sám sadnut ,pretočí sa na bruško,začal loziť,zodvihne sa na kolienka.Má za sebou 1.ročník v Špecialnej škole.Toto už je pre Nás veľký úspech.Ešte musíme poriadne spevniťnôžky aby ich začal používať.Za toto všetko ,čo Jožko dokázal dakujeme hlavne Vám,lebo Nám pomáhate.

Chceli by sme Vás poprosit o finančnuna pomoc na dalšie potrebné rehabilitácie.je to veľmi ťažké,ale urobíme pre Jožka maximum.My pevne veríme,že raz bude Jožko bežkať.je to Naše slniečko.

Aktualizácie

Rehabilitácia15. aug 2022

Jožinka čaká rehabilitácia v Hendicentre.Veľmi pekne Vám ďakujeme za Vašu pomoc.

Ďakujeme zo srdiečka7. júl 2022

Ďakujeme,že Jožka podporujete aj kúpou anjeličkov.Veľmi radi ich pre Vás vyrobíme.

Krásnú Veľkú noc prajeme18. apr 2022

Milí darcovia.Prajeme Vám krásnú Veľkú noc a ďakujeme Vám za každú jednu pomoc.

Ďakujeme15. mar 2022

Jožiko natúpil na  ďalší rehabilitačný pobyt.Veľmi pekne Vám ďakujeme za pomoc.

Ďakujeme15. feb 2022

Veľmi pekne Vám ďakujeme za pomoc pre nášho Jožka.Vďaka Vám môže pravidelne cvičiť.Podporiť ho môžete aj kúpou kľúčeniek.Ktoré pre Vás s láskou vyrobíme.Prajeme Vám krásný dník.

Pozdravujeme16. jan 2022

Milí naši darcovia.Prajeme Vám všetko dobré do Nového roka.Tento rok by sme chceli s Jožkom cvičiť čo najviac kedže má ešte slabé nožičky.Dáme do toho všetko aby sa na ne aspoň postavil.

HendiCentrum15. dec 2021

V pondelok sme zahájili náš štvrtý a zároveň posledý pobyt v Hendicentre v tomto roku.Veľmi pekne Vám ďakujeme za pomoc a prajeme Vám krásne Vianoce.

Ďakujeme 15. nov 2021

Vďaka Vám Jožko pravidelne cvičí v Henicentre .Veľmi pekne ďakujeme za každý jeden príspevok .Moc si to vážim a verím,že sa Jožko každým cvičením posunie o krôčik vpred.

Všetko najlepšie15. okt 2021

Jožinko má dneska krásných 8 rôčkov.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?