Menu

Pomôžme Miškovi na nôžky

Trvanie výzvy: 20. septembra 2021 - 20. septembra 2022

Cieľ výzvy

liečba a operácia vo Viedni

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Miškovi na nôžky

Môj synček Miško sa nám mal narodiť ako úplne zdravé dieťatko. Po narodení sme zistili, že trpí vrodeným ochorením - Pes equinovarus congenitus. Touto cestou by som Vás chcela požiadať o pomoc pri jeho liečbe a postavením Miška na nohy.

Dobrý deň,

som mamou malého Miška ešte len krátko, narodil sa nám v auguste 2021. Miško je naše prvé vysnívané dieťatko, ktoré z celého srdca milujeme. Celé tehotenstvo som mala ukážkové výsledky a aj sono vždy prebehlo bez viditeľných odchýlok. Pán doktor vždy s úsmevom pri každej poradni odvetil lepšie výsledky by ste si ani nemohli priať, ste ako stvorená na tehotenstvo a vynosenie zdravého dieťatka. Šok prišiel hneď na sále v nemocnici, po pôrode. Keď mi ho priniesli po prvotných vyšetreniach späť, doktor zahlásil: ,,Chúďatko malé čo to máš s nôžkami". Miškovi diagnostikovali ochorenie : Pes equinovarus congenitus. Nožičky sú nepohyblivé, smerujú nadol a sú zrotované dovnútra. V momente sa mi zrútil celý svet. Moje dieťa nebude môcť chodiť? Ako sa to mohlo stať? Nikto v rodine nemal žiadne komplikácie ani vážnejšie choroby. Po neúnavnom pátraní a hľadaní pomoci sme zistili, že náš synček má možnosť na plnohodnotný život a je možnosť vyliečenia. Potrebujem podstúpiť liečbu a operáciu v zahraničí, čo je finančne náročné, keďže momentálne žijeme z manželovho platu a ja som na materskej dovolenke. Najúspešnejšou metódou pri liečbe tejto diagnózy je “Ponsetiho metóda“, ktorej úspešnosť by mala byť okolo 90%. 

Touto cestou by som Vás chcela vyzvať a poprosiť o prispenie na Miškovu liečbu, za každé jedno euro Vám z celého srdca vopred ďakujem.

Ja, mama Renáta.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?