Menu

S vašou pomocou má 5 mesačná Aurélka šancu zvíťaziť nad chorobou

Trvanie výzvy: 29. októbra 2021 - 29. októbra 2022

Cieľ výzvy

Rehabilitácie, výživové doplnky a lieky, terapia kmeňovými bunkami pre Aurélku, kyslikový koncentrátor a zariadenie na detekciu epileptických záchvatov

Autor výzvy

Príbeh

S vašou pomocou má 5 mesačná Aurélka šancu zvíťaziť nad chorobou

Aurélka je bábätko, ktorému sa v treťom mesiaci života v dôsledku silných epileptických záchvatov a ďalších ochorení zastavil psychomotorický vývoj. Prosíme Vás o finančnú pomoc určenú na rehabilitácie, ktoré ju posúvajú vpred a pomáhajú jej bojovať s epilepsiou.
Veľmi pekne Vám ďakujeme za finančnú pomoc.

Zdravím všetkých dobrých ľudí,

moje meno je Aurélka a narodila som sa ako vytúžená parťáčka k svojej trojročnej sestričke. Teraz mám päť mesiacov. Do mojich troch mesiačikov bolo všetko v poriadku a všetci sme sa spolu veľmi tešili. Avšak potom som dostala prvý epileptický záchvat. Následne sa záchvaty rozbehli a ja som sa zastavila v psychomotorickom vývoji. Taktiež mi bol diagnostikovaný hypertonus s hyperreflexiou, torticollis, veľmi mi utekajú očká (konvergentný konkomitantný strabizmus). Zistili mi priestrannejšie bočné komory na mozgu a problém s hypofýzou (ektopia neurohypofýzy s filiformnou stopkou). Okrem toho mám podozrenie na cystickú fybrózu. Zatiaľ ma najviac trápia epileptické záchvaty, ktoré trvajú až niekoľko minút, strácam pri nich vedomie, celé telíčko mám v kŕči a trpím nedostatkom kyslíka.

Každý jeden epileptický záchvat ma vždy vráti vo vývoji späť. Prestala som sa na svet usmievať a reagovať dokonca aj na maminku. Nedokážem sledovať ani chytať hračky, o pohybových schopnostiach, ktoré by som mala už ovládať zatiaľ len vytúžene snívam. Jednoducho som ešte len na začiatku a už vo všetkom veľmi zaostávam za rovesníkmi.

Ujo doktor mi povedal, že keď budem veľa rehabilitovať, mohla by som sa úplne vyzdravieť.

Moji rodičia sa snažia využiť všetky dostupné možnosti ako mi pomôcť, napríklad rehabilitačné pobyty v zahraničí. Zatiaľ som absolvovala jeden, po ktorom sa mi čiastočne znížil počet záchvatov, ostala som živšia a už sa trošku aj usmievam. Pobyty by bolo potrebné absolvovať niekoľkokrát do roka. Taktiež mi pomáhajú rehabilitácie na ambulantnej báze, ktoré musím podstúpiť každý týždeň.

Hoci sa všetci moji blízki snažia financovať mi rôzne rehabilitácie, je to veľmi náročné. Preto Vás touto cestou prosím o finančnú pomoc na terapie, ktoré by mi mohli pomôcť posunúť sa čo najviac vpred a možno ma aj úplne vyliečiť. Verím, že aj vďaka Vašej podpore sa raz budem môcť hrať so svojou sestričkou a kamarátmi, žiť šťastne a naplno ako iné zdravé deti.

Pomôžte mi prosím splniť si sen o zdraví. 

Budeme Vám vďační za každé jedno euro, ktoré moji rodičia použijú čo najlepšie.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?