Menu

Pomoc pre Natáliu na liečbu kmeňovými bunkami

Trvanie výzvy: 8. novembra 2021 - 4. júla 2022

Cieľ výzvy

Vyzbierať finančné prostriedky na liečbu kmeňovými bunkami v Rusku.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Natáliu na liečbu kmeňovými bunkami

Týmto Vás chcem poprosiť o finančnú pomoc , aby som mohla plnohodnotne žiť.


Zdravie je tá najdôležitejšia vec v živote.

Volám sa Natália a mám 18 rokov. Ja bohužiaľ nemám to šťastie byť zdravá.

Narodiť sa do neúplnej rodiny nie je nič nezvyčajné.Vyrastať len s mamou bolo super,  kým si nenašla priateľa, prvé tri roky boli fajn, ale potom sa veci zmenili.

Občas som si poplakala a na druhý deň bolo dobre. Na bezstarostný tínedžerský život som musela zabudnúť. Pomáhala som mamine starať sa o dvoch mladších súrodencov.

A potom jedno ráno som vstala pozrela do zrkadla a zistila, že moja tvár nie je v poriadku. Kútik pier na pravej strane zdvihnutý , kútik pravého oka spadnutý... Bolela ma hlava, hovorím si ,,Asi som zle spala ". Mama neváhala a zobrala ma na pohotovosť, vraj obrna lícneho nervu, hospitalizovali ma v Žiline a ja som verila, že za pár dní budem v poriadku.

Na druhý deň mi spravili lumbálnu punkciu a potom mi oznámili, že musím ísť do Bratislavy na Kramáre. Tam som absolvovala dva týždne rôznych vyšetrení a stále verila, že sa vrátim domov zdravá.

Po návrate domov ma mamina zavolala do kuchyne, že sa musíme porozprávať. Začala hovoriť o tom, že nie každý je zdravý. Vedela som ,že sa niečo deje. Síce som ešte nevedela čo mi je, ale hneď som sa rozplakala.Zrazu som mala nevyliečiteľnú chorobu Sklerózu multiplex. V ten deň sa komplet zmenil môj život , moje sny a moje priority. Mala som 15 rokov a snívala som o živote.

Lekári mi nastavili liečbu, ktorá síce zaberala, ale komplikácie prichádzali často. Kráčala som a zrazu som spadla, lebo ma zradili nohy, odpadla som na ulici , neudržala som v ruke pero, ochrnula mi časť tváre, prestala som si cítiť ruku. Pri každom takomto ataku nasledoval pobyt v nemocnici kde mi lekári pomohli, rehabilitovala som a snažila vrátiť sa do školy.

Bohužiaľ po dvoch rokoch lieky prestali zaberať, nasadili novú liečbu, po pol roku kontrolná magnetická rezonancia a znova zlá správa, ochorenie progresuje. Čo ďalej ?

Zostáva mi posledná možnosť a tou je transplantácia kmeňových buniek v Moskve. Čo to vlastne v skratke je? V Rusku odoberú moje vlastné kmeňové bunky. Podstúpim chemoterapie. Keď budú “čisté vrátia mi ich naspäť do tela. Moja imunita skončí na bode malého bábätka. A domov sa vrátim “zdravá”. 

Slovo zdravá znie úžasne ,len je tu menší problém, liečba  stojí 50000 € plus náklady na cestu a pobyt v Moskve.  S mamou Jankou a  dvoma súrodencami žijeme v sociálnom byte. Mama má tri práce, aby nás uživila. Nemáme šancu našetriť takéto peniaze. Dnes snívam o tom ,že po návrate z Moskvy budem viesť normálny život a veľmi túžim študovať medicínu. Prosím pomôžte mi splniť môj sen vyzdravieť. Ďakujem za každý príspevok veľmi si to vážim.


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?