Menu

Veronika

Trvanie výzvy: 12. decembra 2021 - 12. decembra 2022

Cieľ výzvy

pobyty v kúpeľoch, výživové doplnky, drogéria

Autor výzvy

Príbeh

Veronika

Pre Veroniku ,aby ju menej boleli nohy

Toto je Veronička.  Dievčatko s Dovnovým syndrómom, autizmom.

Jej príbeh v knihe života sa začal písať pred 22 rokmi keď prišla na svet predčasne s váhou 1,85 kg a s diagnózou Downov syndróm. Narodila sa s chorým srdiečkom a so zlými prognózami. Dve operácie srdca podstúpila keď mala 1 rok. Dodnes však užíva lieky od kardiológa.

Keď mala 11 rokov ku všetkým jej problémom sa pridal ešte aj   autizmus. Vtedy prestala rozprávať a uzatvorila sa do svojho sveta. 5 rokov užívala lieky od psychologičky. Doteraz Veronika nepovie ani jedno slovo. V jej dvanástich rokoch života ju začali bolieť nohy. Zapaľovať sa jej. S nohami chodievame k reumatológovi a k ortopédovi. Nosí len ortopedickú obuv. Napriek svojmu handicapu sa Veronika vie tešiť zo života.Rada si kreslí. Má rada hudbu. Hrá sa s farebnými šnúrkami , ktoré si ani nepustí z ruky. Kúpe sa s nimi, zaspáva s nimi.Teší sa keď môžme ísť na pobyty do kúpeľov v Dudinciach. Pobyty v týchto kúpeľoch jej nohám veľmi pomáhajú a Veronika sem chodí s veľkou radosťou.

Chcela by som vás poprosiť milí darcovia o vašu pomoc pre moju Veroniku. Každý jeden príspevok si veľmi vážime.

Veľmi pekne ďakujeme aj darcom, ktorí už Veroniku podporili.

Veronika s mamou

Aktualizácie

kúpele Dudince máj 202216. máj 2022

Milí darcovia.  Aj vďaka vašim príspevkom mohla Veronika absolvovať liečebný pobyt v kúpeľoch Dudince máj 2022. Veľmi pekne ďakujeme za vašu pomoc a podporu. Veronika vás všetkých srdečne pozdravuje.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?