Menu

Ľudia s dobrým srdcom, pomôžme Beátke

Trvanie výzvy: 14. decembra 2021 - 31. júla 2022

Cieľ výzvy

Realizácia liečby kmeňovými bunkami v Rusku.

Autor výzvy

Príbeh

Ľudia s dobrým srdcom, pomôžme Beátke

SKLERÓZA MULTIPLEX a jej liečba transplantáciou kmeňových buniek (HSCT) v Moskve u Dr.FEDORENKA.
Veľká prosba o pomoc k uzdraveniu.

Volám sa Beáta, mám 44 rokov a stále chuť žiť plnohodnotný život. Ako väčšina mladých ľudí vždy som rada cestovala a spoznávala iné krajiny. Rok 2021 som otvorila vo Veľkej Británii, a presne vtedy sa to stalo. Ochorela som. Zrazu sa mi točil celý svet, následne som skolabovala a stratila rovnováhu. Vôbec som netušila čo sa so mnou deje. Najhoršie na tom bolo, že sa to dialo v čase pandémie keď lekári ordinovali len cez telefón a všetky lety boli zrušené. V tom celom zúfalstve som prosila Slovenskú vládu o pomoc a prevoz domov. Nestalo sa. Skoro po pol roku som sa za asistencie rodinného príslušníka dostala na Slovensko. Strávila som dva týždne v nemocnici, kde mi bola diagnostikovana skleróza multiplex. 

Je to nevyliečiteľne autoimunitne ochorenie,pri ktorom ľudský imunitný systém napáda svoje vlastné bunky. Ide o chronické a progredujuce ochorenie. Z fyzicky zdatneho človeka sa častokrát stáva pacient imobilný a odkázaný na pomoc druhých. 

Dozvedela som sa o možnosti absolvovať unikátnu liečbu prostredníctvom imunoablativnej chemoterapie s transplantáciou kmeňových buniek. Je to aktuálne najslubnejsi terapeutický postup pri roztrúsenej skleróze a iných autoimunitnych ochoreniach. 

Táto liečba sa absolvuje na klinike v Moskve. Po zaslaní vstupného dotazníka som bola zaradená do liečebného programu s nástupom 30.8.2022.

Táto 5 týždňov trvajúca náročná liečba však nie je hradená zdravotnou poisťovňou a jej cena je 45000 eur. 

Chcela by som vás poprosiť o finančnú pomoc pri zbierke na túto liečbu, za čo vám vopred z celého srdca ďakujem, a ďakujem aj za zdieľanie. 

                       "Prosím vás, pomôžte mi byť opäť zdravá "

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?