Menu

Nechcem ten boj prehrať

Trvanie výzvy: 19. decembra 2021 - 19. decembra 2022

Cieľ výzvy

Vyzbieranie finančných prostriedkov na absolvovanie intenzívnych rehabilitácii, kúpu fyzioterapeuti kých pomôcok, liečbu v hyperbanickej komore, liečbu kmeňovými bunkami, výdavky na lieky

Príbeh

Nechcem ten boj prehrať

Život je ako boj, preto treba bojovať a nevzdávať sa..

Moji milí darcovia. 

   Ubehlo už päť dlhých rokov, čo sa život mne a mojej rodine úplne, ale úplne zmenil.
Pamätám si ten deň úplne presne a akonáhle sa blíži deň, kedy som ochrnula doslova v priebehu pár hodín, tak plačem,ako každý rok predtým. Zostala som zrazu neschopná pohybu,bez citu v nohách a s neskutočnými bolesťami. V kútiku duše som verila, že je to len dočasné, no veľmi som sa mýlila??. Keby som tvrdila, že som sa s tým zmierila, tak by som klamala. Nie, s tým sa jednoducho nedá zmieriť. Jediné, čo sa dá, tak je chorobu prijať, zmieriť a spriateliť sa s ňou a hlavne zabojovať, aby sa zmiernili následky.
   Vždy sa niečo,pre niečo deje... Toto obdobie mi veľa vzalo, no aj veľa dalo...Moja choroba ma naučila trpezlivosti, vytrvalosti, bojovnosti,ale aj viere a pokore.
   Predchádzajúci rok bol veľmi ťažký a náročný. K základnému ochoreniu pribudlo nové, veľmi ťažké, kedy mi zlyhal kompletne krvný systém a ja som doslova bojovala o život.?? Ja, rodina a ani lekári netušili, či  tento boj vyhrám. Nespočetné transfúzie krvi, erymasy, plazmy a možno aj bojovnosť organizmu ma vrátilo "späť" . Všetko bolo skomplikované ešte aj tým, že už v tomto období sa rozmáhal na SK nebezpečný Covid-19. V nemocnici bol zákaz návštev a moja rodina nemohla byť pri mne,čo bolo veľmi ťažké. Záver bol: ťažká pancytopénia( ochorenie krvi) , trombocytopénia a útlm kostnej drene. Aby som nemala toho málo, tak krátko po prepustení mi zlyhala pečeň a do toho som dostala aj  zápal pľúc. Takže opäť nemocnica a opäť boj ??. Snáď by aj stačilo, no asi som poriadna smoliarka, tak som dostala ťažkú nekrózu a prišlo pár mesiacov dennodenného, veľmi bolestivého čistenia rany. Tí, čo ma poznajú, vedia...Bolesť, bolesť, bolesť... 
   Vtedy som intenzívnejšie  pociťovala to, že som svoje áno povedala tomu najlepšiemu, najobetovanejšiemu mužovi na celom svete.  Ďalším  hnacím motorom sú moje deti, ktoré predčasne dospeli...No to, s akou láskou mi pomáhajú, to hovorí za všetko. Veria, že ich mama raz bude chodiť.Veľmi ich ľúbim a práve pre nich túžim opäť stáť na nohách. 
Priatelia moji, vážte si život, vychutnávajte si každý jeden deň, hodinu, minútu, sekundu. Żite každý jeden deň  naplno.
   Ja stále verím, stále dúfam, že raz ten môj "štvorkolesový tátoš" bude stáť v kúte a ja pôjdem po  vlastných, aspoň s pomocou barličiek ....?? Ide to veľmi pomaličky, doslova myšacími krokmi, no musím byť trpezlivá, pokorná a hlavne sa nevzdávať. Musím bojovať pre ľudí, ktorí ma ľúbia, veria mi a ja ich nechcem sklamať.
Aj keby to malo trvať rok, dva, päť alebo aj 10, tak moje nohy musia kráčať??

   Rehabilitácie sú finančne náročné, sú však veľmi dôležité, aby sa môj sen stal skutočnosťou.
Na tejto stránke mi už veľmi pomohli, či už kolektív úžasných ľudí z tejto stránky, tak aj množstvo dobrých ľudí a ja som mohla zažiť posun vpred. Preto opäť prosím a verím, že sa nájdu dobrí ľudia, ktorým osud ľudí nie je ľahostajný. Dobro sa dobrom vracia. Za každú pomoc Vám ďakujem. 

Aktualizácie

Rehabilitacie 3. nov 2022

Priatelia, veľmi Vám chcem poďakovať, že som opäť mohla absolvovať neurorehabilitacie v ČR. Napriek sústavnej únave, 24 hodinovým bolestiam, ktoré bohužiaľ spôsobuje moje ochorenie, tak tuzba žiť a byť tu pre svojich najbližších čo najdlhšie ma ženie na sebe pracovať, cvičiť a rehabilitovať. Skvelí fyzioterapeuti mi pomáhajú zvládať následky môjho ochorenia. Aj keď je to tvrdý dril, tak to nechcem vzdať a túžim bojovať ďalej. Najbližšie by som mala tam ísť o mesiac, preto Vás chcem zo srdca poprosiť o pomoc. O pomoc pre ženu, ktorá veľmi túži žiť a byť tu pre svoju rodinu. Za každé jedno euro Vám zo srdca ďakujem. 

Rehabilitacie 27. feb 2022

Moji milí, veľmi Vám chcem poďakovať za to ze môžem opäť rehabilitovať. Moje ochorenie je nevyliečiteľné, poväčšine končiac smrteľne. Každá rehabilitácia mi umožňuje pod dohľadom skúsených fyzioterapeutov život predĺžiť. Je to ťažký boj, no bojujem, kvôli manželovi, mojim deťom a túžim žiť. Každé jedno euro ma posúva opäť absolvovať rehabilitácie a tvrdo na sebe pracovať a čo najskôr sa tu vrátiť. Verím, že s Vašou pomocou sa mi to opäť podarí. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?