Menu

Postavme Tobiaska na nožičky

Trvanie výzvy: 3. januára 2022 - 26. decembra 2022

Cieľ výzvy

Rehabilitácie, rehabilitačné pomôcky

Autor výzvy

Príbeh

Postavme Tobiaska na nožičky

Po príchode na svet neskončil Tobiasko v náručí svojej maminky, ale na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde mu každým dňom pribúdali nové diagnózy. Namiesto prvých radostných chvíľ, kedy si majú rodičia užívať svojho novorodenca, sa u nich začal kolotoč rehabilitácií. „Prvé mesiace boli kritické, ale zvládli sme to“ hovorí mamina malého bojovníka.
Keď mal chlapček 11 mesiacov, dostal kŕče, s ktorými skončil v nemocnici a bola mu potvrdená ďalšia diagnóza - epilepsia. Aj keď mu bola nasadená liečba, pravidelné záchvaty sa stali súčasťou ich života. Tobiaskove diagnózy mu stále nedovolili postaviť sa na nohy. Preto vznikla aj táto výzva, ktorou chcú rodičia zabezpečiť rehabilitačný pobyt pre svojho synčeka, no rodinný rozpočet na to nestačí.
Veľmi pekne ďakujeme.

Dobrý deň som mamička Janka , a chcela by som vas poprosiť o pomoc pre môjho synčeka Tobiaska ktorý sa narodil vrodenou vývojovou vadou. Celé tehotenstvo bolo bezproblémové, no posledný mesiac tehotenstva sa maličký neotáčal. Bol otočený zadočkom kde sa lekári rozhodli že pôjde prirodzenou cestou von. V deň pôrodu po dlhom čakaní sa nakoniec rozhodli pre akútni cisársky rez nakoľko bol zaseknutý v pôrodných cestách . Po pôrode skončil na jiske. Z jisky bol preložený na Kramáre kde mu bola diagnostikovaná diagnóza Dandy Walker variant, Perinatalna asfixia ctp hypotonicky syndróm, apnoicke pauzy, vrodený inšpiračny stridor-susp. Laringo-tracheomalacia, popôrodna asfixia . V 2.mesiaci sme začali rehabilitovať, ale nešlo to tak ako malo. Prvé mesiace boli kritické ale zvládli sme to. Začali sme držať hlavičku až 9.mesiaci. Keď sme mali 11mesiacov dostali sme fibrílne kŕče kde sme skončili na are v nemocnici kde nám bola diagnostikovaná epilepsia. Od vtedy berieme lieky na epilepsiu a máva pravidelne záchvaty pri ktorých omodrieva a nedýcha. Chodíme cvičiť vojtovou metódou pri ktorej chceme získať aby sa postavil na nožičky. Touto cestou vás chceme poprosiť o finančnú pomoc aby sme sa dostali na rehabilitačne centrum Adeli ktoré nehradí poisťovňa  je to pre nás dosť finančne náročné. Za každé zdieľanie by sme vam boli veľmi vďační.

Chceme vás poprosiť o pomoc aby sme mohli pokračovať v rehabilitáciach a dostať sa aj na delfinoterapiu viem že je tu kopec detičiek ako je náš tobiasko ale chceme dosiahnuť aby nám začal chodiť a povedal prvé slová na ktoré veľmi čakáme je to naše slniečko robíme všetko čo je v našich silách no nestačí to pridala sa nám ďalšia diagnóza cukrovka s ktorou nie sme stotožnení. Ďakujeme všetkým ktorí nám prispeli..

Aktualizácie

Dakujeme11. nov 2022

Dakujeme ze moze tobiasko nadalej cvicit velmi si to važime

Dakujeme26. sep 2022

Mili darcovia dakujeme zo srdiecka za vase prispevky

Ďakujeme11. jún 2022

Mili darcovia zo srdiecka dakujeme vdaka vam teras tobiasko je na pobite v rehabilitačnom centre  dakujeme

Tobiaskove 4 narodeniny3. máj 2022

Prave som oslavil svoje stvrte narodeniny dakujem všetkim darcom ktory mi prispeli abi som mohol rehabilitovat  

Dakujeme1. apr 2022

Dakujem za vase dary moc si to vazime 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?