Menu

Prosba o pomoc pre Silvinku s DMO

Trvanie výzvy: 10. januára 2022 - 10. januára 2023

Cieľ výzvy

Rehabilitačné pobyty, aromaterapia, kúpa pomôcok na cvičenie, vitamíny, cestovanie k lekárom, platby za rôzne vyšetrenia,

Autor výzvy

Príbeh

Prosba o pomoc pre Silvinku s DMO

Prosíme o pomoc pre ZTP dievčatko
Našim cieľom je zmierniť následky detskej mozgovej obrny

Ahojte, 

Naš príbeh sa začal hneď ako Silvia prišla na svet. 

Nakoľko som bola tehulka na inzulíne, Silvii po pár hodinách čo prišla na svet začal klesať cukor v krvi bola prevezená na JIS do Bratislavy, kde sa jej pokúšali cukor upraviť na normu ... popri ostatných vyšetrení jej zistili na Sone nález na hlavičke urýchlene jej spravili MR, kde sa potvrdilo Masívne krvácanie do mozgu s opuchom +hydrocefal (v nemocnici bola takmer 2 mesiace) 

Od tej chvíle sme začali cvičiť vojtovu metódu, navštevovať rehabilitačné zariadenie, pravidelne každý týždeň sme dochádzali niekoľko kilometrov na 20min.cvicenie potvrdili jej diagnózu DMO, už v 9mesiacoch ju ohodnotili na 75% ZTP. 

Do jedného roka sa Silvinka nevedela ničoho ani len chytiť ani sa hrať, udržať očný kontakt, vnímať okolie, nevedela rozoznať mamu, otca.. väčšinu dňa prespala a nejavila o nič záujem. Lekári vraveli ze to dobre nevyzerá obávali sme sa ze ostane ležiaca. Nedokázali sme ju nič naučiť chodili k nám terapeuti, ktorí sa jej takisto venovali absolútne nevedela používať ruky a vnímať okolie. 

Keď dovŕšila 1.rôčik(január)  sa začala prvý krát  ,hýbať' používala viac ruky, postupne naberala silu vo februári už pekne sedela, pokračovali sme ďalej v terapiach a  chodili na kontroly k lekárom. 

Momentalny stav je taký, že chodí len s oporou, vníma lepšie no hraje sa a vníma na úrovni ročného dieťatka. Naďalej musíme navštevovať rehabilitácie, lekárov, a podľa odporúčania nakupujeme pomôcky na cvičenie, na zlepšenie jej zdravotného stavu. Budeme dúfať ze čoskoro začne Silvinka chodiť ako ostatné dvojročné deti, budeme i na ďalej bojovať 

Preto  vás znova žiadame o pomoc aj vďaka vám je naše dievčatko tam, kde je ĎAKUJEME 

Aktualizácie

Prvé kroky 26. aug 2022

Chceli by sme sa poďakovať všetkým za podporu, vďaka ktorej naše dievčatko napreduje pred par dnami prišli prvé Krôčiky ??

Vonku aj doma pomaly chodí bez opory všetka snaha sa vyplatila ďakujeme všetkým ľuďom ktorí sú snami ????

V októbri nás čakajú všetky kontroly u lekárov kde silvinka chodí od narodenia držte nám palce  a v decembri nás čaká rehabilitačný pobyt ešte raz ďakujeme ????

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?