Menu

Invalidný kočík pre Ivka

Trvanie výzvy: 17. februára 2022 - 17. marca 2022

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy bude vyzbierať finančné prostriedky na kúpu invalidného kočíku pre Ivanka. Suma 3000 €.

Autor výzvy

Príbeh

Invalidný kočík pre Ivka

Ivanko má šesť rokov a stále pracuje na samostatnej chôdzi. Náš cieľ je, aby raz vedel behať úplne sám, prípadne s barlou, no zatiaľ potrebuje oporou. Používa chodítko, ale jeho nohy vládzu len chvíľu a iba krátku vzdialenosť. Po chvíľke si musí sadnúť, pretože nevládze. Do dnes sme používali kočík pre zdravé deti, ktorý sme si kúpili za pár stoviek, ale už mu je malý. Preto potrebuje nový kočík. A jediná možnosť pre chlapca jeho rozmerov je kúpa invalidného kočíka. Tento kočík bude rásť s ním. Jeho cena v základe, bez podstavca na nohy a bez opierky na ruky je závratná. Približne 3500€. Poisťovňa nám na kúpu kočíka prispeje sumou 400€ A zvyšok?! Verím, že spoločne sa nám podarí vyzbierať potrebnú sumu na kúpu tejto pomôcky pre Ivanka. Ďakujeme každému za pomoc. S pozdravom rodinka Porubcová.

Ivanko sa narodil s vzácnou genetickou chorobou menomNeonatálna hemochromatóza. Boj o život začal vlastne už v brušku počastehotenstva, ale keďže je toto ochorenie na Slovensku takmer neznáme nikto ničnetušil. Po pôrode ho oživovali a nikto nevedel či prežije prvé hodiny. Pre veľmizlý stav ho previezli do UNM kde ležal mesiac v kóme. Vďaka lekáromprežil, no ťažký začiatok spôsobil komplikácie v napredovaní. Dlho bol lenležiaci, naše prvé prevalenie sa na bok prišlo tak neskoro, že niektorí už ajprestali dúfať. Keď všetci rovesníci už behali my sme sa učili len štvornožkovať.Všetko prichádzalo neskôr a nič nebolo zadarmo. Za každým malým úspechombola tvrdá práca. Bolo obdobie kedy sme znakovali, pretože už to vyzeralo, ženebude rozprávať. V troch rokoch vedel povedať len mama a eve. Tak hovorilna jedlo. V štyroch rokoch mu prvý krát do karty napísala neurologičkadiagnózu DMO. Detská mozgová obrna, pretože do vtedy bol všade jeho stavpopisovaný ako po úraze.

Momentálne prežívame jedno z najkrajších období v živote.Náš sen, že Ivanko dobehne svojich rovesníkov sa stáva skutočnosťou. Napriekzlým prognózam vie sám jesť, učí sa rozprávať, vie sa obliekať i keď mu totrvá nekonečne dlho, ale dokáže si dať aj ponožky. Už takmer dva roky nepotrebujeplienky a stále pracuje na chôdzi. Ruky sa snaží zapájať  a veríme, že zvládne už čoskoro aj písať.Vďaka svojej mentálnej zdatnosti sa dostal zo špeciálnej škôlky do bežnejmaterskej školy a už v septembri bude prváčik. V škole budepoužívať invalidný vozík, ale sú miesta kde sa nám ide lepšie s kočíkom.Kočík je praktickým pomocníkom na prechádzku do mesta, prírody, alebo na nákup,návštevu úradu. Prechádzka vo voľnom čase je pre nás jednoduchšie chodiť s invalidnýmkočíkom. Ďakujem každému kto sa zapojí do zbierky a pomôže nám zabezpečiťtúto pomôcku. Ďakujeme každému za pomoc. S pozdravom rodinka Porubcová.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?